Бургас предлага много добри условия за летене с парапланер

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От няколко години в Морската градина на Бургас в края на панорамната алея всеки следобед могат да се видят десетки парапланеристи, които излитат от там. Този спорт печели все повече почитатели с времето,а града предоставя изключително добри условия за практикуването му. Може да се лети самостоятелно или в тандем с инструктор, каза Красимир Цонев, дългогодишен инструктор от бургаски клуб. Около 20 суши са бургазлиите, които постоянно летят,но има много хора от вътрешността на страната които лятото съчетават почивката си с летене. Според Цонев лятото всеки ден е подходящ след 14-15ч когато излезе морския бриз. „Преди полет винаги се прави инструктаж за безопасност като пасажера трябва да е обут с удобни обувки и задължително с каска. Излитането става почти мигновено, не е задължително да се бяга както е в планините, а приземяването става на плажа. Самият полет е с продължителност обикновено 15-20 до 30 минути“, обясни Цонев.

Подробности в репортажа на Калина ЕнчеваВИЖТЕ ОЩЕ

Отхвърлиха предложението за създаване на общинска полиция в Сливен

Общинският съвет в Сливен отхвърли предложението за създаване на общинска полиция. Вносителят му Момчил Пантелеев обяви, че с това си действие най-големите политически сили в местния парламент  ГЕРБ и БСП са потвърдили лоялността си една към друга. Предложението бе отхвърлено без дебати. Пантелеев, коментира още, че зад решението за отказ от..

публикувано на 27.04.18 в 10:43

Даряват органите на 30-годишния мъж, който се постреля в неделя

Органите на 30-годишния мъж, който се простреля в неделя в ж.к. "Славейков" ще бъдат дарени на трима души. След разговор с екипа на Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на УМБАЛ Бургас и координатора по донорството д-р Милена Минева, близките му взеха благородното решение да дарят органите му и да спасят  живота на..

публикувано на 27.04.18 в 10:12

„Накъде отива Европа?“ дискутират в Бургас

Дискусия с млади хора под надслов „Накъде отива Европа?“ ще се проведе днес от 11.00 ч. до 12:30 ч. в зала „Изток“ на Бургаския свободен университет. Събитието се организира от Бюрото на Европейския парламент в България. Това е вторият от серията младежки дебати, имащи за цел да предоставят платформа на младите хора да изразят своите виждания и..

публикувано на 27.04.18 в 08:45

Най-високи сметки за парно в Бургас сме плащали през февруари

Месец февруари е бил най-студеният и с най-високи сметки за парно в Бургас, каза директорът на Топлофикация Бургас инж. Христин Илиев. В началото на тази седмица дружеството спря във всичките си обекти парното. Отчитаме добър сезон, обясни той.  „Фактурите са нормални. Може би последни спряхме парното от цяла България, защото при нас беше..

публикувано на 27.04.18 в 08:33

Блок 65-и в "Меден рудник" протече половин година след санирането

Няколко месеца след като блок 65-ти в „Меден рудник“ е саниран, жителите му се оплакват от мухъл и течаща вода в домовете им. Според тях, документацията за извършеното не отговаря на истината.  " На покрива не са поставени всички шапки. В отговор на община Бургас се казва, че още миналата година на 7 март са били поставени. А строителната площадка е..

публикувано на 27.04.18 в 07:30
Теодор Янев - управител на етнографски комплекс

Новият управител на „Генгер“ иска основен ремонт на етнографския комплекс

Основен ремонт на занаятчийските къщички и разширение на хотелската част в етнографския комплекс „Генгер“ са сред плановете на новия му управител Теодор Янев, чийто назначение днес беше гласувано на общинската сесия в Айтос. Местните съветници решиха да стимулират бъдещата му работа и 30 % по – високо възнаграждение от предшественика му, които..

публикувано на 26.04.18 в 15:35

Без "Златна рибка" това лято?

Къмпинг "Златна рибка" може да бъде затворен за това лято заради проблемът със собствеността. В теренa преди дни влезе частен съдебен изпълнител. Делата за собствеността на една част от къмпинга се водят от около 8 години. Собственикът на хотела, който се намира в съседен терен Румяна Моневска е била свидетел на запечатването на къмпинг „Златна..

публикувано на 26.04.18 в 15:04