Разходите на българските транспортни фирми са се увеличи заради нощувки

Разходите на българските транспортни фирми,които изпращат служителите си в командировка, са се увеличили. Причината са въведените нови условия, според които шофьорите трябва да спят в хотели, а не в камионите.Командировъчните  стигат нивата в Европа, каза за БНР Бургас Петко Ангелов, зам.-председател на  Българската Асоциация на Сдруженията в Автомобилния Транспорт:

"В нашите фирми командировъчните вървят от 1800 до 2 300 евро. Това е горе- долу колкото заплатата там. Близо 10 хиляди евро излизат  хотелите, в които, в момента ,шофьорите са длъжни  да нощуват . На месец тези разходи достигат до 30 хиляди.Притесняваме се, че няма платени паркинги. Това е дискриминация спрямо българските фирми. По статистика на Европейския съюз кражбите за миналата година от камиони са за 3 млрд  евро.Така ние подпомагаме крадците"

Повече чуйте в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

300 рокери откриват мотосезона в Сливен

 Мото сезон 2018 ще бъде открит днес в Сливен. Рокери от цялата страна се очаква да присъстват на събора, съобщи организаторът на събитието и президент на мотоклуб „Хайдути“ Сливен Радостин Златев.  Близо 300 рокери се очаква да се съберат на площад „Хаджи Димитър“ в 10.00 часа, а от 11.00 часа ще бъде отслужен молебен за здраве и безавариен сезон,..

публикувано на 21.04.18 в 09:32
Мария Монтесори

Първата национална Монтесори конференция се провежда в Бургас

 Първа национална Монтесори конференция ще се проведе в Бургас. Два дни педагози, които работят по нетрадиционния метод за образование и възпитание, ще обменят опит и ще обединят усилия за постигане на по-качествен модел на обучение по педагогическата система. Участниците в нея   ще приемат и програмата на Българската Монтесори асоциация , каза..

публикувано на 21.04.18 в 08:57
природозащитникът Тома Белев в студиото на

Тома Белев: ОУП на Царево е необходим, но са допуснати нарушения

Общият устройствен план на Царево категорично е нужен на общината, подчерта екологът Тома Белев. Още повече, че в предния, скандално бе прескочена екологичната оценка и оценката за съвместимост, добави той. Това важи и за документа от 1997 г. и оттогава досега се случиха много нередности. Сега общината наистина се нуждае от действащ и то..

публикувано на 20.04.18 в 17:31

Първолаците от 10 бургаски училища се учат да рециклират креативно

За пета поредна година стартира образователната еко кампания „Бургас рециклира“. По инициатива на  Читалище „Хамалогика“ и Център за иновативно обучение „Френе“ в рамките на 1 месец до 12 май близо 1000 първокласника ще се научат как да рециклират правилно и да създават красиви ръкоделия от ненужните материали. Кампанията цели създаване на..

публикувано на 20.04.18 в 17:09

Георги Лапчев: Проектът за нов ОУП на Царево е добър и зелен

Новият Общ устройствен план (ОУП), който се разработва за Царево , намалява териториите за урбанизиране в пъти, спрямо документа от 2008 г. Това коментира пред БНР - Бургас кметът на общината Георги Лапчев. Надявам се възложителите от регионалното министерство да предложат реален и изпълним проект, на който и ние да можем да отговорим с..

публикувано на 20.04.18 в 16:33

Подписка за провеждане на референдум започна в Бургас

Подписка за референдум за дейността на "Кроношпан" започна в Бургас на ул." Александровска". Бургазлии може да положат подписа си  и в друг списък - за оставката на директора на екоинспекцията в града инж. Тонка Атанасова. Причината е несправяне със задълженията й, твърдят организаторите.Те са от г ражданския  комитет за борба с мръсния въздух в..

публикувано на 20.04.18 в 16:22

Всяка втора декларация за доходите е подадена по електронен път

32 хиляди декларации са подадени в НАП Бургас от началото на кампанията за деклариране на доходите на физическите лица. От тях с електронен подпис са 6 200, а с персонален идентификационен код са 9 800. Почти всяка втора декларация за облагане на доходите на физическите лица е подадена по електронен път с персонален идентификационен код или..

публикувано на 20.04.18 в 15:28