Съветници искат зелената зона да работи и в неделя

Снимка: Георги Корнейков, БНР

На предстоящата сесия на Общинския съвет ще бъде обсъдено предложението за обособяване на „зелена зона“ в района на комплекс „Лазур“ до Морската градина. Две предложения бяха направени днес по време на Комисията по опазване на околната среда, земеделие и храни. По време на обсъждането общинския съветник Николай Иванов предложи зелената зона да бъде разширена и да обхваща района около паркингите на 78 и 79 блок в к-с „Лазур“, както и пространството около пешеходната пътека на Флората.

„Там са два големи паркинга и е някакъв ад да се паркира в активния летен сезон. До пешеходната пътека на Флората има обособени няколко стоянки за таксита , които стоят празни. Таксиметровите автомобили се прехвърлят на отсрещната страна до новостроящата се сграда и се нареждат в една върволица като така запушват колите. Лятото като се спускаш от 78 и 79 блок в посока пешеходната пътека става непосилно да се направят две линии“, каза Иванов.

Това предложение не може да бъде гласувано на предстоящата сесия, защото е необходимо да се изготви скица с новия обхват на платената зона.

Общинският съветник Тодор Колев допълни, че на комисията по Устройство на територията е направено предложение освен в събота зоната да работи и в неделя. Докладната с предложението за въвеждане на зелената зона трябва да бъде гласувано на следващата сесия на общинския съвет в края на месеца.

Подробности в репортажа на Петя МиховаВИЖТЕ ОЩЕ

Морската вода по южното крайбрежие е чиста

Всички заведения на северния плаж в курорта Слънчев бряг са заустени в канализационната система. Няма нерегламентирано изхвърляне на отпадни води в морето. Това показа проверка извършена днес на ивицата от министъра на туризма Николина Ангелкова, представители на министерството на околната среда и водите и регионалната здравна инспекция в..

публикувано на 19.07.18 в 17:36

"Онкоболни и приятели" събраха близо 5 000 лева от плувния маратон в събота

4 924 лева е събраната сума от плувния маратон и благотворителния концерт, които проведоха от сдружение „Онкоболни и приятели“ в събота - 14 юли. Средствата ще бъдат използвани за дейностите, свързани със социалната рехабилитация на хора с онкологични заболявания и благодарят на дарителите, съобщават от организацията. Благотворителният..

публикувано на 19.07.18 в 17:28

"Репортер 5" на 19 юли

Става все по-дъждовно, по-бездимно и по-безалкохолно, след като синоптиците ни радват всеки изминал ден с все по-обилна дъждовна прогноза, дори и през следващата седмица. В парламента издействаха по-скъпи бездимни – разбирайте електронни цигари, а на всичкото отгоре и на наливната бира ѝ измислиха ново облагане, а доходите ни са си все така ниски,..

публикувано на 19.07.18 в 15:55

В Ахтопол гюзлемето измести баничката като любима закуска

С Ахтопол започна лятното турне на БНР Бургас, екипът ни бе в черноморското градче, за да излъчва на живо. Освен с фара си Ахтопол е известен и с гюзлемето, което се продава на много места в града. Казват, че най-хубавото е до гарата. Правят го Камен Каменов и семейството му. „ Гюзлемето е двойна баница печена на сач. Преводът е нещо..

публикувано на 19.07.18 в 14:52

Локализирано е вторично огнище на чума край Болярово

Има вторично огнище на чума по дребните преживни животни в стадо край град Болярово, съобщиха от БАБХ. Разпоредено е да се локализира заразата. Определени са 3-километрова предпазна и 10-километрова наблюдавана зони, обхващащи селата Вълчи извор, Ружица, Малко Шарково, Воден, Шарково, Мамарчево, Ситово, Лалково, Славейково, Златиница, Дъбово,..

публикувано на 19.07.18 в 14:13

Няма интерес към професията пилот на самолет

Няма интерес към професията пилот на самолет, смята собственикът на авиобаза и учебен център край Слънчев бряг - Гичо Ковачев. Според него е необяснимо това предвид високото заплащане. „ Професията пилот на самолет отдавна не е образование, а една квалификация както шофьор на ТИР примерно, но по-сложно. Изискването е завършено средно..

публикувано на 19.07.18 в 13:40

Временни стикери за платено паркиране, на принципа на винетните, предлага омбудсманът

Временни стикери за платено паркиране, на принципа на винетните, предлага общественият посредник на Бургас Тодор Стамболиев. Това може да стане с промяна в Наредбата за платеното и безплатно паркиране. Идеята на омбудсмана дошла след жалба на бургазлия, живеещ в София, който установил, че от тази година няма право на стикер за паркомясто пред..

публикувано на 19.07.18 в 13:35