20лв. по-скъпа синя зона предлага общината

С близо 20 лв. да се повиши таксата за паркиране в синя зона по местоживеене в Бургас, предлага местната администрация. В момента, тя е 43.20 лв и се плаща веднъж годишно. 60 лева да стане първият стикер, вторият 120 лв., предлага Андрей Рунчев - управител на ОП „Транспорт“. Ако се приеме да бъде създадена „зелена зона“ , там да се плаща за един автомобил 25 лв., а за втори – 50лв. Исканото увеличение е свързано с разчетите, които общинското предприятие е направило за обслужване на дейността. Според Рунчев от 2010г. таксите не са променяни.

Да се въведе и такса за преиздаване на стикер, предлага още Рунчев. Тя е минимална, в размер на 3 лв. Няма да има повишаване на цената за почасово паркиране. Предложението ще бъде гласувано на предстоящата сесия на общинския съвет в Бургас.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Обсъдиха нова система за контрол на рибарството в Бургас

Нова система за контрол на рибарството беше обсъдена на неформална среща на генералните директори и аташетата по рибарство в Бургас. В нея участваха 72 представители от всички страни-членки на Европейския съюз. Срещата се проведе в рамките на ротационното българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Действащата система за контрол на..

публикувано на 21.06.18 в 18:40

Над 6 млн. тона добиви от пшеница се очакват тази година

Над 6 млн. тона са очакваните добиви от пшеница за страната при засяти площи от над 11 млн. декара пшеница, обяви министърът на земеделието и храните Румен Порожанов при откриване на Националната жътвена кампания в сливенското село Жельо войвода. Изкупните цени са малко под  300 лева за тон, а сключените фючърсни сделки за септември са над 350..

публикувано на 21.06.18 в 18:29

Забраниха търговията на дребни преживни животни в общините Малко Търново, Средец и Царево

Областната епизоотична комисия в Бургас разпореди мерки за  предотвратяване проникването и разпространението на заболяването чума по дребните преживни животни. Със Заповед на изпълнителния директор на Българска агенция за безопасност на храните огнище на болестта е обявено в с.Воден, общ. Болярово, обл. Ямбол. В граничните общини Малко..

публикувано на 21.06.18 в 17:04
Снимката е илюстративна

Нова проверка правят на преместваемите обекти на плажа „Слънчев бряг – юг“

Нова проверка на преместваемите обекти на плажа „Слънчев бряг – юг“ ще бъде направена от експерти на строителната инспекция и Министерството на туризма. На място експертите ще проверят съответствието на преместваемите обекти, разположени на концесионната територия на морския плаж, с одобрената схема от министъра на туризма и действащата нормативна..

публикувано на 21.06.18 в 15:42
Снимката е илюстративна

Евтанизират животни в село Воден заради огнище на чума

Огнище на чума по дребните преживни животни е установено в  ямболското село Воден. Почти цялата крайгранична община Болярово попада в 10- километровата карантинна зона, която ще бъдат извършени клинични прегледи на всички животни.  От общо 1060 овце и кози в село Воден ще бъдат унищожени  700. Вече е създадена пълна организация и ще се включат и..

публикувано на 21.06.18 в 15:28

Електронна система за информация в пристанищата ще заработи през 2020

През 2020 година трябва да заработи система за електронен обмен на информация в българските пристанища. От нея ще се възползват всички държавни институции и частни терминали.В момента приключва предпроектното проучване за изграждането й.  Над 300 хиляди лева са вложени за подготовката на електронната платформа, която  вече е конструирана. Сега..

публикувано на 21.06.18 в 15:06

В бургаските автобуси спирките няма да се съобщават на английски

Защо Интегрираният градски транспорт на Бургас, който е усвоил европейски средства за внедряването на система в един туристически град, не е бил предвиден да бъде на няколко езика, адаптиран за туристи? Това попитаха наши слушатели . Нито по спирките, нито на информационните табла, нито в автобусите може да се прочете нещо на друг език различен от..

публикувано на 21.06.18 в 12:36