Задържаха шестима за незаконна сеч в Карнобатско

Снимка: Радио Шумен

Шестима нарушители, един от които непълнолетен са задържани за незаконна сеч в гората край карнобатското село Крумово градище. Служителите на РДГ – Бургас са съставили 15 акта по Закона за горите. Нарушенията са за сеч на немаркирани дървета, за транспортиране на дървесина, немаркирана с контролна горска марка и непридружена с превозен билет. Задържани са 5 коня, 12 каруци и 3 кубика дърва за огрев.

Зачестили са и незаконните сечи в землищата на Сунгурларе. Изпълнителна агенция по горите и регионалните й дирекции със съдействието на териториалните поделения на държавните горски предприятия и структурите на Министерство на вътрешните работи продължават да извършват ежедневно на територията на цялата страна масови специализирани акции за предотвратяване на незаконните посегателства в горите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Шест наркотични вещества улавя новият електронен анализатор на Райнното управление в Приморско

Електронната система Dräger DrugTestТ 5000, улавяща наличието на шест наркотични вещества в човешкия организъм, бе дарена днес от кмета на Община Приморско Димитър Германов на ОД МВР - Бургас за нуждите на Районното управление в крайморския град. Дарението бе прието лично от директора на ОД МВР - Бургас - старши комисар Калоян Калоянов. Електронният..

публикувано на 21.03.18 в 18:37

Работодател е обвиняем за трудова злополука преди 6 години, в която загина мъж от задушаване

Собственик и управител на фирма от Бургас, се изправи пред съда с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на свой служител, както и за тежки телесни повреди на други трима. Инцидентът е от юли 2012 година, когато нахлува вода с газови изпарения в канално помпена станция – Поморие, по време на строително ремонтни дейности. Манол..

публикувано на 21.03.18 в 17:47

Лапчев: Не сме събаряли бунгала в „Нестинарка“, издали сме заповеди за незаконни строежи

Община Царево не е събаряла незаконно бунгала на частен собственик в бившия къмпинг „Нестинарка“. Това каза за БНР – Бургас кметът Георги Лапчев. Припомняме, че Христина Христова, собственик на две бунгала в този терен, алармира, че след заповед на администрацията, нейните постройки са съборени . Тя декларира пред нас обратното, категоричен е..

публикувано на 21.03.18 в 13:30

Мосинов: Съдим кмета на Царево за събарянето на бунгала в "Нестинарка"

Събарянето на две бунгала в бившия къмпинг „Нестинарка“, собственост на Христина Христова, е извършено незаконно. В това е категоричен адвокатът на пострадалата Евгений Мосинов. Той е завел дело вече в Бургаския административен съд. "Дали заповедта за премахването им е законосъобразна - ще реши съдът. Защото заповедта не е влязла в сила и..

публикувано на 21.03.18 в 13:12

Мъж и жена са в болница след катастрофа

40-годишен мъж от село Снягово и съпругата му са в Бургаската болница след катастрофа на пътя Айтос – Провадия, в района на разклона за Руен, съобщават от полицията. Мъжът е с контузия на главата, без опасност за живота. Неговата съпруга е настанена за наблюдение с контузия на корема, също без опасност. Пострадалият е отнел предимството на..

публикувано на 21.03.18 в 09:47
Бургас рибарски селища

Две бунгала са съборени по незаконен начин в къмпинг "Нестинарка", твърдят техните собственици

Две бунгала са съборени по незаконен начин, след заповед на кмета на Царево, алармират техните собственици. Срутването им е извършено навръх националния празник, 3 март, без да има възможност за обжалване. Двете бунгала в къмпинг "Нестинарка" са собственост на семейството на Христина Христова от повече от 10г. Те са на общинска земя, а..

публикувано на 21.03.18 в 09:01

20 март - Ден за движение по правилата

Институтът за пътна безопасност за втора година обяви 20 март за Ден за пътна безопасност. От неправителствената организация призовават да обясним и покажем и на децата, колко е важно да се спазват всички правила да движение. За това е и днешният им урок по пътна безопасност, при четвъртокласниците от училище „Димчо Дебелянов“ в Бургас. Идеята на..

публикувано на 20.03.18 в 16:05