Тонрежисьор представя дебютния си рап албум

Синеокият тонрежисьор  и рап изпълнител Георги Киров,  популярен като D-ZastA , записа чисто нов албум. За него са валидни  сърцатите текстове на български език, без цинични  и евтини рими. Композициите му, този път четиринайсет на брой,  преливат от по-лиричното,  по-клубно звучене към такива с градация в  смисъла и  по-твърд саунд, обединени в подходяща комбинация. Изпълнителят отбелязва, че  ги е подредил след като си  е представил как ще изглеждат финалните надписи на гърба на диска.

D-ZastA определя заглавието на проекта „Пробивен“  като мотивиращо, защото му отива на един дебютен албум да тръгне с такова послание. Категоричен е, че  рапът, който  сега се прави  в България, не е онзи,  пускан преди  време.

В тази музика няма ограничения. В нея може да пееш за любов , за предателство,  за приятелство, за готините моменти , за тежките моменти, посочва D-ZastA .

Една от песните му е посветена на красиво момиче. Песента е за всеки един, който харесва момичето до себе си и го уважава. Реших да не правя този тъжен рап за чувствата,  но пак да я има емоцията, макар и  не в такава форма.

Друго от заглавията, „ Схемите им“,  разказва за хората, които понякога  идват при тебе, за да  те занимават с  разни неща без да ги е грижа дали  наистина   това те интересува.

Стига ми само да усещам  ритъма в сърцето, се пее в песента  “До небето“.  Според D-ZastA,  тя  определено е  подходяща за радиостанциите. Не е от музиката, която да си пуснеш в клуба и да се „изкъртиш“ на нея.  В  новия албум  „До небето“ обаче  си има  алтернативен ремикс , който е с други вибрации, различни от първоначалния замисъл.

 И след като толкова време  Георги  работи в професионално студио като реализира продуктите и мечтите  на десетки други музиканти, време  е самият  той да чуе: Момче, ти наистина си добър!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Станислава Тодорова - чаровната усмивка на бургаската пожарна

Тя се казва Станислава Тодорова, на 26 години от Самоков, от три живее и работи в Бургас. Тя е пожарникар. В професията влиза случайно, кандидатства в Академията на МВР с желанието да стане полицай, но я приемат за огнеборец. Станислава е доволна, че така се е случило. Сега работи във втора Районна противопожарна служба , в сектор „Превенция“..

публикувано на 16.09.18 в 14:36

Миглена Петрова - майсторката, която прави бижута с цветя

Миглена Петрова е майстор на ръчно изработени бижута от Велико Тръново. Уникалното в тях е, че вгражда естествени цветя.   Всичко започва преди 9 години от страстта й към красивото, към дизайна и креативността. Тя вече има свое ателие, а в заниманието си вече е увлякла и съпруга й, който и помага при отглеждането на цветята и направата на..

публикувано на 16.09.18 в 12:39

По бургаски: Коцето Калки и Мартина си казаха "да" на остров "Св. Анастасия"

Коцето Калки и бургазлийката Мартина вдигнаха сватба на остров света Анастасия в края на август. Мястото и времето не са избрани случайно. Двамата искали това да им се случи на място където има море и фар и да има пълнолуние. Късчето земя край Бургас и датата 26 август отговаряли на тези изисквания разказа щастливият младоженец. "Островът..

публикувано на 09.09.18 в 14:55

Мария Кирякова - майсторът на уникални плетени играчки

Мария Кирякова твори с голяма любов и старание интересни играчки, прекрасни плетени шапки, шалове и дрешки. Бургазлийката е категорична, че не прави компромис с качеството и използва само хубави прежди. Занимава се с това от 3 години, а преди това е била военнослужещ. Любовта й към плетивата е от детството и се радва, че сега когато е..

публикувано на 09.09.18 в 12:58

LaTiDa преди участието си в Аполония

Те се срещат още като деца. Любовта към музиката  ги събира във фабриката за таланти група  Бон-бон. Самостоятелната кариера стартира през 2009 с дебютния им сингъл Латида, от където идва и името на групата. Същата година стават част от екипа на Поли Генова за Евровизия. Те са най-търсените беквокалистки последните години, на едни от най-популярните..

публикувано на 02.09.18 в 17:48

Гергана Апостолова: Не сърфирам докато шофирам

 Първата българка, участвала на рали Монте Карло, Гергана Апостолова се включи в кампанията „Не сърфирам докато шофирам“: Всеки има нужда да бъде напътстван, чрез кампанията напомняме на шофьорите, но не само на тях, да бъдат внимателни за безопасното движение. И аз понякога се изкушавам, но човек трябва да си го наложи.  И като..

публикувано на 02.09.18 в 08:54

Мария Мутафчиева: Бургаският комплекс "Лазур" е "старият квартал" от песента "Непознати улици"

След като „Мери Бойс Бенд" представиха новия си албум "Щастливи дни",  вокалистът Мария Мутафчиева издаде тайната на щастливите емоции, които лъхат и от едноименната песен. Оказа се, че те се коренят в детството, преминало в един бургаски квартал, близо до Морската градина. " Аз много си обичам родния град, затова често през лятото отскачаме за по..

публикувано на 26.08.18 в 15:10