Ив. Костадинов : Строителите ни са сред най-ощетените в Европейския съюз

 Похвална е инициативата за събиране на подписи в защита на равното заплащане и труд в Общността.Тя в момента се провежда във всички областни градове на страната и на територията на още 7 държави от Източна Европа.Според мен, все от някъде трябва да се започне, каза за БНР -Бургас Иван Костадинов, председател на КТ "Подкрепа" за Бургас. Най-много сигнали за нарушения и ощетяване на работници при заплащането постъпват при нас от сектор строителство, обясни той.

В Руенска община имахме възможност там да обучаваме работници в строителството. Оказа се, че в момента тям няма работници, не защото не искат да работят, всички са на Запад.Те, според мен, в никакъв случай не са отишли чрез български партньори  там. Отишъл е един, изтеглил брат, както  се казва,братовчед и т.н .Те не знаят правата си, не знаят кого да потърсят.  Когато имат нужда от помощ, ние можем да им помогнем, независимо дали са строителни работници или други.Това, което правят  нашите евродепутати, надявам се, че са единни, защото са от различни политически партии, е нещо, което касае всички българи.Похвално е ,че се работи в тази посока"

Повече в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Без вода в централната градска част на Бургас днес

Подмяната на водопровод ще доведе до спиране на водата  на 18 .10.2018г. от 8:30ч до 16:30ч. в района: ул."Г.Кирков" между ул"Александровска" и ул."Лермонтов" ул"Възраждане" между ул."Г.Кирков" и ул."Славянска" и ул."Скобелев" ул."Кирил и  Методий" между ул"Скобелев" и ул."Възраждане" ул."Кирил и Методий" между..

обновено на 18.10.18 в 08:54

Сливат "Хляб и хлебни изделия" и "Бургаски пазари"

Задлъжнялото общинско предприятие „Хляб и хлебни изделия“ да се влее към другата общинска структура "Бургаски пазари" ще гласуват съветниците на предстоящата си сесия в края на месеца.  Предложението е внесено от заместник - кмета Красимир Стойчев и е мотивирано с оптимизиране на разходите.  Освен това, Хлебозаводът заплаща високи  режийни разходи за..

публикувано на 18.10.18 в 08:53

Соня Георгиева: Пукнатината между образованието и бизнеса нараства

За пряката връзка на образованието с бизнеса или по-скоро липсата ѝ, дискутираха работодатели и представители на средните и висши училища в града. Повод за срещата е недостигът на кадри, който е все по-осезаем.  За постигането на дългосрочен ефект за икономиката и обществото, трябва да се започне още от семейството, защото родителите са тези,..

публикувано на 17.10.18 в 17:50

Бургаската екоинспекция проверява изпълнението на 19 проекта

Регионалната екоинспекция в Бургас започва проверки по изпълнението на 19 проекта, получили финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда – 2018“. От тях шест са на общини, пет  на кметства, две  на училища и шест  на детски градини...

публикувано на 17.10.18 в 17:05

Строят вили на скалите в местността „Германката“ (галерия)

Две вилни сгради с басейн предстои да бъдат изградени в местността „Германката“ в Созопол, видя репортер на БНР – Бургас. Теренът е заграден от частния инвеститор, пешеходният достъп до емблематичните скали е ограничен. Възложител е фирма „Херсонес“. В района вече има построени няколко вили. Очаквайте подробности в..

публикувано на 17.10.18 в 16:58

Четвърт милион плащаме за филиала на НХА в Бургас (ОБНОВЕНА)

250 000 лева ще трябва да дофинансира Община Бургас за филиала на Националната художествена академия  в града. От общинската администрация уточниха, че средствата са предвидени за поддръжката на филиала и за подпомагане на обучението през зимния семестър. По време на сесията в края на месеца, Общинският съвет ще трябва да реши дали да приеме..

обновено на 17.10.18 в 15:07

"Булевард Демокрация" на 17-ти октомври

Започваме патриотично политически днешното предаване, защото май вече патриотите не са вече толкова обединени, а по разединени от всякога.  Очевидно Симеонов и Сидеров не успяха да се спогодят и да заровят томахавката помежду си и се стигна до снемане на доверието. Директорът на Софийската опера сне доверието си и от двама свои служители, след като..

публикувано на 17.10.18 в 14:36