Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Увеличение на бюджета и нова техника могат да решат проблемите на ВМС

 Президентът Румен Радев посети днес Военноморска база Бургас. Той положи цветя пред паметника на загиналите матроси и се срещна  с командния състав. Значението на Черноморския регион непрекъснато нараства , тук се пресичат геополитически интереси, а  това означава да имаме силни военноморски сили, категоричен  бе Радев. Срещата  бе ползотворна и откровена, изложиха се важни проблеми , надявам се, че те могат да бъдат решени в скоро време :

"Това няма как да стане без увеличение на бюджета, този бюджет  трябва да бъде разходван разумно, но и своевременно. Отбранителни способности не се градят за година  или две. Това е тежък, труден, продължителен процес"

Необходимо е:

" превъоръжаването на Флота с новите модулни, многофункционални патрулни кораби. Разбира се и с ремонта на сегашните кораби,за което вече е осигурен бюджет"

Румен Радев заяви още ,че МиГ - 29 не предоставя съвременни  бойни способности и не е съвместим с партньорите ни:

"Вложените пари в МиГ -29 няма да ни дадат съвременни способности, а ще бъдат съизмерими  до 2030 година с доставката на нов самолет.Първо трябва да решим какво правим с новия самолет и тогава вече да преценим за колко време, според доставките на този нов самолет, ние ще осигурим прехода към него чрез поддръжката на МиГ- 29".

 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стопирането на соларния парк в община Средец остана извън дневния ред на сесията /ОБНОВЕНА/

Докладната записка за стопиране на проекта за соларен парк край селата Дюлево, Дебелт, Светлина и Суходол  остана извън дневния ред на днешното заседание на общинския съвет в Средец. Десетки жители на засегнатите села очакваха в залата отмяна на решението за изграждане на фотоволтаична централа до селищата им.  Докладна записка за стопиране на..

обновено на 24.04.24 в 14:05

Ивайло Вълчев:„Има такъв народ“ има готовност за предстоящите избори 2 в 1

„Има такъв народ“ има готовност за предстоящите избори 2 в 1. Това коментира бургаският депутат Ивайло Вълчев. Според него позициите на партията сега са по-добри в сравнение с предходните избори.   "На парламентарните избори партиите, които бяха в сглобката, особено ПП - ДБ, те ще трябва много да се обясняват на своите избиратели. Мисля, че..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Тренд" за нагласите преди вота 2 в 1: ГЕРБ-СДС водят с над 9% пред ПП-ДБ

Над 9% разлика между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори. Кабинетът на Димитър Главчев стартира с 20% одобрение, а 11% оценяват положително промените в Конституцията – в частта ѝ за служебния кабинет. Това са малка част от изводите от последното изследване на социологическа агенция "Тренд", което е по поръчка на в. "24 часа" и "Нова броудкастинг..

публикувано на 24.04.24 в 09:39

Емил Пейчев се оттегли от Общинския съвет в Царево

Емил Пейчев внесе заявление в деловодството на Общинския съвет в Царево, с което обяви оттеглянето си като общински съветник. В съобщение в социалните мрежи, той обясни: „Винаги съм заявявал, че трябва да има ограничение до два мандата за всяка избираема от народа длъжност, за да се предостави възможност на нови лица да се включат и..

публикувано на 24.04.24 в 08:52

Последен ден за регистрация на партиите и коалициите за изборите на 9 юни

Днес изтича крайният срок, в който партиите и коалициите могат да подават в Централната избирателна комисия документите си за регистрация за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент. Също до днес кметовете на общини определят местата за обявяване на избирателните списъци и..

публикувано на 24.04.24 в 08:09
Константин Бачийски

Средна Европейска Класа прекрати участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна Европейска Класа прекрати участието си в коалицията ПП-ДБ. Това обявиха от партията с писмо до медиите.  В него пише: "Решението на ПП-ДБ да обедини усилия с ГЕРБ и ДПС доказаха, че по този начин не могат да се противопоставят на техния порочен модел. Ние от Средна Европейска Класа, като политическа партия, винаги сме били стриктни..

публикувано на 23.04.24 в 15:29

Тръгва системата за подаване на е-заявления за гласуване в чужбина

Днес от 12 ч. на интернет страницата на Централната избирателна комисия започва да работи системата, през която може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната. Срокът за подаване изтича в 24 часа българско време на 14 май. Сънародниците ни зад граница, подали заявления, ще бъдат вписани в избирателните списъци на секциите, които ще..

публикувано на 23.04.24 в 09:44