Музикална техника иззеха от заведения в Слънчев бряг, вдигали шум

БГНЕС

Иззети са три музикални озвучителни уредби от две увеселителни заведения в Слънчев бряг при поредната съвместна проверка между няколко институции, съобщават от пресцентъра на МВР . Действията са осъществени от съвместни екипи на служители от МВР, НАП, Агенция „Митници“, РИОКОЗ, Агенцията по безопасност на храните и Инспекцията по труда.

Един от екипите извършил проверка в дискотека, нееднократно санкционирана за нарушаване на наредбите за нощна тишина. Оттам била иззета първоначално музикална уредба, а по-късно и втора, донесена в увеселителното заведение. Иззет са мишпулт на дисководещия и му е съставен акт по Наредбата на общината. По-късно е иззет и вторият мишпулт – за нарушаване на полицейски разпореждания. Извършени са проверки и по отношение на финансовата дисциплина, на нерегламентирани храни, на изисквания за пожарната безопасност, на трудови договори и здравни книжки на персонала и други. В случай,  че се констатират нарушения на законовите изисквания, ще бъдат съставени и актове.

Втори съвместен екип е проверил увеселителни заведения, разположени по главната алея в комплекса. В едно от тях отново е констатирано нарушаване на нощната тишина – по надлежния ред е иззета апаратурата за озвучаване.

Проверките на Междуведомствения координационен център стартираха в началото на активния летен туристически сезон,  като стремежът им е дисциплиниране на търговските обекти към спазване на законовите изисквания. От тази година започна и затваряне на търговските обекти - нарушители от служителите на НАП при констатирано неиздаване на касови бележки. Контролът се осъществява най–вече за нерегламентирано потребление на акцизни стоки  -  алкохол, цигари или горива - по този начин се увеличават приходите в държавния бюджет.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Постоянен арест за обвинения в убийството на 11 - годишно момиче

Постоянен арест постанови Бургаският окръжен съд за обвинения в убийството на 11 – годишно момиче в морския град. Магистратите взеха най-тежката мярка за тежкото престъпление, при което дете беше наръгано с нож във врата, а трупът бе намерен в асансьор на жилищен блок. 15 – годишният Иван признал вината си, но има не са ясни мотивите,..

публикувано на 22.08.17 в 14:09

Митничари задържаха 2 029 литра нелегален алкохол при проверки по Черноморието

2 029 литра нелегален алкохол откриха митнически служители при проверки в района на Черноморието само в рамките на два дни. Задържани са 1 506 литра етилов алкохол с характеристики на ракия, 323 литра с характеристики на вино и 200 литра с характеристики на бира. Те са открити в хотели в  Китен и Слънчев бряг, както и в частен имот във..

публикувано на 22.08.17 в 12:35

Близо килограм златни накити откриха в тайник в шофьорска кабина

 976 грама контрабандни златни накити за около 66 000 лева откриха в тайник в шофьорската кабина на камион на Митнически пункт Лесово . Камионът е пътувал от Турция за Румъния. Водачът е заявил, че не пренася ценности.При последвалата проверка на кабината на влекача, в таблото зад шкафче, намиращо се в средната конзола, са открити три черни..

публикувано на 22.08.17 в 10:33

Руснак намерен мъртъв на "Косата"

 66 годишен руснак е намерен мъртъв  в местността" Косата", разположена между Поморие и Ахелой. Сигналът до полицията е подаден вчера в 12 часа, съобщиха оттам. При извършения оглед  не са установени видими следи от насилие. Намерени са велосипед, лични вещи и рибарски въдици. Мъжът е пристигнал в страната на 17 юли и е бил отседнал в Поморие. Тялото е..

публикувано на 22.08.17 в 09:39
снимката е илюстративна

11 – годишно е убитото в „Меден рудник“ момиче, обвиняемият – на 15 години

Спор за това къде да се пуши наргиле е един от мотивите, който е довел до убийството на 11 – годишно момиче в ж.к. „Меден рудник“ вчера. Детето е било намушкано с нож във врата, а трупът е бил намерен в асансьор на 108 блок в квартала. Двамата не са живеели там. Те се познавали от 1 – 2 седмици, чрез социалните мрежи. Именно там са..

публикувано на 21.08.17 в 13:28

Акция за спазване на максималната скорост за движение, се провежда в Бургас

Засилен контрол ще се осъществява за спазване на разрешената максимална скорост за движение, съобщават от ОД на МВР - Бургас. Инициативата е на европейската мрежа на службите на пътна полиция (TISPOL) и ще се проведе от 21 до 27 август на територията на всички държави-членки. Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за..

публикувано на 21.08.17 в 12:00

Няколко къщи са горели в Бургаско

Етаж от частна къща на ул. „Захари Стоянов” в "Меден рудник" е бил опожарен, информира ОД на МВР - Бургас. Тя е обитавана от 39-годишна бургазлийка. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци. Установено е, че пожарът е вследствие на битов инцидент с готварска печка, като от него изгоряла цялата покъщина в кухненското..

публикувано на 21.08.17 в 09:44