Бургазлии в помощ на възрастна жена

Снимка: Пламен Делев, "Шофьори Бургас"

Благотворителна акция организират бургазлии в помощ на 64-годишната Станка от блок 45 в к-с «Славейков». След падане в банята тя чупи крака си и след изписването от болницата се връща обратно в общежитието, в което живее. Проблемът е, че няма кой да се грижи за нея.  Заради травмата тя трябява да остане неподвижна, което я затруднява да се самообслужва.  Информация за състоянието й получава Пламен Делев, член на Дружеството на инвалидите в Бургас.

„Не беше яла два дни. Звъннах на тел. 112, дойдоха парамедици и полиция, но нямаше никаква реакция. Единственото, което успях да направя е да закупя храна. Нахраних я, оставих и вода. Пуснах пост в социалните мрежи, за да се организираме по някакъв начин и да й помогнем докато е в това състояние. В момента се организира начин да се съберат пари, за да се наеме болногледачка и да има средства за храна докато отново стане подвижна. Иначе жената е контактна, с ясен разсъдък.“

Среща в помощ на възрастната жена организират бургазлии от групата „Шофьори Бургас“ днес от 17.00 часа пред блок 45 в комплекс «Славейков».

Повече по темата чуйте в репортажа на Петя Михова:ВИЖТЕ ОЩЕ

Готов е проектът за общински къмпинг в Поморие

Първият по рода си общински къмпинг за кемпери и каравани ще бъде изграден в Поморие, по идея на кмета Иван Алексиев. Отреденото място е едно от най-живописните и апетитни за инвестиции места в Поморие – местност „Косата”, между Черно море и Поморийското солено езеро и в близост до бившия Военен санаториум. Вече е готов идейният проект за..

публикувано на 21.05.18 в 17:14

Близо 7 000 деца ще участват в шествието за 24 май в Бургас

Близо 7 000 деца от 28 детски градини и 36 училища ще участват в бургаското шествие за 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Стартът е в 10.30 часа от площад “Тройката”. Шествието ще мине по главната улица “Александровска” и обновената “Богориди”, която ще бъде почистена и измита за масовото събитие...

публикувано на 21.05.18 в 16:39

Гимназията по програмиране в Бургас търси административни кадри

Нови работни места обявява Гимназията по програмиране в Бургас. Учебното заведение търси кадри за позициите - Завеждащ административна служба (специалист по ТРЗ), секретар и домакин, съобщават от Община Бургас. Документите, които кандидатите трябва да представят и за трите позиции са: заявление до Директора, професионална автобиография,..

публикувано на 21.05.18 в 16:34

Приключва почистването на канала на Атанасовското езеро, възстановяват диги в северната му част

Приключва почистването на обходния канал на Атанасовското езеро, което е част от проекта „Солта на живота“. Премахната е утайката в 23 километровия ров, който осигурява връзката на лагуната с морето, това съобщи Радостина Ценова от БФБ, по време на заседанието на Обществения съвет за езерото. То се проведе в експозиционен център „Флора“ в..

публикувано на 21.05.18 в 16:17

Почина репортерът на БНТ Цветелина Атанасова

Репортерът на БНТ и бургазлийка Цветелина Атанасова почина, съобщават от националната телевизия. „Повече от 25 години тя посвети на Българската национална телевизия. Цветелина Атанасова се гмуркаше в морето, за да ни разкаже за неговото опазване и подводните обитатели. Водеше ни към фаровете и тяхната "Светлина в безкрая". Изкачваше..

публикувано на 21.05.18 в 14:59
основният пилот Велин Георгиев и директорката на гимназията Роза Желева

Футуристичната кола от Бургас се състезава с 350 мототима

Креативност и авангардни технологии ще покажат студенти и ученици от 29 май до 1 юни на писта южно от Париж. Състезателите се стремят към екстремни нива на енергийна ефективност на пътя. Бургаското участие е с електромобил, създаден в ПГМЕЕ без помощта на външна фирма, съобщава преподавателят инж. Красимир Кънчев: Размерите по..

публикувано на 21.05.18 в 14:45

Общински съветници питат КЗП за концерта на Смоуки

Общинските съветници от ГЕРБ Калояна Живкова и Антон Берданков също се намесват по казуса с неосъществения концерт на групата SMOKIE в Бургас. Те питат Комисията за защита на потребителите какви действия ще бъдат предприети, за да се защитят правата на хората, закупили билети за концерта.  На 9 февруари 2018 година в Бургас трябваше да се състои..

публикувано на 21.05.18 в 13:59