Бургаските огнеборци са се отзовали на 592 сигнала повече от миналата година

По-натоварена е работата на пожарната служба тази година посочи нейният  началник в Бургас - комисар  Васил Василев. 592 са повече сигналите, на които са реагирали огнеборците,  сравнено с миналата година. Пострадалите и загиналите са повече. Небрежността е основна причина за пожарите, посочи още  комисар Василев и подчерта, че ресурсът им е ограничен:

"В общините Сунгурларе и Руен ние нямаме структури, обслужват се съответно от Айтос и Карнобат от екипите, в общините Созопол и Малко Търново имаме участъци, което ще рече екип от двама човека, за съжаление към този момент на дежурство и за община Камено от 2012 година дори и участък нямаме, там закриха структурата, имаме така нареченият изнесен екип, който също е от двама човека."

Липсва ресурс за поддръжка на техниката на пожарникарите, допълни още комисар Василев. С награждаване на изявилите се служители и почитане паметта на загиналите колеги, пожарникарите отбелязоха професионалния си празник.

Подробности в репортажа на Калина ЕнчеваВИЖТЕ ОЩЕ

Хората с увреждания искат извинение от зам.-министърa на труда и социалната политика Росица Димитрова

Възмутени от грубия език на вицепремиера Валери Симеонов са хората с увреждания в Бургас. Те призоваха зам.-министърa на труда и социалната политика Росица Димитрова, която днес подаде оставка, да се извини. 16-те хиляди, които Димитрова е похарчила за самолетни билети до Ню Йорк не са съществен проблем. Те поискаха тя да се извини не за..

публикувано на 20.06.18 в 17:40
Плажът на къмпинг

Геодезисти: Крайбрежната плажна ивица не е отразена в проекта за ОУП на Царево

В проекта за Общ устройствен план на Царево не е отразена крайбрежната плажна ивица и грешно е отразена границата на охранителната зона“А“. Това пише в становище на камарата на геодезистите в България. Експертите уточняват, че крайбрежната ивица е включена в населените места и е предвидена за застрояване при ограничени показатели. „ Наличието на..

обновено на 20.06.18 в 16:25

Насърчават с концерт младежи да се регистрират в бюрото по труда

Концерт тази вечер ще прикани младежи да се регистрират в бюрото по труда. Той е първият, който ще се проведе в Бургас и се организира от Агенцията по заетостта по проект „Готови за работа”. Събитието  започва от 18.00 часа на площад „Тройката”. Теди Кацарова, Дичо, Живко Василев и местни формации става част от идеята младежи до 29 г. да бъдат..

публикувано на 20.06.18 в 13:36

От вторник хартиеният билет в градския транспорт на Бургас става 1.50лв

От 25-ти юни системата за валидиране с електронни карти ще заработи и в микробусите, обслужващи линии 9 и 9а, съобщава превозвачът „Бургасбус“. На същата дата се преустановява продажбата на всички хартиени абонаментни карти, като клиентите с предварително закупени такива, ще могат да ги ползват до изтичане на срока им. По този начин системата за..

публикувано на 20.06.18 в 13:13

С флашмоб посветен на миграцията Община Бургас започва работа по нов проект

С флашмоб посветен на миграцията Община Бургас започва работа по проекта "Моментни снимки от границите". Младежи ще представят своето виждане по проблема от 17, 18, 19 и 20ч съответно на пл. "Тройката", "Компасът",   пред общината и терасата на Морското казино. Датата не е избрана случайно, защото днес е Световен ден на бежанците. Общината..

публикувано на 20.06.18 в 12:18

200 потребители могат да получават топла храна от двата нови пункта в Бургас

Два нови пункта за раздаване на топла храна на нуждаещи се предстои да бъдат разкрити в Бургас. В момента се приемат заявления от желаещите да се възползват от социалната услуга. 200 потребители ще могат да получават топъл обяд всеки делничен ден. До момента 53 души се възползваха от тази социална услуга, съобщи Адриана Христова, началник на..

публикувано на 20.06.18 в 11:08

Спират водата в Българово заради авария

Заради авария на водопроводната мрежа до клуба на пенсионера в Българово, ще бъде спряно водоподаването от днес до отстраняване на аварията.

публикувано на 20.06.18 в 09:27