Бургазлии в помощ на възрастна жена

Снимка: Пламен Делев, "Шофьори Бургас"

Благотворителна акция организират бургазлии в помощ на 64-годишната Станка от блок 45 в к-с «Славейков». След падане в банята тя чупи крака си и след изписването от болницата се връща обратно в общежитието, в което живее. Проблемът е, че няма кой да се грижи за нея.  Заради травмата тя трябява да остане неподвижна, което я затруднява да се самообслужва.  Информация за състоянието й получава Пламен Делев, член на Дружеството на инвалидите в Бургас.

„Не беше яла два дни. Звъннах на тел. 112, дойдоха парамедици и полиция, но нямаше никаква реакция. Единственото, което успях да направя е да закупя храна. Нахраних я, оставих и вода. Пуснах пост в социалните мрежи, за да се организираме по някакъв начин и да й помогнем докато е в това състояние. В момента се организира начин да се съберат пари, за да се наеме болногледачка и да има средства за храна докато отново стане подвижна. Иначе жената е контактна, с ясен разсъдък.“

Среща в помощ на възрастната жена организират бургазлии от групата „Шофьори Бургас“ днес от 17.00 часа пред блок 45 в комплекс «Славейков».

Повече по темата чуйте в репортажа на Петя Михова:ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас се подготвя за фестивала на рибата

На 30 септември и 1 октомври Фестивалът на рибата и виното се завръща с второ издание, за да предложи на жителите и гостите на Бургас кулинарни изненади и стойностна музикална програма. Любителите на рибните ястия ще имат среща с шеф Иван Звездев, който ще приготви вкусна рибена чорба по рецепта от старата българска кухня. В Бургас ще видим и..

публикувано на 26.09.17 в 15:39

Рибарите в Приморско се готвят за риболовния сезон

Навсякъде по Черноморието се готвят за риболовния сезон. В Приморско на вълнолома са само няколко от рибарите, които правят последни ремонти по лодките преди да ги натоварят с мрежи и да отплават в търсене на голямата риба. Тодор Богатов, когото всички наричат Капитана, очаква добър улов. Преди това обаче трябва да мине лошото време, което започна..

публикувано на 26.09.17 в 14:56
Операция

Медицински факултет към yниверситетa „Проф. д-р Асен Златаров“ ще отвори врати догодина

Медицинският факултет към университета „Проф. д-р Асен Златаров“ се очаква да отвори врати догодина. Сградата вече е почти довършена, обясни зам. кметът д-р Лорис Мануелян. „Остават довършителните работи. До Нова година трябва да е готова сградата. След това в кратко време трябва да се постараем да бъдат оборудвани кабинетите. Трябва в..

публикувано на 26.09.17 в 14:30

Има пропуски в изследванията за тежки метали в замразената цаца, смятат рибари

Наличие на тежки метали в 12 различни вида замразена риба констатира проучване на неправителствената организация „Активни потребители“. Оттам уточняват, че е намерено съдържание на олово над нормите в цаца от Балтийско море, внесена през Румъния.   Според изпълнителния директор на Асоциациятa „БГ ФИШ“ Йордан Господинов, анализът не е коректен и по..

публикувано на 26.09.17 в 13:54

Продават "Медицински център III" за над 3 милиона лева

Сградата на „Медицински център III“ в комплекс „Меден Рудник“ ще бъде продадена на „Булфарма“ ООД за над 3 720 000 лева. Това решиха общинските съветници по време на днешната редовна сесия.  Дебатите по докладната записка продължиха над един час. Най-големите възражения по продажбата на сградата бяха от страна на Константин  Бачийски от СЕК. Според..

публикувано на 26.09.17 в 12:51

Общинарите решиха да се поискат от държавата имоти в "Ченгене скеле"

Община Бургас ще поиска от държавата 48 имота в "Ченгене скеле", решиха единодушно общинските съветници. Ако статутът на рибарското селище се промени, там ще бъдат изградени алеи, ще се озелени, ще се направи улична мрежа. Предвижда се още обособяване на временни укрития за рибарите с хангари за лодки в партерните нива, зони за обществено обслужване..

публикувано на 26.09.17 в 11:30

Бургазлии ще останат без топла вода четири дни

Четири дни Бургас остава без топла вода. От „Топлофикация“ информират, че заради отстраняване на авария топлоподаването ще бъде спряно в 8.00  ч. на 2 октомври (понеделник) до 16:30 на 6 октомври (петък).  Причината е профилактика на съоръженията за новия отоплителен сезон, уточни директорът на топлофикационното дружество Христин Илиев: "..

публикувано на 26.09.17 в 11:11