Българският младежки Червен кръст-Бургас ще проведе своя най-висш форум

Българският младежки Червен кръст-Бургас ще проведе своя най-висш форум - Общото събрание на клубовете на БМЧК. Младежи-делегати от Бургас и общините Карнобат, Айтос, Царево, Сунгурларе и Несебър ще се съберат, за да отчетат дейността си през изминалата 2017г. Те ще приемат план за работа през настоящата година и ще обсъдят важни стратегически приоритети за областната организация.

БМЧК - Бургас е доброволна младежка организация, неразделна част от областната организация на БЧК и принадлежи към Международното младежко Червенокръстко движение. Нейните доброволци са се посветили на това да служат на обществото, посредством обучителни програми, дейности и услуги в социалната сфера. През 2017 година в БМЧК-Бургас членуваха 256 младежи, а регистрираните доброволци са 93. Членовете на БМЧК-Бургас са обединени в 13 клуба, от които 7 на територията на община Бургас, а останалите 6 - в общините. Младежите работят усилено по приоритетни за организацията дейности - Първа долекарска помощ, Здравна просвета и превенция на значими заболявания, както и Социално-помощна дейност в полза на социално-слаби лица и деца в риск, както и възпитаване на младите хора в дух на хуманност и милосърдие.

През годината бяха проведени общо 14 специализирани обучения за доброволци, на които са обучени близо 249 доброволци на организацията. По време на фондонабирателните кампании през годината (за 1 март, Коледа и др.) младите червенокръстци успяха да съберат повече от 7200 лв.

През 2017г. те проведоха 154 лекции в училищна среда, като обхванаха повече от 2100 ученици, информирайки ги за първата помощ, превенцията на HIV/СПИН и репродуктивното здраве по метода „връстници обучават връстници“. През цялата година младежите активно участваха в пробни евакуации на училища и детски градини, съвместно с Община Бургас, проведоха десетки демонстрации и участваха в разнообразни мероприятия по покана на партньорски организации.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 12-ти декември

На фона на всичко случващо се не само у нас, а и по света, днес започваме с добрата новина - най-сетне ремонт на пътя Царево - Малко Търново. След години трепетно очакване, сигнали до къде ли не, гражданско недоволство, правителството чу молбите на хората и се смили. По-спокойно, бързо и най вече безопасно ще се пътува в участъка, който от години бе трън..

публикувано на 12.12.18 в 14:49

Определиха нов концесионер на морския плаж "Бургас-север"

Определен е нов концесионер на морския плаж „Бургас-север“. Причината е, че смолянската фирма „Палм Инвест“ е отказала да сключи концесионния договор. Правителството реши за концесионер плажа „Бургас – север“да бъде определен класираният на второ място участник в проведения конкурс „КРАМ ИНС“ ЕООД. Фирмата е регистрирана в София, а неин..

публикувано на 12.12.18 в 13:22

Руска Бояджиева: Проектът в кв."Рудник" реално не е завършил

Фекални води заливат улици в кв. „Рудник“, въпреки реализиран проект за 19 милиона, за този квартал и съседният - „Черно море“. Проектът, реално, не е завършил, поясни пред БНР Бургас ресорният заместник-кмет Руска Бояджиева. Той се финансира от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.   До момента са разплатени..

публикувано на 12.12.18 в 12:34

Започна ремонтът на пътя Царево - Малко Търново

Ремонтните дейности за близо 1 600 000 лв. се извършват на пътя Царево-Малко Търново. „Когато от опозицията поставят на вниманието на медиите и гражданите важни теми, свързани с развитието на област Бургас, е добре да боравят с точни факти и цифри. В пъти е занижена сумата за основни ремонтни дейности на пътя Царево-Малко Търново, посочена..

публикувано на 12.12.18 в 11:48

Деца в риск търсят цигулки, за да започнат уроци

Детски цигулки търсят в дневен център "Цветница" в Малко Търново. Идеята е от догодина заедно с музикален педагог да започнат уроците. Центърът посещават деца в риск. Там те си помагат с уроците, учат се на домакинство, сами правят различни декорации от вълна, рисуват, но най-важното е учат се да бъдат самостоятелни и да отговарят за решенията,..

публикувано на 12.12.18 в 09:25

„Спри, давам път на пешеходец“ гостува в Базовото училище

Кампанията на БНР Бургас „Спри, давам път на пешеходец“ продължава. Стикери, с които призоваваме за повече толерантност и внимание на пътя, ще раздаваме днес на учениците от базовото училище "Михаил Лъкатник. Те ще научат най-важните правила за пътна безопасност. Учебното заведение е поредното в града, където репортерите ни ще представят обществената..

публикувано на 12.12.18 в 09:09

Фекални води заливат улици в „Рудник“, въпреки проект за 19 милиона

Жители на бургаския квартал „Рудник“ газят във фекални води, въпреки изградена канализация. Проектът за над 19 милиона, който обхваща и другия, новоприсъединен квартал на града „Черно море“, не е стигнал до всички улици. Проектът започва през 2014 г. и на страницата на Община Бургас е със статус „приключил“. На улица „Странджа“, в кв...

обновено на 12.12.18 в 08:41