Бургаските огнеборци са се отзовали на 592 сигнала повече от миналата година

По-натоварена е работата на пожарната служба тази година посочи нейният  началник в Бургас - комисар  Васил Василев. 592 са повече сигналите, на които са реагирали огнеборците,  сравнено с миналата година. Пострадалите и загиналите са повече. Небрежността е основна причина за пожарите, посочи още  комисар Василев и подчерта, че ресурсът им е ограничен:

"В общините Сунгурларе и Руен ние нямаме структури, обслужват се съответно от Айтос и Карнобат от екипите, в общините Созопол и Малко Търново имаме участъци, което ще рече екип от двама човека, за съжаление към този момент на дежурство и за община Камено от 2012 година дори и участък нямаме, там закриха структурата, имаме така нареченият изнесен екип, който също е от двама човека."

Липсва ресурс за поддръжка на техниката на пожарникарите, допълни още комисар Василев. С награждаване на изявилите се служители и почитане паметта на загиналите колеги, пожарникарите отбелязоха професионалния си празник.

Подробности в репортажа на Калина ЕнчеваВИЖТЕ ОЩЕ

Дефицитът на персонал отново е сред основните проблеми в туризма, смятат от бранша

Дефицитът на обслужващ персонал за летния сезон отново е сред основните проблеми на хотелиери и ресторантьори край морето. Вдигането на заплатите на българските работници не е възможно, защото те са свързани с цените на предлаганите туристически услуги, а те са два пъти по-ниски в сравнение с европейските, коментира  Дияна Колчева, член на..

публикувано на 22.02.18 в 15:14

Родителски съвет ще подпомага дейностите в бургаските училища

Пет работни групи от родители на ученици в бургаските училища ще предлагат промени в наредбите и правилниците и ще подпомагат дейността на Община Бургас в сферата на образованието, решиха участниците в новосформирания родителски съвет към кмета на Община Бургас. Заместник кметът Йорданка Ананиева представи пред родителите справка за наличната..

публикувано на 22.02.18 в 14:49

Въвеждат такса за тежкотоварни камиони за преминаване през общинските пътища на Камено

Такса за преминаване на тежкотоварните автомобили през общинската пътна инфраструктура на Камено одобриха днес общинските съветници. Тя  се въвежда за първи път в общината.Парите ще отиват за ремонти. Става въпрос за  коли над 3.5 тона  и  над 12 тона. Сумите са различни спрямо заявения период. Възможностите са за ден, 15 дни, месец и три месеца...

публикувано на 22.02.18 в 14:18
В кухнята на Професионалната гимназията по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров“ Варна

И тази година внасяме кадри от чужбина за родния туризъм

Постепенно започва търсенето на сезонни кадри в сферата на туризма. 1 191 са заявените работни места на първичния пазар за месец януари, което е с малко над 600 повече спрямо предходния декември. 72 са заявените места в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. Освен родни кадри от миналата година работят и чужденци. Директорът на..

публикувано на 22.02.18 в 13:15

Налбантов: Камериерките в Слънчев бряг може да взимат до 700лв., не и 1000

Около 600-700 лева е нормалната и реална заплата в туризма, но за неквалифицирани кадри в Слънчев бряг, коментира хотелиерът Веселин Налбантов по повод появилите се информации, че през лятото в курорта ще се наемат камериерки със заплата от около 1000лв. Според Налбантов това са добри пари предвид, че средната заплата за страната е толкова...

публикувано на 22.02.18 в 08:25

Показват първите градоустройствени скици на Бургас след Освобождението

Последната публична лекция за февруари от образователната програма на РИМ-Бургас "Опознай Бургас и Бургаския край" ще представи едни от първите градоустройствени планове на града. Автор на лекцията е уредникът на Историческата експозиция Владимир Анигностов. В 16.00 часа в петък, в Изложбената зала на Историческия музей той ще покаже малкоизвестни..

публикувано на 21.02.18 в 15:38

Кръвният център в Бургас ще работи до 18 ч. днес

Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас ще работи с удължено работно време днес, 21 февруари. Той ще бъде отворен до 18:00 ч. Причината е извънредна кръводарителска акция за 17-годишен ученик, опериран по спешност днес в УМБАЛ Бургас. Момчето се нуждае от кръв и негови съученици и приятели са изразили желание да станат дарители...

публикувано на 21.02.18 в 13:56