Редица нарушения са открити на плаж "Корал" след проверка

Редица нарушения са констатирани на плаж „Корал“, отчете в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова. На собствениците на земи зад ивицата най-вероятно ще бъдат съставени актове. 
Не мисля, че почиващите на Корал имат основание да бъдат недоволни, защото не делим плажовете, посочи Ангелкова:
"Установихме в нерегламентирано ползване на електроенергия и то в незаконен обект, който се намира на държавна собственост, също така установихме абсолютно никакво стопанисване на частните имоти зад ивицата на плажа, там нерегламентирано са разположени каравани и палатки. РИОСВ установи сонда за вода, която също е незаконна."
Предстои да се провери спрямо картите дали има каравани и кемпъри, поставени върху дюни, а на нарушителите ще бъдат наложени глоби.
Проверката на полицията, срещу която негодуваха почиващи е била регулярна, посочи  началникът на Областната дирекция Калоян Калоянов:
"Това е проверка, която полицията извършва наши рутинни действия по плажната ивица, за конкретното място мога да ви кажа, че в края на месец юли при такава проверка установихме една така едно добро количество наркотични вещества, скрито в стъклен амбалаж."
При снощната проверка не са открити наркотици.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма опасност за жителите в Ливада и Полски извор

Няма опасност от заливане на къщи и имущество в селата Ливада, Полски извор и Тръстиково, каза областният управител на Бургас Вълчо Чолаков. Първото село пострада много при последното наводнение през есента. Нивото на река Русокастренска е почти на ръба, но няма опасност да залее селото. Получени са и сигнали за карнобатското село Сърнево. Нивото на..

публикувано на 20.03.18 в 17:18
Последните промени са внесени от Димитринка Буланова (на снимката)

Новата наредба за преместваемите обекти няма да реши проблемите*

Неясноти и противоречие има в новата наредба за преместваемите обекти за търговия в Бургас. Според търговци и съветници, предложеният от Димитринка Буланова документ, няма да реши проблемите, а ще ги задълбочи. Предложените промени от Буланова не решават по никакъв начин проблема, смятат търговците. Продължава да няма правила как да се..

публикувано на 20.03.18 в 15:36

Областна олимпиада по информатика ще се проведе в Бургас

В събота ще се проведе четвъртото издание на Областна олимпиада информатика и информационни технологии. Мотото е „Успехът идва с правилния избор. Инвестирай в бъдещето ти!“ и започва от 9:00 в БСУ. Тя има за цел да стимулира интереса към високите технологии и тяхното значение за съвременното образование. Деца от три възрастови групи на различни..

публикувано на 20.03.18 в 15:29

Приморско гаси лампите за час в събота, присъединява се към Часът на Земята

Приморско се присъединява към инициативата Часът на Земята. Това е десетото поредно издание като темата е „Свържи се с природата“. Общината се обръща към жителите на общината да изключат осветлението си в събота от 20,30 до 21,30 ч.Община Приморско и тази година ще притъмни фасадите на административните сгради на територията си. Часът на..

публикувано на 20.03.18 в 15:16

Контролирано се изпускат каскадни язовири в Карнобатско

Контролирано се изпускат няколко каскадни  язовира, които се вливат в с. Сърнево, каза кметът на община Карнобат Георги Димитров. Язовирите са били почти празни но заради дъжда са се напълнили за часове, което налага и изпускането им. Те са в изправност, взети са всички превантивни мерки. „ Напълнихме чували с пясък, изградихме дига на..

публикувано на 20.03.18 в 14:38

Обновяват паркове и монтират лед осветление в Китен

Ново улично лед осветление ще бъде монтирано в Китен за  туристически сезон, основни алеи и зелени площи ще бъдат обновени, залагаме на атракциите, обясни кметът Катя Вълчева. Автогарата и пристанът също ще бъде пребоядисани и облагородени. Като цяло, основният акцент ще падне върху инфраструктурата. Две улици "Пирин" и "Люлин"  ще бъдат..

публикувано на 20.03.18 в 14:01

Родители събират пари за ремонт на детска площадка

Родителското настоятелство към детска градина „Моряче“ започна благотворителна кампания за набиране на средства за изграждането на нова детска площадка в двора на градината. Плановете включват изграждане на комбинирана площадка за игра на деца и нова ударопоглъщаща настилка. Нужните средства са почти 3 000 лева, като са събрани малко повече от..

публикувано на 20.03.18 в 13:43