Черешово вино предлагат на "Моята Еко Коледа"

43-ма участници се включват  в 4 -тото издание на "Моята Еко Коледа". Фестивалът  ще се проведе  днес и утре във Флората и представя български производители от цялата страна. Те ще изложат своята продукция - храни, вина, както и  предмети, ръчна изработка.Черешово вино ще могат да дегустират  за първи път посетителите, каза организаторът  Галина Желязкова:


"За първи път ще има и творчески работилници за сапуни, балсами за устни, които ще бъдат водени от София Касева. А Христо Щуров ще показва как се правят  3Д оригами. В тях може да се включат хора на различна възраст. Друго ново във фестивала е ще има и здравни консултации,които ще се провеждат от медицинско лице."

Ученици от  бургаското музикално училище ще свирят на фестивала, уточни Желязкова и покани бургазлии да подкрепят българското производство. Моята еко коледа ще бъде отворена от 10 до 19 часа.

Повече в звуковия файл :ВИЖТЕ ОЩЕ

Обсъдиха нова система за контрол на рибарството в Бургас

Нова система за контрол на рибарството беше обсъдена на неформална среща на генералните директори и аташетата по рибарство в Бургас. В нея участваха 72 представители от всички страни-членки на Европейския съюз. Срещата се проведе в рамките на ротационното българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Действащата система за контрол на..

публикувано на 21.06.18 в 18:40

Над 6 млн. тона добиви от пшеница се очакват тази година

Над 6 млн. тона са очакваните добиви от пшеница за страната при засяти площи от над 11 млн. декара пшеница, обяви министърът на земеделието и храните Румен Порожанов при откриване на Националната жътвена кампания в сливенското село Жельо войвода. Изкупните цени са малко под  300 лева за тон, а сключените фючърсни сделки за септември са над 350..

публикувано на 21.06.18 в 18:29

Забраниха търговията на дребни преживни животни в общините Малко Търново, Средец и Царево

Областната епизоотична комисия в Бургас разпореди мерки за  предотвратяване проникването и разпространението на заболяването чума по дребните преживни животни. Със Заповед на изпълнителния директор на Българска агенция за безопасност на храните огнище на болестта е обявено в с.Воден, общ. Болярово, обл. Ямбол. В граничните общини Малко..

публикувано на 21.06.18 в 17:04
Снимката е илюстративна

Нова проверка правят на преместваемите обекти на плажа „Слънчев бряг – юг“

Нова проверка на преместваемите обекти на плажа „Слънчев бряг – юг“ ще бъде направена от експерти на строителната инспекция и Министерството на туризма. На място експертите ще проверят съответствието на преместваемите обекти, разположени на концесионната територия на морския плаж, с одобрената схема от министъра на туризма и действащата нормативна..

публикувано на 21.06.18 в 15:42
Снимката е илюстративна

Евтанизират животни в село Воден заради огнище на чума

Огнище на чума по дребните преживни животни е установено в  ямболското село Воден. Почти цялата крайгранична община Болярово попада в 10- километровата карантинна зона, която ще бъдат извършени клинични прегледи на всички животни.  От общо 1060 овце и кози в село Воден ще бъдат унищожени  700. Вече е създадена пълна организация и ще се включат и..

публикувано на 21.06.18 в 15:28

Електронна система за информация в пристанищата ще заработи през 2020

През 2020 година трябва да заработи система за електронен обмен на информация в българските пристанища. От нея ще се възползват всички държавни институции и частни терминали.В момента приключва предпроектното проучване за изграждането й.  Над 300 хиляди лева са вложени за подготовката на електронната платформа, която  вече е конструирана. Сега..

публикувано на 21.06.18 в 15:06

В бургаските автобуси спирките няма да се съобщават на английски

Защо Интегрираният градски транспорт на Бургас, който е усвоил европейски средства за внедряването на система в един туристически град, не е бил предвиден да бъде на няколко езика, адаптиран за туристи? Това попитаха наши слушатели . Нито по спирките, нито на информационните табла, нито в автобусите може да се прочете нещо на друг език различен от..

публикувано на 21.06.18 в 12:36