Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Мариян има нужда от средства за бъбречна трансплантация

6
сем.Боеви
Снимка: БНР - Бургас

27-годишният Мариян Боев от село Орлинци се нуждае от средства за спешна бъбречна трансплантация. Майка му Славка е съвместим донор и е готова да даде за сина си свой бъбрек, но за да бъде извършена трансплантацията трябват 25 хиляди евро. Семейството няма нужната сума и моли за помощ!

Мариян се разболял през 2010, лекували го от бъбречна недостатъчност във Варна, но състоянието му се вложило и трябвало 5 години по – късно да премине на хемодиализа. Сега я прави 3 пъти седмично в бургаската болница и е на поддържащо лечение, нужна е обаче трансплантация.

„Той се подува, не може да се храни нормално, не може дори вода да пие, притеснява се и не спи спокойно. Преди време състоянието му се влоши и беше 4 дни в кома. Купуваме му хапчетата редовно, но да се почувства по - добре трябва му нов бъбрек. Ще дам моя, съвместима съм, но нямаме пари за операцията“, разказа майка му Славка.

Бащата на момчето работи като животновъд и получава 650 лева заплата, момчето е с инвалидна пенсия от 145 лев, майката не работи, за да се грижи за него. Семейството е търсило помощ в различни институции, но всички вдигали ръце и казвали, че имат желание да помогнат, но нямат възможност. Опитали са и чрез други медии да получат обществена подкрепа, но банковата им сметка остава празна, затова решили да потърсят и нас.

Ако сме ви трогнали с тази история и имате желание да помогнете може да го направите като дарите средства по банковата сметка на Мариян Боев Боев: Юробанк България IBAN; BG40BPBI79374024484603 BGN; BG76BPBI79374424484601 EUR. Ние ще помогнем на семейството да открие и DMS номер, за дарителски SMS. И ще организираме кампания в помощ на Мариян, защото всеки има право на живот!

репортаж може да чуете в звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Търсят се средства за лечение на Роси

Росица Владимирова е на 30 години. Майка е на две момиченца. За съжаление, тя се бори с тежко заболяване. Претърпяла е две операции в България, но състоянието ѝ остава критично. Лекари в Турция дават шанс за успех след нова операция и терапии, чиято цена е непосилна за семейството на Роси. Ако можете и искате да помогнете, набирателната сметка е..

публикувано на 06.02.24 в 13:52

Болярово се обединява да помогне за лечението на Иван Шутов

„Болярово за Иван“ е каузата, която прегърнаха десетки местни жители на община Болярово в последните дни. „Нашият съгражданин Иван Шутов и семейството му водят най-тежката битка – битката за здравето на Иван. Освен подкрепа, те се нуждаят от финансови средства в размер на 50 хиляди евро“, обясни на днешното заседание на Общинския съвет кметът Христо..

публикувано на 29.01.24 в 16:56

Бургазлии се обединяват заедно за Веси

Семейството на 40-годишната Веселина Атанасова отправят спешен зов за помощ, за да може да живее втори живот.  След 15 години безуспешна борба със забременяването,  многократни ин-витро процедури и прием на множество силни лекарства, през юли миналата година Веселина е диагностицирана с  чернодробна цироза в комбинация с тежък асцит.  Според..

обновено на 22.01.24 в 12:33

Да помогнем на Маги да проходи

През декември четиригодишната Магдалена Велчева ще навърши 5 г., но от двумесечна възраст се бори с Детска церебрална парализа. Тя се ражда два месеца преди термина с тегло едва 1240 гр. С много сила и жажда за живот тя успява да се пребори с изпитанията, които живота ѝ поднесе твърде рано. Оттогава провежда ежедневни рехабилитации, плуване,..

публикувано на 17.11.23 в 15:34

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Бургас се обединява, за да помогне на един баща да проходи

Бургас се обединява, за да помогне на един баща да проходи след катастрофа.  Преди два месеца  Михаил Павлов претърпява пътнотранспортно произшествие, в следствие на което е обездвижен от гърдите надолу. От болницата в Турция дават надежда за лечение, операция правена за пръв път до момента. Иновативната и скъпоструващата манипулация, е необходимо да..

публикувано на 14.11.23 в 11:42

Да помогнем на Миро Рахнев да пребори коварно заболяване

Познатият на много хора в Бургас йога-учител и психотерапевт Мирослав Рахнев се нуждае от помощ. Той трябва да доплати лечението си, което е стартирал преди една година и половина в Истанбул. Става въпрос за втори цикъл от специална химиотерапия, която може да се осъществи единствено в специализирана клиника в Истанбул.  Заболяването е много..

публикувано на 02.11.23 в 13:12

Бургазлии се обединяват, 45-годишният Атанас Маринов да спаси зрението си

Бургазлии се обединяват, за да помогнат на 45-годишния Атанас Маринов. Той от години се бори с латисова дистрофия на роговицата. Единственият му шанс, за да не ослепее е спешна трансплантация на роговиците на двете очи. Заболяването му е наследствено и е диагностициран около 20-тата му годишнина. През всичките години той се грижи за здравето си,..

публикувано на 19.10.23 в 13:05