Задържаха шестима за незаконна сеч в Карнобатско

Снимка: Радио Шумен

Шестима нарушители, един от които непълнолетен са задържани за незаконна сеч в гората край карнобатското село Крумово градище. Служителите на РДГ – Бургас са съставили 15 акта по Закона за горите. Нарушенията са за сеч на немаркирани дървета, за транспортиране на дървесина, немаркирана с контролна горска марка и непридружена с превозен билет. Задържани са 5 коня, 12 каруци и 3 кубика дърва за огрев.

Зачестили са и незаконните сечи в землищата на Сунгурларе. Изпълнителна агенция по горите и регионалните й дирекции със съдействието на териториалните поделения на държавните горски предприятия и структурите на Министерство на вътрешните работи продължават да извършват ежедневно на територията на цялата страна масови специализирани акции за предотвратяване на незаконните посегателства в горите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаски полицай ръководи крайморската секция на международна асоциация

С единодушие бургаските членове на Международната полицейска асоциация /МПА/ преизбраха за председател на управителния съвет на крайморската секция служителя при ОДМВР Бургас - Павлин Ковачев. Кандидатурата му бе издигната на база богатия опит в сферата на международните полицейски контакти и издигане имиджа на Бургаската секция при..

публикувано на 13.12.18 в 16:40

Бургазлии сигнализират за гей - билбордове

Няколко сигнала са получени в Община Бургас относно билбордове с хомосексуално съдържание. Те са пет на брой, частна собственост и от администрацията нямат отношение, предали са ги към фирмата, която ги стопанисва. Тя е софийска, а инициативата е на неправителствена организация, занимаваща се с проблематиката на хора с нестандартна сексуална..

публикувано на 13.12.18 в 15:43

Предприеха мерки срещу вандализма върху коледната украса в Сливен

След поредицата от вандалски прояви върху коледната украса на Сливен, Общината вече е предприела мерки. Тази година празничната декорация струва близо 160 хиляди лева. Последните счупени украси са пред сградата на общината.  Кметът на Сливен Стефан Радев коментира, че счупените украси ще бъдат поправени и отново призова към спиране на проявите на..

публикувано на 13.12.18 в 15:12

ВАС връща колата на трезвеник, набеден, че е карал пиян

Върховният административен съд връща автомобила на шофьор, набеден, че е карал пиян. Колата на Севгин Мустафа е спряна от движение повече от година, след акт на поморийската полиция, въпреки че кръвната проба доказва, че е бил трезвен. Севгин Мустафа е спрян от патрул на поморийската полиция край с. Бата през ноември миналата година ...

публикувано на 13.12.18 в 12:23

38 - годишен ахелоец открадна компресор, полицията го задържа

Установиха извършителят на кражба на компресор на стойност около 28 хиляди лева. Той е бил открадната от междублоково пространство в несебърския квартал «Черно море-3» . Сигналът е подаден на 08.12.т.г. около 08.00 ч. в Районно управление – Несебър. В резултат на полицейските действия е установен извършителя на деянието : това е 38 годишен мъж от..

публикувано на 13.12.18 в 09:00

Задържаха непълнолетни момчета за кражба на автомобил

Трима младежи на възраст между 16 и 17 години са задържани за кражбата на автомобил в в бургаския ж.к. „Меден рудник“. На 09.12.т.г. в Четвърто Районно управление – Бургас е образувано досъдебно производство за извършено противозаконно отнемане на „Пежо 307“, с бургаска регистрация, осъществено от паркинга пред бл. 113. В резултат на..

публикувано на 13.12.18 в 08:47

В Болярово очакват решение за животните в стопанството на Ана и Тодор

Изнесено съдебно заседание да бъде проведено в стопанството на Ана и Тодор от град Болярово, за да се докаже, че животните са здрави, поискаха адвокатите на семейството. В Административния съд в Ямбол днес отново беше гледано делото срещу жалбата за заличаването на обекта. Заповедта на шефа на областната дирекция по безопасност на храните в Ямбол за..

публикувано на 12.12.18 в 14:47