Бургас предлага много добри условия за летене с парапланер

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От няколко години в Морската градина на Бургас в края на панорамната алея всеки следобед могат да се видят десетки парапланеристи, които излитат от там. Този спорт печели все повече почитатели с времето,а града предоставя изключително добри условия за практикуването му. Може да се лети самостоятелно или в тандем с инструктор, каза Красимир Цонев, дългогодишен инструктор от бургаски клуб. Около 20 суши са бургазлиите, които постоянно летят,но има много хора от вътрешността на страната които лятото съчетават почивката си с летене. Според Цонев лятото всеки ден е подходящ след 14-15ч когато излезе морския бриз. „Преди полет винаги се прави инструктаж за безопасност като пасажера трябва да е обут с удобни обувки и задължително с каска. Излитането става почти мигновено, не е задължително да се бяга както е в планините, а приземяването става на плажа. Самият полет е с продължителност обикновено 15-20 до 30 минути“, обясни Цонев.

Подробности в репортажа на Калина ЕнчеваВИЖТЕ ОЩЕ

Втори ден протестират работници на "Винпром" Карнобат

Втори ден работници на "Винпром" в Карнобат протестират след като Агенция "Митници" запечата производствата. Йовко Йовков, един от директорите на прозиводствата посочи, че заповедта за затварянето е „устна и от най-високо ниво“. При проверка на Агенция "Митници" са открити множество нередности по Закона за акцизите и данъчните складове...

публикувано на 22.09.18 в 08:51

С тържествени ритуали отбелязваме 110 години от обявяване Независимостта на България

С тъжествен ритуал в Бургас ще бъдат отбелязани 110години от обявяването на Независимостта на Княжество България. От 10:30 часа на площад "Атанас Сиреков" ще се състои тържествено издигане на националния флаг, флаговете на Европейския съюз и Община Бургас, след което ще бъде извършен празничен молебен за благоденствието на Независима България...

обновено на 22.09.18 в 07:49

Средец отбелязва своя празник

Събитията, посветени на празника на Средец, 23 септември, днес са в своята кулминация. В 9:30ч е издигането на националния флаг на Република България, след което започва и тържествената сесия на общинския съвет.  В Геймановата къща е изложена изложбата "Сезоните на морето" на фотографът Тодор Ставрев. Кулминацията е от 19ч на пл ."България",..

публикувано на 22.09.18 в 07:48

Почина бившият директор на РИОСВ - Бургас доц. Симеон Симеонов

След кратко боледуване почина един от дългогодишните директори на Регионална инспекция по околната среда и водите - Бургас доц. Симеон Симеонов. Опелото ще се състои в Ритуалната зала на 22 септември от 15 часа. Поклон пред паметта му!

публикувано на 21.09.18 в 20:00

Завършват обхода Бургас-Слънчев бряг до началото на следващото лято

Четирилентовият път Бургас-Слънчев бряг ще бъде завършен до началото на следващия туристически сезон. Това каза в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов. Той уточни, че още през октомври ще започне строителството на обхода на град Поморие. По -добри резултати от туристически сезон по Южното Черноморие в сравнение с миналата година отчете вицепремиерът..

публикувано на 21.09.18 в 17:37

Китай осигурява стипендии за петима студенти от бургаска област

Областният управител Вълчо Чолаков и заместник губернаторът на провинция Съчуан, Република Китай - Уан Нинг подписаха Споразумение за сътрудничество и договориха обмен в сферата на бизнеса и търговията, обучението, културата и туризма. По време на официалната визита стана ясно, че Съчуан ще подкрепи петима студенти за едногодишно обучение..

публикувано на 21.09.18 в 16:26

"Булевард Демокрация" - на 21 септември

Първите 250 гривни за проследяване щели да са готови още през ноември, похвалила се в Ловеч правосъдният министър Цецка Цачева. Спокойно, няма да следят всички нас (то няма и да стигнат), а само доказаните престъпници или тия, дето са в процес на доказване, да не вземат да духнат. Както духна Ениз Ченгел, братя Галеви… Арабаджиеви също са в..

публикувано на 21.09.18 в 14:50