Съветници искат зелената зона да работи и в неделя

Снимка: Георги Корнейков, БНР

На предстоящата сесия на Общинския съвет ще бъде обсъдено предложението за обособяване на „зелена зона“ в района на комплекс „Лазур“ до Морската градина. Две предложения бяха направени днес по време на Комисията по опазване на околната среда, земеделие и храни. По време на обсъждането общинския съветник Николай Иванов предложи зелената зона да бъде разширена и да обхваща района около паркингите на 78 и 79 блок в к-с „Лазур“, както и пространството около пешеходната пътека на Флората.

„Там са два големи паркинга и е някакъв ад да се паркира в активния летен сезон. До пешеходната пътека на Флората има обособени няколко стоянки за таксита , които стоят празни. Таксиметровите автомобили се прехвърлят на отсрещната страна до новостроящата се сграда и се нареждат в една върволица като така запушват колите. Лятото като се спускаш от 78 и 79 блок в посока пешеходната пътека става непосилно да се направят две линии“, каза Иванов.

Това предложение не може да бъде гласувано на предстоящата сесия, защото е необходимо да се изготви скица с новия обхват на платената зона.

Общинският съветник Тодор Колев допълни, че на комисията по Устройство на територията е направено предложение освен в събота зоната да работи и в неделя. Докладната с предложението за въвеждане на зелената зона трябва да бъде гласувано на следващата сесия на общинския съвет в края на месеца.

Подробности в репортажа на Петя МиховаВИЖТЕ ОЩЕ

Без вода в централната градска част на Бургас днес

Подмяната на водопровод ще доведе до спиране на водата  на 18 .10.2018г. от 8:30ч до 16:30ч. в района: ул."Г.Кирков" между ул"Александровска" и ул."Лермонтов" ул"Възраждане" между ул."Г.Кирков" и ул."Славянска" и ул."Скобелев" ул."Кирил и  Методий" между ул"Скобелев" и ул."Възраждане" ул."Кирил и Методий" между..

обновено на 18.10.18 в 08:54

Соня Георгиева: Пукнатината между образованието и бизнеса нараства

За пряката връзка на образованието с бизнеса или по-скоро липсата ѝ, дискутираха работодатели и представители на средните и висши училища в града. Повод за срещата е недостигът на кадри, който е все по-осезаем.  За постигането на дългосрочен ефект за икономиката и обществото, трябва да се започне още от семейството, защото родителите са тези,..

публикувано на 17.10.18 в 17:50

Бургаската екоинспекция проверява изпълнението на 19 проекта

Регионалната екоинспекция в Бургас започва проверки по изпълнението на 19 проекта, получили финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда – 2018“. От тях шест са на общини, пет  на кметства, две  на училища и шест  на детски градини...

публикувано на 17.10.18 в 17:05

Строят вили на скалите в местността „Германката“ (галерия)

Две вилни сгради с басейн предстои да бъдат изградени в местността „Германката“ в Созопол, видя репортер на БНР – Бургас. Теренът е заграден от частния инвеститор, пешеходният достъп до емблематичните скали е ограничен. Възложител е фирма „Херсонес“. В района вече има построени няколко вили. Очаквайте подробности в..

публикувано на 17.10.18 в 16:58

Четвърт милион плащаме за филиала на НХА в Бургас (ОБНОВЕНА)

250 000 лева ще трябва да дофинансира Община Бургас за филиала на Националната художествена академия  в града. От общинската администрация уточниха, че средствата са предвидени за поддръжката на филиала и за подпомагане на обучението през зимния семестър. По време на сесията в края на месеца, Общинският съвет ще трябва да реши дали да приеме..

обновено на 17.10.18 в 15:07

"Булевард Демокрация" на 17-ти октомври

Започваме патриотично политически днешното предаване, защото май вече патриотите не са вече толкова обединени, а по разединени от всякога.  Очевидно Симеонов и Сидеров не успяха да се спогодят и да заровят томахавката помежду си и се стигна до снемане на доверието. Директорът на Софийската опера сне доверието си и от двама свои служители, след като..

публикувано на 17.10.18 в 14:36

Правителството отпусна половин милион за довършване на храма в Меден рудник

500 000 лв. за довършителни дейности по новостроящия се храм „Св. Николай Чудотворец“ гласува днес Министерския съвет. Той одобри допълнителни разходи по бюджета за 2018 г. в размер на 1 300 000 лв. От тях освен отпуснатият половин милион за бургаския църковен комплекс се отпускат и 200 000 лв. са за довършителните дейности по новостроящия се..

публикувано на 17.10.18 в 14:21