Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красавица от Сливен е сред топ съдийките по снукър

Тя е млада, красива и заобиколена от интересни и известни мъже. Името й е Десислава Божилова и е родена в Сливен преди двайсет и няколко години. Наред с  тънкостите на ландшафтна архитектура,която изучава, е наясно и с всички правила в  снукъра. Деси е сред топ съдиите в този набиращ все по- голяма популярност спорт. Тя бе и рефер на срещата между Рони  О Съливан и Стивън Хендри, която се проведе в Бургас. Защо избира снукъра и флиртуват ли състезателите с красивите съдийки, чуйте интервюто на Десислава Златева  с Деси Божилова:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивал за ЛЕГО роботика ще се проведе в Бургас

Ученици от ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“ демонстрираха своите проекти, с които ще участват във фестивал за Лего роботика. Той ще се проведе утре в Бургаския свободен университет . Другият отбор ще бъде от Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника. За събитието ще пристигнат ученици от цялата страна с интерес в..

публикувано на 19.04.24 в 16:12

Краеведът Соня Кехлибарева: На Великден старият Бургас ухаел на козунаци и печено агнешко

Краеведът Соня Кехлибарева представи лекция на тема „ Великденските празници и тяхното отбелязване в миналото в Бургас" в Етнографския музей.  Тя се организира във връзка с реализацията на образователна програма и осъществяването на амбицията музеят да бъде място, където хора, разполагащи с интригуваща информация, да представят своите изследвания в..

публикувано на 17.04.24 в 12:39

Забавна игра ще съпътства тази година цветното изложение „Флора“ в Бургас

Забавна игра ще съпътства тази година цветното изложение „Флора“ в Бургас. Флаери, свързани със събитието, се намират от днес в няколко културни обекта в града, както и в автобусите на градския транспорт, съобщават от Общината.  След като ги откриете и попълнете данните си в брошурите, може да ги пуснете в кутии, които ще бъдат поставени на централния..

публикувано на 16.04.24 в 15:47
Стара картичка от Великден. Лична колекция на Соня Кехлибарева

В Етнографския музей разказват как в Бургас са посрещали Великден

Публична лекция, посветена на  Великденските празници и тяхното отбелязване в морския град в миналото, ще поднесе  Етнографския музей в Бургас . Тя е насрочена за  днес  от 17:30 часа, в презентационната зала. Темата ще поднесе  Соня Кехлибарева, която е краевед, изследовател на историята на стария Бургас. Събитието се организира във връзка с..

обновено на 16.04.24 в 10:43

Ивайло Димитров изработва фотоалбуми и бюджетни подаръци

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..

публикувано на 14.04.24 в 17:30

Анна Йончева - фотографът, който разказва за "различните" деца на България

Анна Йончева е фотограф, който организира редица благотворителни каузи. Тя иска и знае как да направи света по – добър и действа в тази посока с ентусиазъм и постоянство. Чрез благотворителни базари реализира идеята за поставянето на люлки за деца в инвалидни колички, помага за създаването на специална база за терапия с коне „Ахил“ и..

публикувано на 14.04.24 в 16:00

Вера Гиргинова обича да кара кайтсърф, да готви и да пътешества в Южна Франция

Вера Гиргинова е оперна прима, сопрано. Интересното за нея е, че е архитект, а след това завършва Музикалната академия и започва активно да се занимава с музика. Всъщност музиката е част от живота й още от дете. В семейството им те са три сестри и трите се занимават с музика, въпреки че родители им са архитекти по професия. В детската..

публикувано на 14.04.24 в 14:00