Най-младото бургаско училище триумфира на състезание по математика и информатика

Снимка: архив

Две отборни първи места и едно второ, три златни медала, пет сребърни и два бронзови завоюваха учениците на ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" на XX състезание "Св. Николай Чудотворец". Те получиха и десет грамоти за отлично представяне в областите математика и информационни технологии.

Председателят на СМБ-Бургас, Динко Раднев, връчи наградите на церемония в залата на ОУ "Братя Миладинови" по случай празника на града.

Под ръководството на Веселина Георгиева първокласниците Пейчин Костадинов и Алекса Николаева получиха златни медали в категория "Математика", а техен подгластник със сребърно отличие стана съученичката им Михаела Николова. Заедно с отличените за високо представяне ученици те вдигнаха купата за първо място в отборното класиране. В същата категория, но в групата на пети клас, злато завоюва Дориана Петкова, а Румен Павлов и Ноа Хипке получиха сребърни медали. В оспорваната надпревара учениците на Полина Димитрова заеха второто място в отборното класиране.

Учителят по информационни технологии и основи на програмирането Таня Сребрева също имаше повод за гордост. В категория "ИТ" нейните ученици Деа Евтимова и Жасмина Михалева получиха сребърни медали, а бронз бе присъден на Лана Обрешкова и Михаил Петров. В отборен план петокласниците от ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" заеха първото отборно място.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ангелкова завежда дело за клевета срещу Бранимир Ботев

Министърът на туризма Николина Ангелкова завежда дело за клевета срещу бившия ресорен заместник- министър Бранимир Ботев.  Повод за това стана изказване на Ботев, че е бил обект на сплашване, като свърза случилото се с името на министъра. " Абсурдно е някой да твърди такива неща. Има органи, които ще се заемат с това. За мене е абсолютно..

публикувано на 17.08.18 в 13:48

До два месеца концесионерът на Океанариума трябва да заплати дължимите банкови гаранции (ОБНОВЕНА)

Изграждането на океанариума в Бургас отново предизвика спорове между представители на фирмата концесионер , местната администрация и общинските съветници. По време на Комисията по правни въпроси към Общинския съвет днес стана ясно, че фирмата не е платила банковата гаранция, заложена в концесионния договор. До 30 юли тази година фирмата е..

обновено на 17.08.18 в 13:36

Министър Ангелкова: "Ние нямаме непроверен плаж"

Спорът за шума край морето се прехвърли и на политическо ниво, след словесните престрелки между вицепремиера Валери Симеонов и лидера на Атака Волен Сидеров. Как ще се отрази това на туристическия сезон - министърът на туризма Николина Ангелкова, коментира така: " Всяко едно нещо такова е притеснително, но аз няма какво да коментирам, това са..

публикувано на 17.08.18 в 13:26

Бургаската болница има нужда от основен ремонт

Сградата на Университетската многопрофилна болница в Бургас се нуждае от основен ремонт и саниране. Това коментира за БНР Бургас д-р Светлозар Георгиев, зам.-директор на лечебното заведение: "Старият корпус, т.нар. "терапевтичен корпус", беше саниран 1997-1998 година. Но и там има течове, има нужда от подмяна на много части. Ние имаме средства..

публикувано на 17.08.18 в 12:00

Археологическите разкопки на западната крепостна стена на замъка на Русокастро приключиха

Приключиха археологическите разкопки на западната крепостна стена на замъка на Русокастро. Напълно са проучени още 48 м от монументалното фортификационно съоръжение, което е най-мащабното от разкритата досега укрепителна система на средновековния град, и така общата му дължина достига 68 м. Ширината на стената варира от 2.80 м при входа на крепостта..

публикувано на 17.08.18 в 11:47

Продължава изграждането на велоалеята към Сарафово

Проектът за изграждане на продължението на велоалеята до "Сарафово" навлиза във финалния си етап, съобщиха от община Бургас. Той   се забави,  тъй като е част от по-голям и сложен проект за брегоукрепване и овладяване на свлачищните процеси по една голяма част от крайбрежието в посока "Сарафово". И в момента се работи активно по неговата реализация...

публикувано на 17.08.18 в 11:40

Поставиха обезшумителна стена на " Какао" в Слънчев бряг

 Затвореният нощен бар "Какао" в Слънчев бряг отново може да работи. Изпълнени са  всички предписания, наложени от регионалната здравна инспекция. Това е установено при нова проверка.Заведението е приведено от „открит“ в „закрит“ тип, като източната му  стена е затворена плътно.То ще работи като обезшумителни панели ще се поставят най – късно в 23:00..

публикувано на 17.08.18 в 11:33