200 ученици ще има новото бургаско училище "Коджакафалията"

200 ученици ще се обучават през тази учебна година в новото бургаско основно училище“ Александър Георгиев Коджакафалията“ . Те ще са в първи и пети клас и в предучилищна група, като заради големият интерес предварителния прием е бил увеличен с по - още една паралелка, съобщи  зам.- кметът по образованието Йорданка Ананиева

"В училището в момента ще се обучават три паралелки първи клас, три паралелки пети клас и две подготвителни групи – 6-годишни ученици, които са на предучилищна подготовка, а следващата година ще се увеличава броят на учениците, тъй като не можем сега да напълним училището и догодина да няма прием, така че плавно и постепенно ще се запълни целият капацитет. Училището е готово, то отговаря на всички съвременни изисквания за образователна инфраструктура, оборудвано е със всичко необходимо."

Това е първото ново училище , което се създава след 28 години  на територията на община Бургас, добави Ананиева. Броят на първокласниците през тази година в бургаските учебни заведения  е  2 132 или с почти 240 по-малко в сравнение с миналогодишната учебна година.

чуйте в звуковия файл интервюто на Стефка Бакърджиева
ВИЖТЕ ОЩЕ

С гранитни павета ще бъдат улиците около "Богориди"

Улиците около пешеходната „Алеко Богориди“ в Бургас също ще бъдат ремонтирани. Средства за това са планирани в капиталовата програма на общината, поясни на комисия по бюджет и финанси ресорният заместник - кмет Чанка Коралска. "Това са ул. "Шипка", ул. "Възраждане", ул. "Лермонтов", ул. "Фотинов", ул. "Отец Паисий", ул. "Иларион Макариополски"...

публикувано на 20.01.18 в 13:00

Централна улица в Бургас остава без вода днес заради авария

Заради аварии ще бъде спряно водоподаването в части от град Бургас, съобщават от Водоснабдителното дружество.  Водата ще бъде спряна по ул. "Стефан Караджа" 12 до отстраняване на проблемите. Няма да има вода и в с. Руен и с. Дебелт.

публикувано на 20.01.18 в 12:43

Специални стикери ще дават възможност електромобили да паркират безплатно в Бургас

Близо 20 са собствениците на електромобили в Бургас, които ще могат да паркират безплатно в Синята зона, както и на обозначените за това места, без да бъдат таксувани. За да бъдат автомобилите разпознаваеми, от общината подготвят специални стикери, каза директорът на общинското предприятие „Транспорт“Андрей Рунчев. "Стикерите наподобяват като..

публикувано на 20.01.18 в 10:38

Бургас се опитва да продаде непродаваеми общински имоти

Непродаваеми имоти се опита да продаде дирекция "Управление на общинска собственост" в Бургас. Въпреки това, печалбата от тях е заложена като очакван приход в бюджета за тази година. Това призна на общинска комисия, директорът на дирекцията Живко Димитров. Присъствието в списъка за продажба на един имот, не означава, че той ще бъде продаден, уточни..

публикувано на 20.01.18 в 08:53

Общ. обсъждане бюджет 2018: Несебърлии питат за ремонт на улици, видеонаблюдение в Стария град и за Дома за възрастни хора в с. Кошарица

По време на общественото обсъждане на проектобюджета за 2018 г. несебърлии зададоха въпроси свързани с ремонт на тротоари, пътни участъци, отправено беше и предложение за въвеждане на видео наблюдение в Стария град. Имаше и въпрос за това кога ще бъде готов дома за възрастни хора в с. Кошарица. Според Ивайло Ляхович от спешен ремонт се..

публикувано на 19.01.18 в 15:03

Според анкета, от безпаричие хората ги е страх да си направят деца

Финансовото състояние на младите семейства са основната причина родителите да не искат деца или да отлагат раждането във времето. Това показа анкета на БНР - Бургас: "... На всички родители им е трудно с времето, с финансите и това е основната причина за ниската раждаемост. ... Някой търсят кариера, други нямат възможности, трети просто не им се..

публикувано на 19.01.18 в 13:09

Общинският съветник Константин Бачийски дари на УМБАЛ Бургас нов кувьоз

Общинският съветник Константин Бачийски дари на УМБАЛ Бургас нов кувьоз – апарат, който спасява живота на недоносените бебета. От години той заделя заплатата си от общинския съвет за каузата „Повече здраве за Бургас“. Апаратът пристигна миналата седмица, а днес бе пуснат в употреба в присъствието на дарителя. Той е много висок..

публикувано на 19.01.18 в 12:46