Музикална техника иззеха от заведения в Слънчев бряг, вдигали шум

БГНЕС

Иззети са три музикални озвучителни уредби от две увеселителни заведения в Слънчев бряг при поредната съвместна проверка между няколко институции, съобщават от пресцентъра на МВР . Действията са осъществени от съвместни екипи на служители от МВР, НАП, Агенция „Митници“, РИОКОЗ, Агенцията по безопасност на храните и Инспекцията по труда.

Един от екипите извършил проверка в дискотека, нееднократно санкционирана за нарушаване на наредбите за нощна тишина. Оттам била иззета първоначално музикална уредба, а по-късно и втора, донесена в увеселителното заведение. Иззет са мишпулт на дисководещия и му е съставен акт по Наредбата на общината. По-късно е иззет и вторият мишпулт – за нарушаване на полицейски разпореждания. Извършени са проверки и по отношение на финансовата дисциплина, на нерегламентирани храни, на изисквания за пожарната безопасност, на трудови договори и здравни книжки на персонала и други. В случай,  че се констатират нарушения на законовите изисквания, ще бъдат съставени и актове.

Втори съвместен екип е проверил увеселителни заведения, разположени по главната алея в комплекса. В едно от тях отново е констатирано нарушаване на нощната тишина – по надлежния ред е иззета апаратурата за озвучаване.

Проверките на Междуведомствения координационен център стартираха в началото на активния летен туристически сезон,  като стремежът им е дисциплиниране на търговските обекти към спазване на законовите изисквания. От тази година започна и затваряне на търговските обекти - нарушители от служителите на НАП при констатирано неиздаване на касови бележки. Контролът се осъществява най–вече за нерегламентирано потребление на акцизни стоки  -  алкохол, цигари или горива - по този начин се увеличават приходите в държавния бюджет.


ВИЖТЕ ОЩЕ

20 март - Ден за движение по правилата

Институтът за пътна безопасност за втора година обяви 20 март за Ден за пътна безопасност. От неправителствената организация призовават да обясним и покажем и на децата, колко е важно да се спазват всички правила да движение. За това е и днешният им урок по пътна безопасност, при четвъртокласниците от училище „Димчо Дебелянов“ в Бургас. Идеята на..

публикувано на 20.03.18 в 16:05

Петко Иванов : Разделът за частната охрана на урбанизираните територии трябва да отпадне

Промените в новия закон за частна охранителна дейност бяха  приети набързо и без да бъдат взети под внимание предложенията на частните охранителни фирми. Това коментира Петко Иванов, управител на бургаска охранителна фирма  и член  на  Управителния съвет на Национална асоциация на фирми за  търговска сигурност и охрана. Медиите и обществото се..

публикувано на 19.03.18 в 18:10

Увеличават полицейските служители в община Болярово

До септември трябва да бъде увеличен съставът на полицейския участък в Болярово. В момента се водят преговори с областната дирекция в Ямбол. Обещанието е да бъде запълнен кадровият екип, който е крайно недостатъчен и да се осигури безопасността на жителите на общината. 5-6 полицаи отговарят за 20 села, обясни кметът Христо Христов. Ако се наложи може и да..

публикувано на 19.03.18 в 17:05

Блъснаха и убиха на място пореден пешеходец

За пореден блъснат  и убит пешеходец,  съобщава бургаската полиция. Това е станало в Средец,  на ул. „Рила“ № 6, когато по невнимание 19-годишен шофьор  на лек автомобил,  при движение на заден ход  блъска пресичащата 79 годишна жена, от същия град. Тя загива на място. Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол или наркотични вещества,..

публикувано на 19.03.18 в 11:09

Окръжен съд – Бургас остави в ареста обвинен за кражба в големи размери

Съдът установи, че обвиняемият вече е осъждан за подобно престъпление, а обирът, за които сега е подсъдим е извършил докато бил в изпитателен срок. Според съдебният състав има данни за съучастническа дейност, която предстои да бъде изяснявана. Предвид многократните осъждания на помориеца, налице е извода за една личност със завишени престъпни..

публикувано на 16.03.18 в 17:37

Пешеходка пострада блъсната от автобус в Бургас

Жена е пострадала след като автобус Б12 на "Бургасбус“ я е блъснал. Управителят на дружеството Петко Драгнев каза, че инцидентът станал след като автобусът тръгвайки от начална спирка, правейки ляв завой на кръстовището с новия буклевард „Коджакафалията“ е блъснал жената, която пресичала. Тя е била откарана в болницата, в контактно състояние. Шофьорът..

публикувано на 16.03.18 в 16:30

Хванаха 19-годишна от Бургас за интернет измами

Служители от сектор „Икономическа полиция” при ОД МВР - Бургас задържаха извършителката на измами в интернет,  чрез публикуване на обяви за продажба на стоки и в последствие изпращане на стоки без стойност. 19-годишната  бургазлийка е направила пълни самопризнания и е обяснила механизма за извършване на престъпната дейност. Жената ползвала няколко..

публикувано на 16.03.18 в 11:28