Тонрежисьор представя дебютния си рап албум

Синеокият тонрежисьор  и рап изпълнител Георги Киров,  популярен като D-ZastA , записа чисто нов албум. За него са валидни  сърцатите текстове на български език, без цинични  и евтини рими. Композициите му, този път четиринайсет на брой,  преливат от по-лиричното,  по-клубно звучене към такива с градация в  смисъла и  по-твърд саунд, обединени в подходяща комбинация. Изпълнителят отбелязва, че  ги е подредил след като си  е представил как ще изглеждат финалните надписи на гърба на диска.

D-ZastA определя заглавието на проекта „Пробивен“  като мотивиращо, защото му отива на един дебютен албум да тръгне с такова послание. Категоричен е, че  рапът, който  сега се прави  в България, не е онзи,  пускан преди  време.

В тази музика няма ограничения. В нея може да пееш за любов , за предателство,  за приятелство, за готините моменти , за тежките моменти, посочва D-ZastA .

Една от песните му е посветена на красиво момиче. Песента е за всеки един, който харесва момичето до себе си и го уважава. Реших да не правя този тъжен рап за чувствата,  но пак да я има емоцията, макар и  не в такава форма.

Друго от заглавията, „ Схемите им“,  разказва за хората, които понякога  идват при тебе, за да  те занимават с  разни неща без да ги е грижа дали  наистина   това те интересува.

Стига ми само да усещам  ритъма в сърцето, се пее в песента  “До небето“.  Според D-ZastA,  тя  определено е  подходяща за радиостанциите. Не е от музиката, която да си пуснеш в клуба и да се „изкъртиш“ на нея.  В  новия албум  „До небето“ обаче  си има  алтернативен ремикс , който е с други вибрации, различни от първоначалния замисъл.

 И след като толкова време  Георги  работи в професионално студио като реализира продуктите и мечтите  на десетки други музиканти, време  е самият  той да чуе: Момче, ти наистина си добър!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Радослав Първанов, фотограф: През тази година искам да представя красотата на българката и в Бургас

Той е енергичен млад човек, професионален фотограф и истински българин. Казва се Радослав Първанов , на 25 години от Габрово и е автор на родолюбивия проект „Аз съм българка!“. В него са заснети 23 българки и две деца, в народни носии на красиви места в страната. Снимките са заснети в периода октомври 2014 – декември 2016 година...

публикувано на 19.02.18 в 17:19

Тодор Чепов, кукер: Невероятно е чувството да облечеш костюма, да сложиш звънците и да последваш традицията

Кукерски игри започнаха рано тази сутрин в кв. Меден Рудник. Тук местната общност с подкрепата на читалище "Паисий Хилендарски 1928" ги организира от 1972 година. Тази година в кукерската група „Козият рог“, която пресъздава традиционните ритуали участват 60 души, от деца на 5-6 годни, до мъже на 45г. Те посещават над 50 къщи, за да..

публикувано на 18.02.18 в 15:40

Да поиграем на любов в лудницата

„Любов в лудницата“ е представление, които не се случва често в театъра. Това отбелязва актрисата Албена Павлова. Ще я гледаме в Бургас заедно с Ненчо Илчев на 23 февруари от 19.00 часа в НХК. Актьорите сме рядко работливо племе. Нямаме нищо против да влизаме от постановка в постановка и всяка вечер да сме на сцената. Това ни прави все..

публикувано на 14.02.18 в 19:56

В Несебър започва седмицата на любовта и виното

От днес в Несебър започва седмицата на любовта и виното. Поп иконата Миро ще бъде звездата в културната програма на Община Несебър за 14 февруари. За празника на любовта и виното местната администрация е подготвила различни прояви в няколко поредни дни, изпълнени с развлекателни, културни и кулинарни забавления, и кани всички, които обичат морето,..

публикувано на 14.02.18 в 08:38

5 двойки ще сключат брак на Св. Валентин

Общо пет двойки ще сключат граждански брак на Св. Валентин . Два ритуала ще има в залата на обредния комплекс на ул „Вардар“, каза неговият управител Магдалена Карастоянова. Двойките са млади, няма смесени бракове, младоженците са български граждани. Според Карастоянова броят на сватбите на Св. Валентин тази година е малък, защото е в..

публикувано на 14.02.18 в 08:33

Актьорът Георги Мамалев влюбен в смеха

Има едно ямболско село Мамарчево,   два пъти е посрещало цар Борис. Веднъж се подпалил плевник и царят с принц Кирил носили кофи да гасят пожара. Има и една фамилия  Мамалеви с двама дядовци - Одисей и Георги, и с  провлачени корени в южната ни съседка. Родовете им Дудакис и Мамалис се заселили  до Мамарчево и забъркали някаква балканска смес. Някои..

публикувано на 13.02.18 в 20:10
Ралица в клипа към песента

Бляскавият парти сезон на талантливата Ралица

Ралица Грудева от "Гласът на България" представи дебютната си песен "На бара" в дует с Александър Христов. Текстът и музиката са на двамата изпълнители, аранжиментът -на Алекс Нушев, видеоклипът бе поверен на Йордан Петков. За цялостната продукция благодарности също към клуб "Braga", той стана и  основна локация за снимките...

публикувано на 04.02.18 в 15:34