"Помпички" и манипулирани таксиметрови апарати откриха при проверки на таксита

Служители на сектор “Икономическа полиция” при ОД МВР -  Бургас, съвместно със служители на сектор “Пътна полиция”  и Областен отдел “Автомобилна администрация” са извършили    проверки на МПС с оглед установяване на нарушения и престъпления от водачи, извършващи таксиметров превоз на пътници на територията на Община - Бургас. 

В хода на проверката бяха проверени 11 броя леки таксиметрови автомобила, като при два от тях, при разглобяване на арматурното табло са намерени  монтирани устройства и приспособления – тип «помпичка», които дават възможност за записване и отчитане на неверни данни т.е манипулиране на електронните таксиметровите апарати с фискална памет с което се ощетяват клиентите. За установените нарушения, на водачите са съставени актове от  “Автомобилна администрация” .

При проверката на други четири таксиметрови автомобила се установява, че водачите им извършват превози на пътници с електронни таксиметрови апарати с фискална памет, които са с нарушена контролна пломба. За установеното нарушение на таксиметровите водачи бяха съставени актове. На  2 водачи на таксиметрови автомобили са отнети свидетелствата за управление на МПС.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Шест наркотични вещества улавя новият електронен анализатор на Райнното управление в Приморско

Електронната система Dräger DrugTestТ 5000, улавяща наличието на шест наркотични вещества в човешкия организъм, бе дарена днес от кмета на Община Приморско Димитър Германов на ОД МВР - Бургас за нуждите на Районното управление в крайморския град. Дарението бе прието лично от директора на ОД МВР - Бургас - старши комисар Калоян Калоянов. Електронният..

публикувано на 21.03.18 в 18:37

Работодател е обвиняем за трудова злополука преди 6 години, в която загина мъж от задушаване

Собственик и управител на фирма от Бургас, се изправи пред съда с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на свой служител, както и за тежки телесни повреди на други трима. Инцидентът е от юли 2012 година, когато нахлува вода с газови изпарения в канално помпена станция – Поморие, по време на строително ремонтни дейности. Манол..

публикувано на 21.03.18 в 17:47

Лапчев: Не сме събаряли бунгала в „Нестинарка“, издали сме заповеди за незаконни строежи

Община Царево не е събаряла незаконно бунгала на частен собственик в бившия къмпинг „Нестинарка“. Това каза за БНР – Бургас кметът Георги Лапчев. Припомняме, че Христина Христова, собственик на две бунгала в този терен, алармира, че след заповед на администрацията, нейните постройки са съборени . Тя декларира пред нас обратното, категоричен е..

публикувано на 21.03.18 в 13:30

Мосинов: Съдим кмета на Царево за събарянето на бунгала в "Нестинарка"

Събарянето на две бунгала в бившия къмпинг „Нестинарка“, собственост на Христина Христова, е извършено незаконно. В това е категоричен адвокатът на пострадалата Евгений Мосинов. Той е завел дело вече в Бургаския административен съд. "Дали заповедта за премахването им е законосъобразна - ще реши съдът. Защото заповедта не е влязла в сила и..

публикувано на 21.03.18 в 13:12

Мъж и жена са в болница след катастрофа

40-годишен мъж от село Снягово и съпругата му са в Бургаската болница след катастрофа на пътя Айтос – Провадия, в района на разклона за Руен, съобщават от полицията. Мъжът е с контузия на главата, без опасност за живота. Неговата съпруга е настанена за наблюдение с контузия на корема, също без опасност. Пострадалият е отнел предимството на..

публикувано на 21.03.18 в 09:47
Бургас рибарски селища

Две бунгала са съборени по незаконен начин в къмпинг "Нестинарка", твърдят техните собственици

Две бунгала са съборени по незаконен начин, след заповед на кмета на Царево, алармират техните собственици. Срутването им е извършено навръх националния празник, 3 март, без да има възможност за обжалване. Двете бунгала в къмпинг "Нестинарка" са собственост на семейството на Христина Христова от повече от 10г. Те са на общинска земя, а..

публикувано на 21.03.18 в 09:01

20 март - Ден за движение по правилата

Институтът за пътна безопасност за втора година обяви 20 март за Ден за пътна безопасност. От неправителствената организация призовават да обясним и покажем и на децата, колко е важно да се спазват всички правила да движение. За това е и днешният им урок по пътна безопасност, при четвъртокласниците от училище „Димчо Дебелянов“ в Бургас. Идеята на..

публикувано на 20.03.18 в 16:05