Социални работници искат достойно заплащане на труда им

Снимка: karieri.bg

Достойно заплащане на труда и подобряване на условията за работа, поискаха социални работници чрез петиция в интернет.  Те искат двойно увеличение на основната работна заплата на всички служители в Дирекциите „Социално подпомагане",  въвеждане на „коефициент на риск”,  Заплащане на професионален стаж, средства за транспорт, очила и облекло. КТ "Подкрепа" обаче не застава зад тази петиция, обяви синдикалистът Красимир Миланов.

Има група служители в нашата дирекция, които подкрепят  инициативата на едно лице от КНСБ, но не на цялото КНСБ, а на отделно лице.че сме пуснали подписка, но не това е пътят за разрешаване на проблемите. И после – не се предлага решение и какво би следвало, ако не се  изпълнят исканията. Нещата са верни, които са написани, но не са изпипани както трябва и като цяло синдикатът подкрепя федерацията, но не застава зад това нещо, нито другите големи дирекции.

В Петицията са се подписали над 1 500 души от цялата страна. 

чуйте в звуковия файл репортажа на Ивайло Пеев
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтът на бул. „Димитър Димов“ приключва на 3 септември

На 3 септември ще бъде завършен булевард „Димитър Димов“ в Бургас. Ключовата транспортна артерия се ремонтира на етапи от началото на юни. Със седмица закъснение се движи графикът на ремонта заради неочакван ВиК проблем, съобщи зам.-кметът Чанка Коралска. „При участъка между 5D киното, изхода за ж.к. „Зорница“ и между бензиностанцията,..

публикувано на 21.08.19 в 08:28

Община Бургас иска над 2 700 000 лева аванс за ремонта на „Стефан Стамболов“, „Демокрация“ и „Булаир“

Община Бургас иска да получи авансово плащане в размер на над 2 700 000 лева по проекта, свързан с осигуряването на транспортен коридор по участъци от булевардите „Стефан Стамболов“, „Демокрация“ и „Булаир“. За целта общинските съветници трябва да упълномощят кмета на Бургас за издаване на Запис на заповед в полза на регионалното..

публикувано на 20.08.19 в 16:38

"Булевард Демокрация" - на 20 август

Не една, не две, а седем (седем!!!) компании искат да строят АЕЦ „Белене“. Това – руснаци, корейци, германци… Не една, не две – а четири компании пък са заявили интерес да купуват ток от бъдещата централа. Почна се. Не можеше все да теглим късата клечка, нали? И все на нас да се падат слабите карти. Сега ще си построим централката и цял..

публикувано на 20.08.19 в 15:06

Заради аварии в общината на няколко места е спряно водоподаването

На няколко места в Бургас заради аварии е спряно водоподаването: - на ул. "Любен Каравелов" №30 - в к-с"Изгрев" м/у 34 и 35 блок  - село Твърдица  - кв."Лозово" нивата  След приключване на ремонтните дейности ще бъде възстановено водоподаването.  Без вода днес  до 17:00ч. поради възникнала авария ще бъдe и село Димчево .

публикувано на 20.08.19 в 09:45

Навършват се 1102 години от прочутата битка край река Ахелой

Честване на годишнина от една от най-големите битки през Средновековието предстои днес в Ахелой. На 20 август 917 г. край едноименната река българските войски ръководени от цар Симеон Първи побеждават византийците.  С празнично шествие, панихида и концерт ще бъдат отбелязани 1102 години от прочутото сражение, преди което за първи път се отслужва..

публикувано на 20.08.19 в 09:20

Според една част от бургазлии химическата кастрация трябва да се прилага и в България

Химическата кастрация би трябвало да се прилага  като метод и в България. Поводът за това  е предложението на ВМРО след случая с изнасиленото и убито преди дни 7-годишно момиченце в село Сотиря. Това мнение изразяват голяма част от запитаните от нас бургзлии: "Би трябвало да се прилага в случаите, когато се вижда че лицето не подлежи на..

публикувано на 20.08.19 в 08:53

Десетки се присъединиха към гражданското бдение в памет на убитата 7-годишна Кристин

Снощи в Сливен пред сградата на общината десетки се присъединиха към гражданско бдение в подкрепа на семейството на убитата Кристин.  На площада пред общината  в Сливен присъстваха  десетки граждани и роднини на убитата 7-годишна Кристин. Сред тях бе и бабата на детето Милка Георгиева, която поиска най-жестокото наказание за Мартин Трифонов, след като..

публикувано на 20.08.19 в 07:43