Заловиха сериен крадец от Братово

Заловен е 27-годишен сериен крадец от бургаското село Братово. От края на август досега са констатирани 5 кражби, извършени от мъжа. При четири от тях той е разбил ключалките на автомобили, от които е откраднал дребни суми от 10 до 40 лева, таблет, мобилен телефон, перфоратор и винтоверт.  В единия от случаите мъжът е откраднал от апартамент в „Изгрев“ газов пистолет с шест патрона към него, лаптоп, таблет, сгъваем нож и сгъваема телескопична палка. 

ВИЖТЕ ОЩЕ
Шофьорът Кирил Георгиев

4 години затвор за шофьора, сгазил момче на пешеходна пътека край Атия

Четири години затвор за мъжа, който сгази и уби 16 – годишно момче край Атия през миналата година. Присъдата е намалена с 1/3, защото шофьорът призна вината си и делото се гледаше по съкратеното производство. Бащата на загиналото момче заяви, че ще я обжалва. С 35 км/ч. над разрешената скорост от 60 е карал Кирил Георгиев, когато на 20..

публикувано на 21.06.18 в 16:33

Шофьорът, сгазил ученика край Атия, призна вината си

Кирил Георгиев, сгазил и убил 16 - годишния Костадин Джардов , призна вината си. Наказанието ще бъде редуцирано с една трета, защото делото се гледа по съкратеното производство.  7 години затвор поиска прокурорът за тежката катастрофа през ноември на кръстовището на Атия. Кирил е карал с 95 км./ч., при ограничение 60 км./ч. Той не е спазил и предимството..

публикувано на 21.06.18 в 14:40

Задържаха мъж пребил до смърт сестра си в Созопол

55-годишният Борислав Стоянов е обвинен за убийството на сестра си в Созопол. Той е нанесъл побой на 49-годишната жена, след което тя починала. Той я е удрял с ритници и юмруци в корема. Жената е била с  разкъсан черен дроб и жлъчен мехур. Бургаската окръжна прокуратура внесе искане за постоянното задържане на Стоянов днес. За подобно престъпление..

публикувано на 21.06.18 в 11:46
Иван Бъчваров

Горя покрива на бивше училище в средецко село

300 кв.м. дървена покривна конструкция и неустановен брой бали сено изгоряха при пожар в бившето училище в с. Вълчаново, общ. Средец.Огънят е потушен от три противопожарни автомобила и 9 огнеборци. Горели са и 3 дка. сухи треви край село Снягово. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и двама огнеборци. Районът на пожара е бил..

публикувано на 21.06.18 в 09:15

Разпоредително заседание за катастрофата край Атия, където загина ученик

В 13.30ч в Окръжен съд - Бургас ще се проведе разпоредително заседание по делото за причинената смърт в следствия на катастрофа край село Атия. В края на ноември миналата година 16-годишен ученик бе прегазен на пешеходната пътека на главния път Бургас-Созопол, в района на село Атия. Обвиняем е Кирил Георгиев, който на кръстовището с пътя за..

публикувано на 21.06.18 в 08:50

Служители на ИАРА вече могат да задържат нарушители и да използват физическа сила

Служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) вече имат право да задържат нарушители при установяване на незаконно деяние. Те ще могат да използват физическа сила и помощни средства след предупреждение, записващи и заснемащи технически средства, както и моторни превозни средства със специален режим на движение. Това стана..

публикувано на 20.06.18 в 16:42
Един от подстъпите към

Не е ограничен достъпът до "Корал"

Не е ограничен достъпът до плаж „Корал“, въпреки твърдения на почиващи на ивицата. Частна фирма е оградила терени с колове, тел, дори и изсипана пръст на един от подходите към ивицата, но се възпрепятства единствено преминаването на автомобили. Поне няколко възможности има човек, за да стигне до плаж „Корал“, но без автомобил. Още първата..

публикувано на 20.06.18 в 16:02