Бургас предлага много добри условия за летене с парапланер

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От няколко години в Морската градина на Бургас в края на панорамната алея всеки следобед могат да се видят десетки парапланеристи, които излитат от там. Този спорт печели все повече почитатели с времето,а града предоставя изключително добри условия за практикуването му. Може да се лети самостоятелно или в тандем с инструктор, каза Красимир Цонев, дългогодишен инструктор от бургаски клуб. Около 20 суши са бургазлиите, които постоянно летят,но има много хора от вътрешността на страната които лятото съчетават почивката си с летене. Според Цонев лятото всеки ден е подходящ след 14-15ч когато излезе морския бриз. „Преди полет винаги се прави инструктаж за безопасност като пасажера трябва да е обут с удобни обувки и задължително с каска. Излитането става почти мигновено, не е задължително да се бяга както е в планините, а приземяването става на плажа. Самият полет е с продължителност обикновено 15-20 до 30 минути“, обясни Цонев.

Подробности в репортажа на Калина ЕнчеваВИЖТЕ ОЩЕ

Близо 8 часа продължи протестът в Бургас (ОБОБЩЕНИЕ)

Близо 8 часа продължи протестното автошествие в Бургас срещу високите цени на горивата и ниския жизнен стандарт в страната.  "...Тук сме заради високите цени на горивата. Заради самата държава, която няма оправия.Трябва да махнат това правителство и да сложат нови хора, които могат да намалят цените на горивото, на хляба. Цените се вдигат, а..

публикувано на 18.11.18 в 19:43

Заради протестите полицията обяви алтернативни маршрути за пътуващите

Бургаската полиция обяви алтернативни маршрути заради протестите на шофьорите, които затвориха входа и изхода на града. За пътуващите в посока София това е надлеза за Лукойл, а качването на магистралата става от пътен възел Камено. Автомобилите, които пътуват по магистрала „Тракия“ в посока Бургас се отклоняват от пътен възел Камено. В момента..

публикувано на 18.11.18 в 14:10

Стотици протестиращи затвориха пътя от Бургас към АМ „Тракия”

Стотици бургазлии участват в протеста срещу високите цени на горивата. В автомобилното шествие  те тръгнаха от паркинга на хиипермаркет в края на града и се отправиха към магистрала „Тракия“. Под звуците на „Шуми Марица“ и автомобилни клаксони шофьорите призоваха не само за по ниски цени на горивата, но и промяна на доходите на българите...

публикувано на 18.11.18 в 12:57

д-р Стилияна Томова: Събрана е 1/6 от сумата за закупуването на линейка за недоносени деца

Събрана е 1/6 от сумата необходима за закупуването на линейка за Отделението по неонатология в УМБАЛ - Бургас. Средствата се набират чрез кампанията „Дари капачка - спаси живот“, това съобщи началникът на отделението д-р Стилияна Томова, която участва в предаването на БНР - Бургас "Гларуси и шамандури": " За съжаление средствата за закупуването на..

публикувано на 18.11.18 в 11:49

Поредни протести против цените на горивата ще се проведат в Бургас, Сливен и Ямбол

Пореден протест срещу цените на горивата се очаква в Бургас. В 12 часа недоволните ще се съберат на паркинга на хипермаркет на един от входовете на града. Към този момент не е обявено официално на къде ще продължи шествието и дали ще бъдат блокирани централни булеварди или магистрали. „Ние не сме организатори на протеста и за това не сме..

обновено на 18.11.18 в 08:56

В Поморие са готови за зимния сезон

Вниманието на пътнопочистващата фирма, която ще се грижи за поддръжката на общинската мрежа в Поморие, ще бъде насочено основно към планинската част. Именно там имаме сериозни проблеми през зимата, посочи заместник - кметът Кунчо Гайдов: "Сред проблемите места са с.Козичено, пътя Каменар - Каблешково, който е основен за района и се използва, когато са..

публикувано на 18.11.18 в 08:56

През декември става ясно дали ще се финансира допочистването на канала „Вая“

Държавна комисия трябва да приеме през следващата седмица първият етап на почистения канал „Вая“ край Бургас. Това каза за БНР – Бургас областният управител Вълчо Чолаков, който спечели проект за тези дейности, по Програмата за трансгранично сътрудничество. Участъкът е около 400 метра, а каналът не бе почистван от 1986 г. „Към средата..

публикувано на 17.11.18 в 17:14