Откриват изложбата „Енотека и библиотека“ в Бургас

Снимка: lefkadia.ru

С уникална изложба Регионална библиотека „Пейо Яворов” ще отбележи празника на Бургас - Никулден. Експозицията е озаглавена „Енотека и библиотека” и се реализира  в партньорство с Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в София.

В нея са включени фотокопия на архивни документи, свързани с развитието на лозарството, винопроизводството, полезни съвети от старопечатните книги и още много любопитни откъси от вестници и ръкописи.

Изложбата ще бъде открита в навечерието на Никулден от 18.00 часа в залата на ул. „Булаир” №10.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"И изумен съм викал - жив съм аз"- 85 години от рождението на Христо Фотев

85 години от рождението на Христо Фотев се навършват днес. Пред паметника му с цвете и стих негови приятели, творци и общественици си спомниха за поета, за чийто дух  Бургас и морето бяха единственият пристан. Един от най-близките приятели на Фотев, краеведът  Георги Райков, разказа за приятелството им, което се заражда през 1962 година. След конкурс,..

публикувано на 25.03.19 в 15:35

Пламен Гогин представи дебютния си сингъл

Пламен Гогин (Gogin) представи дебютния си сингъл и първи видеоклип "Something". В студиото на БНР Бургас той разказа, че музиката е хоби, което развива паралелно с работата му за американска компания. Развива и своя собствена марка дрехи.  "Сравнително скоро започнах да се изявявам музикално малко по-сериозно. Преди 3 години сформирахме акустична..

публикувано на 25.03.19 в 15:22

Диригент от Гърция гостува в бургаската опера в петък

Маестро Георгиос Балацинос, последният носител на наградата от Букурещкия международен конкурс за диригенти, ще застане в петък пред оркестъра на Държавна опера – Бургас за продукцията на „Норма“ на Винченцо Белини. Маестро Балацинос е в Бургас в момент, в който се завръща и на гръцка сцена с Националната опера на Гърция за две продукции, едната от..

публикувано на 25.03.19 в 13:37

Бургас почита рождението на Христо Фотев

На 25 март, понеделник, по случай навършването на 85 години от рождението на Христо Фотев, в 12.00 часа при паметника му в Морската градина приятели и почитатели ще положат цветя, докато звучат неговите стихове. От 18.00 часа на следващия ден - 26 март, вторник, в салона на кукления театър тематичната вечер-спектакъл "Ти тръгваш и се връщаш пак в..

публикувано на 25.03.19 в 12:40

В Бургас ще се проведе второто издание на националния брейк денс турнир

Осем отбора от 5 до 8 деца, на възраст до 16 години, от градовете София, Перник, Монтана, Разград и Бургас ще дадат всичко от себе си, за да спечелят титлата на турнира. Изпълненията им ще бъдат оценявани от световноизвестните съдии  Bboy Nasso  (Bayazid Nacim) от Франция,  Bgirl Dora  (Dora Aitner) от Унгария и  Bboy EF One  (Петър Костовски) от..

обновено на 25.03.19 в 11:53

Мария Мутафчиева - Мери: Концертите ни в Бургас дълго топлят душите ни

Групата „Мери Бойс Бенд“ идва в родния си град Бургас, за да изнесе концерт в края на седмицата. Музикантите ще изпълнят на живо хитовете си от албумите „Непознати улици“, „Само за теб“, „Дългият път към дома“ и новия „Щастливи дни“, съобщи вокалистката Мария Мутафчиева: „Идваме в град невероятен! Не само, че сме родени тук, но това е и..

публикувано на 25.03.19 в 10:34

Представят спектакъла „Антихрист“ в Бургас

Спектакълът "Антихрист" по Емилиян Станев ще бъде представен днес от 19.00 ч. в залата на Културния дом на Нефтохимика. Това съобщиха от Община Бургас. Постановката е на ТМЦ – Разград. Драматизацията и режисурата на постановката са на Бойко Илиев, а сценографията е на Теодор Даскалов. В спектакъла участват: Елена Петрова, Любомир Ковачев,..

публикувано на 25.03.19 в 09:00