Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

49 работни места за младежи по програма "Старт в кариерата" обяви Бюрото по труда

49 свободни работни места са обявени по програмата „Старт на кариерата“ в Бюрото по труда в Бургас. В момента се провежда процедурата за кандидатстване за заетост през 2018 г., съобщи Живко Янакиев, директор на бургаското бюро:

„От които областната администрация има две, в общини Бургас и Средец по места шест, и останалите 41 места са от различни териториални звена  на централната администрация.Общо взето всички териториални поделения са заявили от 1 до 8 най-голям брой места."

За областта  свободни работни места, в общинските и областни администрации и различни институции, са 90. По програмата могат да кандидатстват младежи до 29 г., , завършили висшето си образование съответстващо на необходимото, посочено от работодателя за заемане на конкретната длъжност. Повече информация може да се получи  в Бюрата по труда. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Три обществени обсъждания днес в Царево по важни за региона проекти

Три обществени обсъждания ще се проведат днес в читалище „Георги Кондолов“ в Царево по важни за региона проекти. Обществено обсъждане на концепцията за „Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на Югоизточния регион за планиране“ е от 13.45 часа. Водещ партньор на общината Царево е Агенция „Пътна инфраструктура“..

публикувано на 18.04.24 в 09:05

В Айтос провеждат великденска благотворителна кампания "Подари вечеря на пенсионер в нужда"

Доброволците от инициативата „Бъди човек" - Айтос провеждат за поредна  година благотворителна кампания под надслов "Подари вечеря на пенсионер в нужда".  Събират се хранителни продукти и средства за закупуването им, като хранителни пакети ще бъдат предоставени на самотни възрастни хора в Айтоско. Акции те традиционно се провежда за..

публикувано на 18.04.24 в 08:40

Възможни са аномалии във водоподаването в Поморие

Аномалии и спиране на водоподаването са възможни днес в Поморие от 8.00 ч. до 16.00 ч., съобщават от ВиК - Бургас.  Причината е отстраняване на авария  на главния довеждащ водопровод. 

публикувано на 18.04.24 в 08:08

В Бургас няма сигнали за опасната гъсеница, готови сме да реагираме

Към момента в Бургас няма сигнали за разпространение на опасната гъсеница борова процесионка.  Дезинфекционна станция разполага с необходимите препарати и има готовност да реагира при появата й в морския град.  В много градове у нас вече се борят с вредителя, който предизвиква тежки алергични реакции, съобщава се дори за мъртви кучета..

публикувано на 18.04.24 в 08:05

На 2 май учениците няма да учат и в Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов обяви, че 2 май- четвъртък ще бъде неучебен ден за бургаските ученици. „Днес издадох заповед, заради многото подадени искания от родители и ученици до мен и до самите училища. Получих уверения от директори на училища, че това няма да се отрази негативно на учебния процес“, това пише градоначалникът в фейсбук страницата..

публикувано на 17.04.24 в 20:30

С благотворителен базар събират средства за нов паметник на Левски в Бургас

Фондация "Гордите българи" ще проведе православен благотворителен базар тази неделя.  На него ще се продават икони и православна литература. Набраните средства ще са за изграждането на паметник на Васил Левски в морския град.  Чрез благотворителен базар събират средства за паметник на Васил Левски в Бургас Студентски благотворителен базар..

публикувано на 17.04.24 в 18:58

Форум за идеи за развитието на Болярово се проведе днес

Стратегията за развитие на Болярово трябва да бъде разработена по време на реализацията на международен проект. Той цели създаване на местни общности, които да спазват културното наследство и традиции в пограничните общности на пет страни.   Днес се проведе второ събитие, форум, в който със  свои предложения се включиха..

публикувано на 17.04.24 в 17:36