Проверките в Слънчев бряг установиха нови нарушители и през изминалата нощ

Проверките в Слънчев бряг и спирането на музиката в едно от популярните заведения през изминалата нощ провокираха недоволството на туристите.  Вицепремиерът Валери Симеонов  и полицаите, които следят за спазването на обществения ред по време на проверките, бяха посрещнати с викове „Оставка“,„Ние сме тук, за да се забавляваме “.

Държавата има много по- сериозни проблеми. Пречите на туризма, правите така че да си даваме парите в Гърция,  отбелязаха  гостите на комплекса.

Данъчни нарушения- манипулация на данните за оборотите, издаване на неистински касови бонове и редица други нередности  са установени при съвместните проверки на  полицията и Приходната агенция в Слънчев бряг.  Инспекцията по храните регистрира  нови случаи на  продукти с неясен произход и такива с изтекъл срок на годност. В някои от обектите се работи без здравни книжки и трудови договори, констатирани са и нарушения на изискванията за пожарна безопасност. Проверките са под ръководството на вицепремиера Валери Симеонов. Резултатите от тях ще бъдат обобщени в Координационния съвет по туризъм в понеделник в 11 часа в Областната управа на Бургас.ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаски математици с интерес към съдебните заседания

Ученици от Математическата гимназия в Бургас посетиха открити съдебни заседания на Районния съд. Своеобразен интерактивен завършек на учебната година направиха ученици от Природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“, с посещение на открити съдебни заседания на Районен съд - Бургас. Младите хора наблюдаваха наказателен процес, в който..

публикувано на 25.06.18 в 13:50

Над 1200 тракийци се събраха на събора „Памет за Тракия”

Тракийският събор „Памет за Тракия” препълни поляните на парк „Минерални бани” в кв. Ветрен и  събра над 1200 души, дошли от цяла България, за да се насладят на автентична фолклорна музика и незабравими изпълнения.  „Памет за Тракия” се организира за 21-ви пореден път от Тракийско дружество „Екзарх Антим I”.  Специално за празника, гостите от..

публикувано на 25.06.18 в 13:29

Протестът на превозвачите се отлага след среща с Борисов

5 транспортни фирми по Южното Черноморие поставиха плакати с надпис“Протест“ на автобусите и микробусите си.  С действията си те подкрепиха  националния протест на превозвачите, който трябваше да се проведе в София. От бранша отмениха протеста, след като премиерът Бойко Борисов заяви след среща с тях, че Законопроектът за Българската автомобилна..

публикувано на 25.06.18 в 13:16

"Булевард Демокрация" на 25 юни

Премиерът Борисов набързо отмени протеста на превозвачите. Така де, той върна обратно законът, който, според протестиращите, щеше да доведе до Първо частно транспортно министерство. Въпреки че в държава, в която е имало Първа частна милиция, не виждам защо да няма и министерство. Но това не е най-важното. Очаквам премиерът да отмени набързо и..

публикувано на 25.06.18 в 13:01

До четвъртък продължава приемът на документи за обучение в бургаския филиал на НХА

Желаещите да кандидатстват във филиала на Националната художествена академия в Бургас могат да подадат необходимите документи за това до 28 юни. Документите се предоставят в София, НХА, ул. "Шипка" 1, където ще се проведат и приемните изпити. При попълването на заявленията кандидатите трябва да отбележат желанието си за обучение в бургаския филиал и..

публикувано на 25.06.18 в 12:11

Учители по английски език в малките населени места преподават по няколко предмета

Средната възраст на бургаските преподаватели е 56 години. В момента се намираме в период на смяна на поколенията, коментира Виолета Илиева, директор на регионалното управление на образованието в Бургас. В същото време английският език в морския град се изучава достатъчно интензивно. От миналата година чуждият език навлезе в предучилищната..

публикувано на 25.06.18 в 09:48
Община Бургас

Подобряват инфраструктурата на изходите на Бургас в посока София и Варна

Нови локални платна, паркоместа и зелени зони предвижда план на Oбщина Бургас за подобряване на инфраструктурата в посока Бургас -София и Бургас -Варна. Той вече е готов и ще бъде представен на предстоящата общинска сесия. Още през 2014 г. Общинският съвет одобрява промяна на съществуващата прилежаща инфраструктура към пътищата, които отвеждат към..

публикувано на 25.06.18 в 09:10