ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Мариян има нужда от средства за бъбречна трансплантация

сем.Боеви
Снимка: БНР - Бургас

27-годишният Мариян Боев от село Орлинци се нуждае от средства за спешна бъбречна трансплантация. Майка му Славка е съвместим донор и е готова да даде за сина си свой бъбрек, но за да бъде извършена трансплантацията трябват 25 хиляди евро. Семейството няма нужната сума и моли за помощ!

Мариян се разболял през 2010, лекували го от бъбречна недостатъчност във Варна, но състоянието му се вложило и трябвало 5 години по – късно да премине на хемодиализа. Сега я прави 3 пъти седмично в бургаската болница и е на поддържащо лечение, нужна е обаче трансплантация.

„Той се подува, не може да се храни нормално, не може дори вода да пие, притеснява се и не спи спокойно. Преди време състоянието му се влоши и беше 4 дни в кома. Купуваме му хапчетата редовно, но да се почувства по - добре трябва му нов бъбрек. Ще дам моя, съвместима съм, но нямаме пари за операцията“, разказа майка му Славка.

Бащата на момчето работи като животновъд и получава 650 лева заплата, момчето е с инвалидна пенсия от 145 лев, майката не работи, за да се грижи за него. Семейството е търсило помощ в различни институции, но всички вдигали ръце и казвали, че имат желание да помогнат, но нямат възможност. Опитали са и чрез други медии да получат обществена подкрепа, но банковата им сметка остава празна, затова решили да потърсят и нас.

Ако сме ви трогнали с тази история и имате желание да помогнете може да го направите като дарите средства по банковата сметка на Мариян Боев Боев: Юробанк България IBAN; BG67BPBI79374024484602. Ние ще помогнем на семейството да открие и DMS номер, за дарителски SMS. И ще организираме кампания в помощ на Мариян, защото всеки има право на живот!

репортаж може да чуете в звуковия файл:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Квотата за калкан догодина ще бъде увеличена

Квотата за калкан за България и Румъния ще бъде увеличена през следваща година. Това е сериозен успех за страната ни, защото от десет години насам нейният размер не е променян. Квотата за улов се определя всяка година с регламент на Европейския съюз. С 32 % ще бъде увеличен размерът й, обясни изпълнителният директор на асоциацията БГ Фиш Йордан..

публикувано на 22.11.17 в 13:43

Няма противогрипни ваксини в Бургас

Свършиха противогрипните ваксини в бургаските аптеки. Това потвърди за БНР - Бургас председателят на Регионалната фармацевтична колегия Любима Бургазлиева. Причината е в по-малкото количество доставени ваксини от производителите, посочи още тя: "По информацията, която имам, по аптеките в момента няма наличности на противогрипни  ваксини. На..

публикувано на 22.11.17 в 13:24

Румен Шарпов: Повишението на данъците в бургаски квартали ще е минимално

Повишаването на данъците в бургаски квартали ще бъде минимално. Това каза за БНР – Бургас Румен Шарпов, началник дирекция “Местни приходи от данъци, такси и реклама”. Промяната ще стане автоматично, ако общинският съвет гласува да бъдат променени категориите на кварталите „Банево“, „Рудник“, „Ветрен“ и „Черно море“, уточни Шарпов: “..

публикувано на 22.11.17 в 12:39

"Вечният" Порязов отново пое Областното пътно управление (допълнена)

Инж. Митко Порязов отново е назначен за началник на Областното пътно управление, научи БНР – Бургас. Порязов е спечелил конкурса за длъжността. В него са участвали само двама кандидати - новият началник и Тихомир Димов. Последният не е допуснат до интервю, сочи справка от страницата на Агенция "Пътна инфраструктура". Той напусна поста сам,..

публикувано на 22.11.17 в 09:42

Жители на квартал „Банево“ се готвят за протест

Жители на „Банево“ протестират срещу повишаването на категорията на квартала им , което ще доведе и до леко завишаване на данъците. Местните не са доволни от изпълнението на водния цикъл в квартала и последиците от него . Непроходима кал, огромни трапове с вода и разбит асфалт – това е гледката на доста улици в квартала. Ремонтираните през лятото..

публикувано на 22.11.17 в 08:44
инж. Дончо Атанасов разговаря с жителите на Атия

Пешеходен надлез и кръгово кръстовище до база Атия

 Пешеходен надлез и кръгово ще бъдат изградени на кръстовището до военноморска база Атия, където вчера загина 16 -годишният Костадин. До лятото съоръженията трябва да бъдат готови ,каза управителят на Агенция" Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов. Той направи оглед на мястото и се срещна с жители на Атия: "Утре ще бъде направен..

публикувано на 21.11.17 в 17:58

Започна конкурсът "Hello e-Korea" за рисунка и колаж

Посолството на Южна Корея организира конкурс  "Hello e-Korea" за рисунка, колаж, плакат,видео или снимка. Идеята е да се популяризира културата и традициите на Южна Корея и у нас, в частност Бургас. За участие е необходимо към всяко предложение да се постави хаштаг # HelloeKorea и да се публикува  на стената събитието във..

публикувано на 21.11.17 в 17:43