Ив. Костадинов : Строителите ни са сред най-ощетените в Европейския съюз

 Похвална е инициативата за събиране на подписи в защита на равното заплащане и труд в Общността.Тя в момента се провежда във всички областни градове на страната и на територията на още 7 държави от Източна Европа.Според мен, все от някъде трябва да се започне, каза за БНР -Бургас Иван Костадинов, председател на КТ "Подкрепа" за Бургас. Най-много сигнали за нарушения и ощетяване на работници при заплащането постъпват при нас от сектор строителство, обясни той.

В Руенска община имахме възможност там да обучаваме работници в строителството. Оказа се, че в момента тям няма работници, не защото не искат да работят, всички са на Запад.Те, според мен, в никакъв случай не са отишли чрез български партньори  там. Отишъл е един, изтеглил брат, както  се казва,братовчед и т.н .Те не знаят правата си, не знаят кого да потърсят.  Когато имат нужда от помощ, ние можем да им помогнем, независимо дали са строителни работници или други.Това, което правят  нашите евродепутати, надявам се, че са единни, защото са от различни политически партии, е нещо, което касае всички българи.Похвално е ,че се работи в тази посока"

Повече в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Инж. Градишка :Бизнесът трябва да бъде по-активен

Бургаската гимназия по туризъм беше една от първите, където бе реализирана паралелка по дуално обучение през 2016 година. Учениците в момента са в 10-ти клас, предстои им най-важната част -11-ти клас, когато ще работят и учат. Нещата се случват с много усилия от наша  страна, обясни директорът на училището инж.Павлина Градишка. За развитие на..

публикувано на 19.02.18 в 14:55

Българите предпочитат френски сортове и купажни вина

С водосвет и зарязване на лозята започна денят на св. Трифон в частна винарна между  Ахелой и Каблешково. Здрава  и богата реколта си пожелаха служителите, които вече години наред произвеждат марка качествени вина. Лозовите масиви са разположени на историческата Симеонова могила. Мястото е кръстено на Цар Симеон Велики, защото се..

публикувано на 14.02.18 в 15:44

50% от потребителите със сметки от 22 лева за ток

По - малко ток сме изхарчили през първия месец на новата година, съобщават от енергодружеството. Основната причина е  по-топлото време тази зима.  Средното потребление на битовите клиенти в Югоизточна България през януари 2018 г. е 400 kWh, което е 17,8% по-малко спрямо година по-рано, когато е било 487 kWh. Близо 51 процента от потребителите ще..

публикувано на 09.02.18 в 12:07

Кражбите на ток в Бургас рязко са спаднали

Под 9% са загубите и кражбите на ЕВН за 2017 г, съобщават от дружеството. За да е ясно какво означава това, Петър Костадинов от отдел „Комуникации“ обясни, че 1% загуба на електроенергия струва 10 млн. лв. Спестената енергия е достатъчна да захрани Бургас за година и половина, уточни той. През миналата година дружеството отчита, че е..

публикувано на 08.02.18 в 13:21

Пенсионерите искат, общинските съветници не дават

Пенсионери настояват да отпаднат ограниченията за броя на пътувания в градския транспорт. Зад тях застана и общественият посредник Тодор Стамболиев. Въпросът днес отново предизвика дебати в общинския съвет, на който бяха  одобрени преференциите за различни социални групи. Пенка Попова представи  в заседателна зала  причините, според които..

публикувано на 30.01.18 в 18:14

Приеха бюджета на Бургас за 2018 година

Общинските съветници одобриха днес бюджета на Бургас за 2018 година. Против бяха само съветниците от БСП, дебат на практика нямаше, а само изявления в подкрепа на финансовото предложения на администрацията. Още в началото  стана ясно, че с  820 хиляди лева  е увеличена макрорамката му. Това са средства, които ще отидат за дейности и проекти,..

публикувано на 30.01.18 в 17:14

Ж.Табаков : Без зелена зона през уикенда

Докладна записка, в която ще бъде предложено, да се намали цената на зелената зона и да отпадне платеното паркиране през уикенда, за района ,където бе въведено, ще внесе общинският  съветник Живко Табаков. Мотивите му са : Едната част на Бургас, там където е Централен плаж Бургас, е синя зона.В събота и неделя синя зона не се заплаща,В..

публикувано на 30.01.18 в 16:54