Съветници искат зелената зона да работи и в неделя

Снимка: Георги Корнейков, БНР

На предстоящата сесия на Общинския съвет ще бъде обсъдено предложението за обособяване на „зелена зона“ в района на комплекс „Лазур“ до Морската градина. Две предложения бяха направени днес по време на Комисията по опазване на околната среда, земеделие и храни. По време на обсъждането общинския съветник Николай Иванов предложи зелената зона да бъде разширена и да обхваща района около паркингите на 78 и 79 блок в к-с „Лазур“, както и пространството около пешеходната пътека на Флората.

„Там са два големи паркинга и е някакъв ад да се паркира в активния летен сезон. До пешеходната пътека на Флората има обособени няколко стоянки за таксита , които стоят празни. Таксиметровите автомобили се прехвърлят на отсрещната страна до новостроящата се сграда и се нареждат в една върволица като така запушват колите. Лятото като се спускаш от 78 и 79 блок в посока пешеходната пътека става непосилно да се направят две линии“, каза Иванов.

Това предложение не може да бъде гласувано на предстоящата сесия, защото е необходимо да се изготви скица с новия обхват на платената зона.

Общинският съветник Тодор Колев допълни, че на комисията по Устройство на територията е направено предложение освен в събота зоната да работи и в неделя. Докладната с предложението за въвеждане на зелената зона трябва да бъде гласувано на следващата сесия на общинския съвет в края на месеца.

Подробности в репортажа на Петя МиховаВИЖТЕ ОЩЕ

"От безпаричие хората ги е страх да си направят деца, защото се притесняват, че няма да имат с какво да ги гледат"

Финансовото състояние не младите семейства са основната причина родителите да не искат деца или да отлагат раждането във времето. Това показа анкета на БНР - Бургас: "... На всички родители им е трудно с времето, с финансите и това е основната причина за ниската раждаемост. ... Някой търсят кариера, други нямат възможности, трети просто не им се..

публикувано на 19.01.18 в 13:09

Общинският съветник Константин Бачийски дари на УМБАЛ Бургас нов кувьоз

Общинският съветник Константин Бачийски дари на УМБАЛ Бургас нов кувьоз – апарат, който спасява живота на недоносените бебета. От години той заделя заплатата си от общинския съвет за каузата „Повече здраве за Бургас“. Апаратът пристигна миналата седмица, а днес бе пуснат в употреба в присъствието на дарителя. Той е много висок..

публикувано на 19.01.18 в 12:46

Благотворителен базар по време на полумаратона за Атанасовско езеро

С полумаратон Атанасовско езеро в неделя ще отбележи именния си ден. Тази година интересът е голям, предварително записалите се са над 120. Дигитална система и чипове ще отчитат точното време на всеки желаещ да преодолее 21-километровото трасе. Тази година по време на маратона между 10 и 13ч в Морското казино ще има и благотворителен базар...

публикувано на 19.01.18 в 12:44

Бургаски гълъбовъди искат промяна в наредба

В центъра на Бургас отново може да има гълъби като атракция, позната от преди години на площад "Тройката". Водени са разговори с общината и се търси подходящо място, обясни зам.- председателят на гълъбовъдно  дружество "Мир" Димитър Канариев. За да се случи това трябва да се промени общинска наредба: Борим се тези гълъби да не са причислени..

публикувано на 19.01.18 в 11:13

Двама с фрактури при две катастрофи в Бургас

51-годишна жена от Бургас е с фрактури след като са я блъснали на пешеходна пътека. Инцидентът е станал на бургаската улица „Тракия“. Лек автомобил със софийска регистрация, управляван от 27-годишна бургазлийка, е отнел предимството и блъска пресичащата по пешеходната пътека жена. Тя е с фрактура на ръка и ребро, без опасност за живота, е настанена..

публикувано на 19.01.18 в 10:13

Стралджа празнува 140 години от Освобождението на селището

С възпоменателно тържество, посветено на поборника Панайот Хитов, Стралджа ще отбележи днес 140-годишнината от Освобождението на селището. На празника ще прозвучат стихове и хайдушки песни. Гост на събитието ще бъде Желяз Кондев, автор на книгата „Апостола на българите“, който ще разкаже за подвизите на Панайот Хитов в района на Сливен  и..

публикувано на 19.01.18 в 08:53

Масово се купуват еднократни предпазни маски

Повишено е търсенето към предпазните маски в града. Причината е увеличеният  брой на остри респираторни заболявания. Най-евтината е около  20 стотинки, тя обаче е противопрахова. По-добър ефект имат санитарните,които вървят с близо 10 стотинки по -скъпо. Маски трябва да носят болните, а не здравите хора, обясни Любима Бургазлиева, председател на..

публикувано на 19.01.18 в 08:49