Незаконен улов и рибарски лодки конфискуваха полицаи

Близо 300 кг. риба /таранка и шарани/, 2,5 км. рибарски мрежи, както и три рибарски лодки задържаха служителите на Четвърто РУ - Бургас и „Специализираните полицейски сили” при ОД на МВР - Бургас при полицейска операция в района на езерото" Вая". Задържан е 33 годишен бургазлия. Риболовните атрибути, както и рибата са конфискувани, като предстои предаването й на дирекция „Социален патронаж” към Община Бургас, откъдето да достигне до трапезата на социално слаби бургазлии в навечерието на празника Никулден.

Припомняме, че преди седмица служителите от сектор „Икономическа полиция” при ОД МВР - Бургас със съдействието на служители от Районно управление - Айтос задържаха на входа на Айтос тон и 200 кг. риба от вида „сребриста каракуда” и „платика”. Рибата бе превозвана с т.а. „Мерцедес Спринтер”, с хасковска регистрация,управляван от 46 годишния Б.А. от Бургас, с който се придвижвал и 52 годишния Д.Ч. от Бургас. Двамата мъже твърдели, че уловът е от язовир „Цанко Церковски” край Карнобат и бил предназначен за пласиране в Русе.От извършените проверки е констатирано, че превозваната риба е с неустановен произход и за нея няма съпроводителни документи, поради което своевременно са информирани служителите на ИАРА - Бургас и ОДБХ - Бургас. С оглед поверените им законови компетенции служителите от двете институции извършили конкретни проверовъчни действия, в хода на които са констатирани нарушения на Закона за ветеринарно и медицинско дело, както и на Закона за риболова и аквакултурите. Установено е, че рибата е уловена в язовир „Мандра”, като тон от нея е от вида „сребриста каракуда” /таранка/ и 200 кг. е от вида „платика”. Цялото количество риба е конфискувано и е предадено на Дирекция „Социален патронаж” към Община Бургас. За установените административни нарушения служителите от ОДБХ - Бургас изготвили два акта.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Турският гражданин хванат с хероин в камион на ГКПП Лесово е задържан за 72 часа

Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за 72 часа 40 годишен турски гражданин, обвинен в контрабандно пренасяне на над 25 кг. Хероин, преди ден през ГКПП – Лесово, с товарен автомобил, Дрогата е била в 50 пакета, поставени в специално приготвено двойно дъно на превозното средство. Предстои в следващите дни прокуратурата да внесе в съда искане за..

публикувано на 11.12.17 в 17:14

Банков служител предотврати телефонна измама за 40 хил. лева

Измамници обещали на пенсионер от Малко Търново, че ще бъде награден на вътрешния министър за героизма си, ако участва в предотвратяването на телефонна измама, за целта обаче трябва да даде 40 000 лв. Възрастният мъж с личния си автомобил дошъл до Бургас за да изтегли спестяванията си от банковия клон, съобщиха от полицията. Спрял..

публикувано на 11.12.17 в 13:28

Има задържан за домови кражби в Бургас

Завишение на домовите кражби отчитат от бургаската полиция в последните седмици. Вече има задържан, който е с постоянен арест. За повишаване на случаите на домови кражби алармираха първо пострадали бургазлии . След като домът на Катя и Калоян в комплекс „Славейков“ е обран посред бял ден, без взломяване на врата или ключалка, те започват..

публикувано на 11.12.17 в 12:42

Задържаха баща и син нападнали полицаи

Задържани за едно денонощие са баща и 31-годишния му син в к-с "Меден рудник", които нападнали полицаи. Униформените се отзовали на сигнал за домашно насилие от 31-годишна жена, която живеела на семейни начала със сина. Според нея той редовно я тормозел психически и физически. Тя търсела съдействие за извеждане от обитавания апартамент на..

публикувано на 11.12.17 в 10:41

Откраднаха дарения от църквата в село Каменар

200 лева дарения са били откраднати от църквата „Св. Петка“ в поморийското село Каменар, съобщават от полицията. Чрез счупване на прозорец на олтара, е проникнато в храма. Открадната сума е била в банкноти и монети с различен номинал, които се съхранявали в кутията за дарения. Работата по случая продължава.

публикувано на 11.12.17 в 10:33

Неизправност в ел. системата е вероятна причина за пожара в жандармерията в к-с "Изгрев"

По първоначални данни пожарът в помощните помещения на бургаската жандармерия в к-с "Изгрев", е възникнал от неизправност в ел.системата. От инцидента помощната постройка изгоря напълно заедно с оборудването. Предстои извършването на повторен оглед, а по случая е образувано досъдебно производство. Огънят пламна към 15.35ч в събота, а районът бе..

публикувано на 11.12.17 в 10:27

За повишаване случаите на домови кражби, алармират бургазлии

За повишаване на случаите на домови кражби алармират бургазлии. След като домът на Катя и Калоян в комплекс „Славейков“ е обран посред бял ден, без взломяване на врата или ключалка, те започват собствена проверка и установяват десетина идентични случаи в целия град. „ Има подобни обири и във Възраждане, Зорница, Изгрев, Лазур. Аз подех..

публикувано на 11.12.17 в 08:18