Проверките в Слънчев бряг установиха нови нарушители и през изминалата нощ

Проверките в Слънчев бряг и спирането на музиката в едно от популярните заведения през изминалата нощ провокираха недоволството на туристите.  Вицепремиерът Валери Симеонов  и полицаите, които следят за спазването на обществения ред по време на проверките, бяха посрещнати с викове „Оставка“,„Ние сме тук, за да се забавляваме “.

Държавата има много по- сериозни проблеми. Пречите на туризма, правите така че да си даваме парите в Гърция,  отбелязаха  гостите на комплекса.

Данъчни нарушения- манипулация на данните за оборотите, издаване на неистински касови бонове и редица други нередности  са установени при съвместните проверки на  полицията и Приходната агенция в Слънчев бряг.  Инспекцията по храните регистрира  нови случаи на  продукти с неясен произход и такива с изтекъл срок на годност. В някои от обектите се работи без здравни книжки и трудови договори, констатирани са и нарушения на изискванията за пожарна безопасност. Проверките са под ръководството на вицепремиера Валери Симеонов. Резултатите от тях ще бъдат обобщени в Координационния съвет по туризъм в понеделник в 11 часа в Областната управа на Бургас.ВИЖТЕ ОЩЕ

Китайски фирми ще предлагат българско вино

Китайски фирми са готови да открият свои представителства в Бургас, а интересът   е заявен пред областния управител Вълчо Чолаков, по чиято покана делегация от провинция Съчуан бе на официална визата. Една от гостуващите фирми в сферата на винопроизводството е заявила интерес за износ на българско вино от Бургаски регион. Същата е разработила..

публикувано на 13.12.17 в 12:03

Нов 4D ехограф за фетална морфология получи Бургаската болница

Нов 4D ехограф за фетална морфология получи Отделението по гинекология на УМБАЛ Бургас АД. Апаратът бе доставен по програма БГ 07 "Инициативи за обществено здраве" на Министерството на здравеопазването. Фетална морфология е много важно изследване, което съпътства в три етапа цялата бременност.  То проследява правилната структура и развитие..

публикувано на 13.12.17 в 11:56

Поморие спечели приза „Община на 2017 г. за морски туризъм“

Поморие стана „Община на 2017 за морски туризъм“ на вторите годишни награди на Министерството на туризма. Отличието получи лично кметът Иван Алексиев. И тази година състезанието за отделните призове се проведе в 16 категории и всеки желаещ можеше да подкрепи своите фаворити като гласува онлайн. Поморие спечели с 54.48 % от вота. „ Тази..

публикувано на 13.12.17 в 11:37

Младежи с увреждания провеждат благотворителен коледен базар в "Социален център" - Бургас

Дни на отворени врати се провеждат от днес до 15 декември в творческата работилница на хората с увреждания от сдружение "Социален център" - Бургас. В нея прекрасни предмети творят 20 души с увреждания, които се събират тук в няколко дни от седмицата, за да общуват помежду си и да творят. Те са организирали благотворителен базар на ръчно..

публикувано на 13.12.17 в 10:37
Снимка: Архив

Подписка организират в Ново Паничарево за почистване на коритото на река Ропотамо

Хората от село Ново Паничарево организират подписка, в която настояват спешно да бъде почистено коритото на река Ропотамо, която минава на метри от къщите им. Т ри години след наводнението в странджанското село не са взети никакви мерки, смятат хората. „Реката не е изчистена, язовирът е пълен и в него плуват 4 куб. дърва … Живеем в..

публикувано на 13.12.17 в 08:54

Банево на протест срещу каменната кариера - работела незаконно

Жители на бургаски квартал излизат на протест заради работата на кариера за инертни материали до къщите им. Според институциите, тя не може да функционира, а самата кариера се стопанисва от общинско предприятие. За утре са предвидени и контролирани взривни дейности. Общинското предприятие „Благоустройствени строежи“ стопанисва кариерата в..

публикувано на 12.12.17 в 16:35

Над 2000 лв. събраха ученици за изграждане на асансьор в ОУ „Пейо Яворов“

Над 2000 лв. събраха в ОУ „Пейо Яворов“ в Бургас от благотворителен базар. Средствата са предназначени за изграждането на асансьор в сградата на учебното заведение, обясни Иванка Георгиева, преподавател в училището. „Коледният базар се проведе на 4-ти декември във фоайето на училището. Събраната сума е 2 658 лв. и тя е за подпомагане на..

публикувано на 12.12.17 в 14:40