Музикална техника иззеха от заведения в Слънчев бряг, вдигали шум

БГНЕС

Иззети са три музикални озвучителни уредби от две увеселителни заведения в Слънчев бряг при поредната съвместна проверка между няколко институции, съобщават от пресцентъра на МВР . Действията са осъществени от съвместни екипи на служители от МВР, НАП, Агенция „Митници“, РИОКОЗ, Агенцията по безопасност на храните и Инспекцията по труда.

Един от екипите извършил проверка в дискотека, нееднократно санкционирана за нарушаване на наредбите за нощна тишина. Оттам била иззета първоначално музикална уредба, а по-късно и втора, донесена в увеселителното заведение. Иззет са мишпулт на дисководещия и му е съставен акт по Наредбата на общината. По-късно е иззет и вторият мишпулт – за нарушаване на полицейски разпореждания. Извършени са проверки и по отношение на финансовата дисциплина, на нерегламентирани храни, на изисквания за пожарната безопасност, на трудови договори и здравни книжки на персонала и други. В случай,  че се констатират нарушения на законовите изисквания, ще бъдат съставени и актове.

Втори съвместен екип е проверил увеселителни заведения, разположени по главната алея в комплекса. В едно от тях отново е констатирано нарушаване на нощната тишина – по надлежния ред е иззета апаратурата за озвучаване.

Проверките на Междуведомствения координационен център стартираха в началото на активния летен туристически сезон,  като стремежът им е дисциплиниране на търговските обекти към спазване на законовите изисквания. От тази година започна и затваряне на търговските обекти - нарушители от служителите на НАП при констатирано неиздаване на касови бележки. Контролът се осъществява най–вече за нерегламентирано потребление на акцизни стоки  -  алкохол, цигари или горива - по този начин се увеличават приходите в държавния бюджет.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Първа официална среща на председателя на ВАС с административни съдии в Бургас

Председателят на Върховния административен съд – съдия Георги Чолаков проведе работна среща със съдийския състав на Бургаския административен съд. Това е първо му посещение в административен съд извън София, след официалното му встъпване в длъжност на 22 ноември. Заедно с него на срещата с бургаските административни съдии присъства и..

публикувано на 15.12.17 в 18:26

Двамата ученици от Ямбол, простреляли таксиметров шофьор остават в ареста

Окръжният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста двамата ученици, които простреляха в понеделник таксиметров шофьор до село Дражево. Решението може да бъде оспорвано в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас. Възпитаниците на спортното училище Симеон Милков и Костадин Димитров са обвинени във въоръжен грабеж и опит за убийство на 31-годишен..

публикувано на 15.12.17 в 17:45

Полицията прибра над 100 литра ракия от пенсионер

Над 100 литра алкохол са иззети от гараж на 80-годишен бургазлия в комплекс „Лазур“. Полицията е намерила там 125 литра ракия без акцизен бандерол. Работата по случая продължава.

публикувано на 15.12.17 в 09:46

Пореден случай на блъснат пешеходец в Бургас

63 –годишна жена е блъсната на пешеходна пътека на кръстовище в бургаския комплекс „Зорница“. Тя е ударена от 80-годишен бургазлия, който е отнел предимството на жената, съобщиха от полицията. Тя е настанена за лечение в бургаска болница с фрактура на дясната подбедрица.

публикувано на 15.12.17 в 09:37

Оставиха в ареста Диана Куртева, обвинена в отвличане на шофьор от Айтос

Оставиха в ареста Диана Куртева от Сливен, обвинена в отвличане на шофьор от Айтос през септември тази година. Пред Бургаския апелативен съд тя поиска мярката й за неотклонение да бъде променена в по-лека. По време на заседанието прокурорът по делото посочи, че Диана Куртева не просто е участвала в отвличането, заедно с двамата си съучастници,..

публикувано на 14.12.17 в 15:38

Жена е с опасност за живота след като бе блъсната в "Меден Рудник"

40-годишна жена е била блъсната докато е пресичала неправилно бургаската улица "Захари Стоянов" в к-с "Меден Рудник" снощи. Жената е с опасност за живота, съобщиха от полицията. Тя е откарана в бургаска болница с фрактура на левия крак, лявата ръка, главата и с комоцио.

публикувано на 14.12.17 в 09:53
Петър Низамов - Перата

Изслушаха майката на Петър Низамов - Перата в съда

С разпит на свидетели и приемане на нови доказателства продължиха делата на Петър Низамов – Перата срещу два бургаски сайта. На свидетелското място седна майката на Низамов, която разказа, че лично е носила статиите, докато синът и е бил в ареста през 2012 година. По думите на майка му, след като ги е видял той се е ядосал, отчаял, а след това е..

публикувано на 13.12.17 в 17:33