Без цветя за учителите на 15-ти септември в Руската гимназия

Без цветя за учителите, но с дарения за трима ученици с хронични заболявания, в бургаската руска гимназия ще започне новата учебна година. Инициативата „Доброто винаги намира кауза“ е предложена от Обществения съвет на родителите  и подкрепена от ръководството и педагогическия колектив, каза директорът Весела Иванова. Желанието на педагозите е кампанията да се превърне в  традиция, подчерта тя и допълни:

"На 15 септември  в двора на училището ще има кутия  за даренията, а на 18- ти  комисия от родители, учители и ученици ще направи отчет на средствата и лично ще предостави събраните средства на учениците.

156 са осмокласниците, които тази година за първи път влизат в класните стаи в Руската гимназия. В празничния  ден ще стартира и програма, с която училището през 2018 година ще отбележи 55 години от създаването си.

Повече в звуковия файлВИЖТЕ ОЩЕ

2,5 милиона лева трябва да заплати община Сливен на две фирми

Община Сливен е осъдена да заплати 2,5 милиона лева лихви по забавени плащания  към две фирми за ремонтни дейности, пътно поддържане и снегопочистване, извършени между 2006 и 2013 година. Това съобщи заместник-кмета Румен Иванов. Решението на Окръжен съд-Сливен е  по искови молби на две фирми.  Споразуменията, с които се признават задълженяита към..

публикувано на 22.11.17 в 17:26
Загиналият Костадин

Скандал покрай погребението на сгазения край Атия Костадин

Скандал при погребението на 16 – годишния Костадин, който бе премазан от автомобил край Атия преди няколко дни. Близки на семейството заявиха, че са изнудвани да платят голяма сума, за да вземат трупа на детето и да ползват услугите на определени адвокати. Бащата на загиналото дете, Апостол, днес е пристигнал от чужбина да погребе сина си...

публикувано на 22.11.17 в 17:22

Квотата за калкан догодина ще бъде увеличена

Квотата за калкан за България и Румъния ще бъде увеличена през следваща година. Това е сериозен успех за страната ни, защото от десет години насам нейният размер не е променян. Квотата за улов се определя всяка година с регламент на Европейския съюз. С 32 % ще бъде увеличен размерът й, обясни изпълнителният директор на асоциацията БГ Фиш Йордан..

публикувано на 22.11.17 в 13:43

Няма противогрипни ваксини в Бургас

Свършиха противогрипните ваксини в бургаските аптеки. Това потвърди за БНР - Бургас председателят на Регионалната фармацевтична колегия Любима Бургазлиева. Причината е в по-малкото количество доставени ваксини от производителите, посочи още тя: "По информацията, която имам, по аптеките в момента няма наличности на противогрипни  ваксини. На..

публикувано на 22.11.17 в 13:24

Румен Шарпов: Повишението на данъците в бургаски квартали ще е минимално

Повишаването на данъците в бургаски квартали ще бъде минимално. Това каза за БНР – Бургас Румен Шарпов, началник дирекция “Местни приходи от данъци, такси и реклама”. Промяната ще стане автоматично, ако общинският съвет гласува да бъдат променени категориите на кварталите „Банево“, „Рудник“, „Ветрен“ и „Черно море“, уточни Шарпов: “..

публикувано на 22.11.17 в 12:39

"Вечният" Порязов отново пое Областното пътно управление (допълнена)

Инж. Митко Порязов отново е назначен за началник на Областното пътно управление, научи БНР – Бургас. Порязов е спечелил конкурса за длъжността. В него са участвали само двама кандидати - новият началник и Тихомир Димов. Последният не е допуснат до интервю, сочи справка от страницата на Агенция "Пътна инфраструктура". Той напусна поста сам,..

публикувано на 22.11.17 в 09:42

Жители на квартал „Банево“ се готвят за протест

Жители на „Банево“ протестират срещу повишаването на категорията на квартала им , което ще доведе и до леко завишаване на данъците. Местните не са доволни от изпълнението на водния цикъл в квартала и последиците от него . Непроходима кал, огромни трапове с вода и разбит асфалт – това е гледката на доста улици в квартала. Ремонтираните през лятото..

публикувано на 22.11.17 в 08:44