Таксиметровите шофьори са раздвоени за повишаването на цените на пробег

БГНЕС

Таксиметровите водачи в Бургас са раздвоени от предложението на браншовата си организация за повишаване минималните цени на пробег. От гилдията предлагат на Общинския съвет да гласува минимална цена от 1.10 лв за дневна и 1.20 лв за нощна.

„Всичко се увеличава. Нашият труд ако трябва да се намали, по този начин няма да можем да си плащаме разходите. Поради тази причина трябва да се увеличат цените… Няма голям смисъл от увеличаване, защото нямаме клиенти … Цената трябва да бъде фиксирана за абсолютно всички компании, а не някои да правят 20 % отстъпка и да подбиват пазара на другите … Няма смисъл да се вдигат цените, защото така или иначе нямаме работа… Нормално е да се повишават, защото и разходите се повишават.“

Според браншовата организация цените в Бургас от 5 години не са променяни и е нужна актуализация. Сега повечето жълти коли карат на цени от 0.89 лв. през деня и 0.97 лв. вечер. Още мнения  чуйте в сутрешния ни блок след новините.

Повече по темата чуйте в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Пристанище Бургас вече е отворено за плавателни съдове

Пристанище Бургас вече е отворено за плавателни съдове. По-рано в портът бяха забранени маневрите заради силният вятър. Вятърът в Бургас постепенно утихва. Утре той ще е до умерен от югозапад.

публикувано на 18.01.18 в 17:46

Възстановено е електричеството във всички населени места в община Сливен

Всички населени места в община Сливен имат вече вода и електричество, информират от администрацията. Екип на Общинското предприятие "Земеделие, гори и водни ресурси" продължава работа по премахване на падналите дървета за осигуряване достъпа до с. Раково, който все още е блокиран от дърветата. Посетени на място от експерти са над 25 обекта...

публикувано на 18.01.18 в 17:34

Косово открива почетно консулство у нас, седалището ще е в Несебър

Правителството даде съгласието си Република Косово да открие почетно консулство в България и да назначи Пламен Копчев за свой почетен консул. Седалището на почетния консул ще е в Несебър, а консулският му окръг обхваща територията на цялата страна. Пламен Копчев притежава богат професионален опит в областта на туризма, търговията с петролни..

публикувано на 18.01.18 в 16:33

Общинският хлебозавод в Бургас спира да прави хляб (обновена)

Тежкото финансово състояние на общинския хлебозавод в Бургас се задълбочава. Предприятието ще спре да произвежда хляб и закуски временно, като част от оздравителния му план. След първоначалната стабилизация на завода, той отново изпада в тежка ситуация след напускането на неговия управител Димитър Георгиев. Настоящият, Красимир Колев..

обновено на 18.01.18 в 16:14

Проектобюджетът на община Несебър е 65.5 милиона лева

Балансиран, изпълним и съобразен с приоритетите на общината е проектобюджета на община Несебър за 2018 година. Той възлиза на 65,5 милиона лева, като преходния остатък от миналата година е близо 8 млн. и 400 хиляди лева. В него, както и в предходни години, има разчетени средства за помощи на социално слаби и лица с увреждания, помощи за..

публикувано на 18.01.18 в 16:10

Списание за круизи пише за Бургас

Авторитетно англоезично списание за круизи представя Бургас и региона. Материалът е озаглавен „Пристанище Бургас – добре подготвено за круизно бъдеще”. Дестинация Бургас е представена на четири страници. Показани са отличните възможности за обслужването на пътнически кораби в пристанище Бургас на двата пасажерски терминала, както и временната..

публикувано на 18.01.18 в 15:15

Силният вятър създава проблеми в Сливенско

Сливенската община Твърдица е най-засегната от силния вятър, който духа в региона. От EVN съобщават че има и множество паднали дървета по електропроводи, които са причина за прекъсвания в електрозахранването в някои райони. Продължава работата на диспечерските центрове и аварийните екипи по отстраняването на повредите. Общо 76 екипа на..

публикувано на 18.01.18 в 14:34