Ив. Костадинов : Строителите ни са сред най-ощетените в Европейския съюз

 Похвална е инициативата за събиране на подписи в защита на равното заплащане и труд в Общността.Тя в момента се провежда във всички областни градове на страната и на територията на още 7 държави от Източна Европа.Според мен, все от някъде трябва да се започне, каза за БНР -Бургас Иван Костадинов, председател на КТ "Подкрепа" за Бургас. Най-много сигнали за нарушения и ощетяване на работници при заплащането постъпват при нас от сектор строителство, обясни той.

В Руенска община имахме възможност там да обучаваме работници в строителството. Оказа се, че в момента тям няма работници, не защото не искат да работят, всички са на Запад.Те, според мен, в никакъв случай не са отишли чрез български партньори  там. Отишъл е един, изтеглил брат, както  се казва,братовчед и т.н .Те не знаят правата си, не знаят кого да потърсят.  Когато имат нужда от помощ, ние можем да им помогнем, независимо дали са строителни работници или други.Това, което правят  нашите евродепутати, надявам се, че са единни, защото са от различни политически партии, е нещо, което касае всички българи.Похвално е ,че се работи в тази посока"

Повече в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителен базар в помощ на бездомни животни се провежда на "Тройката"

Благотворителен базар в помощ на бездомните животни е разположен на площад "Тройката" в Бургас. Той ще работи от 10:00 до 19:00 часа днес и утре. "Купувайки уникален ръчно изработен подарък, вие помагате да спасяваме повече изоставени, гладни и бедстващи бездомни животни от улицата", призовават организаторите от "Милосърдни сърца"-Бургас...

публикувано на 21.07.18 в 12:38

Ремонтират пътя Каблешково - Поморие със средства от Програмата за развитие на селските райони

Община Поморие е обявила обществена поръчка на стойност 5 478 505.39 лв. без ДДС за реконструкция на пътя Каблешково – Бургас – Каменар – Поморие. Финансирането е по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. С парите трябва да се извърши пълен ремонт на пътя, включващ полагане на нов асфалт, бордюри,..

публикувано на 21.07.18 в 10:40

Започва тридневен фестивал на виното в Царево

Фестивал на виното „Дионисиеви дни“ започва от днес и ще продължи до 23 юли в Царево. Известни български винарски изби ще представят бутикови серии вина във второто му издание. В него ще вземат участие както компании, лидери в производство на български вина и спиртни напитки, така и регионални производители. Освен безплатната дегустация на бели,..

публикувано на 21.07.18 в 08:20

Шахматен турнир ще се проведе в туристически комплекс "Акве Калиде"

Шахматният турнир "Акве Калиде" ще се проведе днес за първи път по повод Международния ден на тази игра. Организаторите от туристическия комплекс са подготвили интересна програма за всички посетители. Шахматен клуб "Бургас-64" ще проведе блиц турнир в седем кръга по швейцарската система. Наградният фонд е от 1000 лв. Само на този ден..

публикувано на 21.07.18 в 07:51

Ахтопол бе първата спирка на лятната кампания "На море - с БНР - Бургас"

Ахтопол ни посрещна с топло слънце и усмихнато настроение. Малък, спокоен и романтичен, такъв, какъвто го търсят и намират хората. Хората, които идват тук бягат от грандоманщината и търсят именно почивката и хубавите плажове, сподели кметът Станислав Димитров, който бе гост в изнесеното ни студио. С няколко проекта ние ще променим концепцията и..

публикувано на 20.07.18 в 19:23

Спокойно море и жълт флаг на бургаския плаж на Илинден

 На Илинден, едно от суеверията е че морето взима жертва. Едни вярват, че пророк Илия слиза край морето, а други , че вълните взимат жертви като курбан за светеца. Това суеверие е чуждо на православната ни религия и е изцяло езическо. Въпреки това, спасителите са особено бдителни около двете дати - 20 юли и 2 август - Илинден по нов и стар стил. Наша..

публикувано на 20.07.18 в 16:49

Що е то пресечена бира?

Първи международен фестивал на бирата се провежда в Експоцентър флора. 101 пивоварни предлагат различни видове крафт бира. Повечето са малки производители, които наблягат на изтънчения вкус и качествените продукти. На щандовете има както наливно, така и бутилирано пиво от Полша, Германия, Белгия, Великобритания, дори и Япония. Чешкото пиво..

публикувано на 20.07.18 в 15:13