"Помпички" и манипулирани таксиметрови апарати откриха при проверки на таксита

Служители на сектор “Икономическа полиция” при ОД МВР -  Бургас, съвместно със служители на сектор “Пътна полиция”  и Областен отдел “Автомобилна администрация” са извършили    проверки на МПС с оглед установяване на нарушения и престъпления от водачи, извършващи таксиметров превоз на пътници на територията на Община - Бургас. 

В хода на проверката бяха проверени 11 броя леки таксиметрови автомобила, като при два от тях, при разглобяване на арматурното табло са намерени  монтирани устройства и приспособления – тип «помпичка», които дават възможност за записване и отчитане на неверни данни т.е манипулиране на електронните таксиметровите апарати с фискална памет с което се ощетяват клиентите. За установените нарушения, на водачите са съставени актове от  “Автомобилна администрация” .

При проверката на други четири таксиметрови автомобила се установява, че водачите им извършват превози на пътници с електронни таксиметрови апарати с фискална памет, които са с нарушена контролна пломба. За установеното нарушение на таксиметровите водачи бяха съставени актове. На  2 водачи на таксиметрови автомобили са отнети свидетелствата за управление на МПС.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицията издирва възрастен мъж

ОДМВР - Бургас издирва 77 годишния МУСТАФА ХАСАНОВ ИСМАИЛОВ от с. Планиница, общ. Руен, който на 16.10.т.г. напуснал дома на дъщеря си в Каменои оттогава е в неизвестност. Описание на лицето : възраст около 75 - 77години, висок около 170см. с бяла коса, облечен със светлокафяво яке, син анцуг, черни обувки и черна шапка.

публикувано на 20.10.17 в 09:41

Полицейска операция е затворила граничния митнически пункт Малко Търново

Граничният митнически пункт Малко Търново е затворен от 6 часа тази сутрин, съобщи кметът на града Илиян Янчев. На пункта се провежда специализирана полицейска операция. Автомобилите, които пътуват в посока Турция се връщат обратно. 

публикувано на 19.10.17 в 12:26

Апелативен съд -Бургас ще гледа мярка за неотклонение на убиец

Днес от 14 ч. в  Апелативен съд – Бургас е насрочено дело по жалбата на 18 годишен мъж. срещу определение на Окръжен съд- Бургас, с което му е взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Младежът е привлечен по обвинение за това, че на 08.октомври  в с.  Вресово, община Руен, умишлено и с особена жестокост умъртвил 49-годишен..

публикувано на 19.10.17 в 08:24

Прокуратурата се самосезира за проституиране

Районна прокуратура – Бургас се самосезира по журналистически материали и изискан полицейски доклад и разпореди проверка за извършвани сексуални услуги срещу заплащане  в детската площадка срещу Транспортна болница –Бургас В прокуратурата вече е заведена преписка и е определен наблюдаващ прокурор по нея. Той е разпоредил проверка с оглед данни за..

публикувано на 18.10.17 в 15:34

Екстрадират Митрадевананда Свами в Русия до дни

Митрадевананда Свами е транспортиран до Централния софийски затвор вчера. В Русия той е издирван за тежки обвинения в сексуално насилие и изтезания на малолетни момичета. В края на септември той беше приет в бургаска болница, след като изпадна в кома . Ден преди да замине за София Свами е бил във видимо добро здравословно състояние, обясни адвокатът..

публикувано на 18.10.17 в 12:16

25-годишен айтозлия загина при катастрофа

Днес по обед на пътя Айтос - Бургас, в района на подстанция „Ветрен”, л.а. „Хюндай Акцент”, с бургаска регистрация, управляван от 25 годишен айтозлия / пътуващ в посока от Айтос към Бургас/ изпреварва т.а. „МАН”, със софийска регистрация, управляван от 57 годишен мъж от с. Руен, като при прибиране в собственото си пътно платно, загубва управление над..

публикувано на 17.10.17 в 13:26

Десетима са вече арестуваните при операцията на ГДБОП и жандармерията

Повече от 10 души са задържани при операция на ГДБОП и жандармерията в Бургас. Разбита е престъпна група, която се е занимавала с с продажба на дрога. Направени са обиски на няколко адреса при които са открити наркотици. На изхода на града има полиция, която извършва проверки. 

публикувано на 17.10.17 в 13:14