Тонрежисьор представя дебютния си рап албум

Синеокият тонрежисьор  и рап изпълнител Георги Киров,  популярен като D-ZastA , записа чисто нов албум. За него са валидни  сърцатите текстове на български език, без цинични  и евтини рими. Композициите му, този път четиринайсет на брой,  преливат от по-лиричното,  по-клубно звучене към такива с градация в  смисъла и  по-твърд саунд, обединени в подходяща комбинация. Изпълнителят отбелязва, че  ги е подредил след като си  е представил как ще изглеждат финалните надписи на гърба на диска.

D-ZastA определя заглавието на проекта „Пробивен“  като мотивиращо, защото му отива на един дебютен албум да тръгне с такова послание. Категоричен е, че  рапът, който  сега се прави  в България, не е онзи,  пускан преди  време.

В тази музика няма ограничения. В нея може да пееш за любов , за предателство,  за приятелство, за готините моменти , за тежките моменти, посочва D-ZastA .

Една от песните му е посветена на красиво момиче. Песента е за всеки един, който харесва момичето до себе си и го уважава. Реших да не правя този тъжен рап за чувствата,  но пак да я има емоцията, макар и  не в такава форма.

Друго от заглавията, „ Схемите им“,  разказва за хората, които понякога  идват при тебе, за да  те занимават с  разни неща без да ги е грижа дали  наистина   това те интересува.

Стига ми само да усещам  ритъма в сърцето, се пее в песента  “До небето“.  Според D-ZastA,  тя  определено е  подходяща за радиостанциите. Не е от музиката, която да си пуснеш в клуба и да се „изкъртиш“ на нея.  В  новия албум  „До небето“ обаче  си има  алтернативен ремикс , който е с други вибрации, различни от първоначалния замисъл.

 И след като толкова време  Георги  работи в професионално студио като реализира продуктите и мечтите  на десетки други музиканти, време  е самият  той да чуе: Момче, ти наистина си добър!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Саша Константинова- една българка в сърцето на Берлин

Да живеем скромно, да не харчим пари за цяло и нещяло. И да не мислим, че само парите са, които правят хората щастливи. Припомня ни го професорката по пиано в Берлин  Саша Константинова, напуснала страната ни на 18- годишна възраст, за да се образова и след това да образова европейците в Университета по изкуствата в германската столица.Тя знае..

публикувано на 17.12.17 в 12:42

Рудолф от бургаския зоопарк посреща Коледа с две бели кошути Снежанка и Капучино

Седем еленчета, достатъчни за впряга на Дядо Коледа-три мъжки и четири женски, се радват на вниманието на посетителите в бургаския зооцентър. Двете най–нови снежнобели кошути  пристигнаха днес. Собственикът Кръстьо Дъбов отбелязва: Обикновено нашите посетители кръщават животните, но този път аз избрах имената. Едната  кошута би..

публикувано на 13.12.17 в 20:27

Празнувайте с БНР- Бургас на Никулден

 Двучасово открито предаване ще излъчи БНР-Бургас на 6-ти декември. Слушателите ще имат възможността да станат част от празника, организиран до Часовника от Община Бургас, където ще бъде изграден  арт пристан. В автентични рибарски лодки хора на изкуството ще приканват бургазлии да се присъединят към тях. На специално изградена сцена ще се изявят Стоян..

публикувано на 04.12.17 в 20:29

Пианистът Филип Иванов за музиката и коледния дух в Белгия

Вземат ли белгийците на сериозно коледните базари, спокойно ли се разхождат насред тях, притесняват ли се от някакви терористични заплахи. За това научаваме от Филип Иванов, пианист, който обикаля по света и свири в Колумбия, Южна Америка, Великобритания, Япония и Тайланд. Той е роден в Белгия през 1988. Дебютира на сцената когато е на десет..

публикувано на 04.12.17 в 15:44

Веси Бонева и новият й албум "Родината"

Албумът на Веси Бонева „Родината“  ще бъде в мрежата на 10 декември. Той носи послание към приятелите ни да  се завърнат  в България, не само за да споделим най- хубавите празници, да седнем на трапезата, но и да видим какво можем да направим за  страната си. Защото тя е мъничка и всички би трябвало бързо да я подредим. Сред изпълненията са..

публикувано на 03.12.17 в 10:32

Христо Гърбов: Аз съм един щастлив човек и актьор

„Аз не се смятам за комедиен актьор. От друга страна няма да се отрека от способностите си да разсмивам хората. " Това каза в предаването на БНР – Бургас „Ева в неделя“ актьорът Христо Гърбов. В най-новия филм на съпругата му Иглика Трифонова „Асансьор за пациенти“, той играе психиатър в болнично заведение. „ Много се радвам, че тя ме..

публикувано на 01.12.17 в 17:39

Йовита Георгиева: За мен представянето ми е победа. Аз бях себе си!

Вече цяла седмица продължават коментарите относно класирането в конкурса Мис България 2017. Победителката Тамара Георгиева получи множество негативни оценки социалните мрежи. Голяма част от потребителите в мрежата изразиха своето възмущение и несъгласие от избора й. Все повече са и съмненията относно това как всъщност е гласувало журито.Ние,..

публикувано на 26.11.17 в 16:43