Задържаха шестима за незаконна сеч в Карнобатско

Снимка: Радио Шумен

Шестима нарушители, един от които непълнолетен са задържани за незаконна сеч в гората край карнобатското село Крумово градище. Служителите на РДГ – Бургас са съставили 15 акта по Закона за горите. Нарушенията са за сеч на немаркирани дървета, за транспортиране на дървесина, немаркирана с контролна горска марка и непридружена с превозен билет. Задържани са 5 коня, 12 каруци и 3 кубика дърва за огрев.

Зачестили са и незаконните сечи в землищата на Сунгурларе. Изпълнителна агенция по горите и регионалните й дирекции със съдействието на териториалните поделения на държавните горски предприятия и структурите на Министерство на вътрешните работи продължават да извършват ежедневно на територията на цялата страна масови специализирани акции за предотвратяване на незаконните посегателства в горите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ямболий е осъден на 18г затвор за убийство и опит за убийство

Минчо Янков от Ямбол получи 18 години затвор за убийство на мъж и опит за убийство на жена в Ямбол. Той е признат за виновен за това, че на 20.09.2015 г. около 22.30 ч., в частен дом в Ямбол, умишлено умъртвил мъж и направил опит да умъртви умишлено жена. Деянието е останало недовършено поради независещи от него причини. Наказанието трябва..

публикувано на 23.02.18 в 16:33

Съдът задържа под стража 35-годишен мъж, обвинен в заплашване на полицай

На 19 февруари в Тополовградското село Орешник мъжът стрелял във въздуха с огнестрелно оръжие и насочвайки го към полицейски служител и кмета на селото. Целта била да не снемат сведения от обвиняемия и да му съставят протокол за предупреждение. Той е обвинен и за това, че държал взривни вещества, оръжия и боеприпаси - 3бр. ръчни гранати, барут,..

публикувано на 23.02.18 в 16:20

Охранителите напълниха кутия от торта само с „обещано“

С празна кутия от торта, в която бяха събрани обещанията на Министерството на финансите и на Министерството на правосъдието към сектор „Охрана“, почерпиха днес надзирателите на бургаския затвор. Те направиха генерална репетиция за националния протест, който ще се проведе утре в София. „Тази празна кутия ще бъде занесена утре на жълтите павета, но..

публикувано на 23.02.18 в 14:07

"Булфарма" ще съди Константин Бачийски и Георги Дражев

Дружеството "Булфарма", което закупи поликлиниката в "Меден рудник", изпрати своя позиция относно изнесените от общинските съветници Георги Дражев и Константин Бачийски твърдения за сделката . Публикуваме я без редакторска намеса: Изнесените факти и информация за продажбата на „Медицински център 3“ в кв. „Меден рудник“ са неверни и подвеждащи..

публикувано на 23.02.18 в 12:35

Разкриха оранжерия за отглеждане на канабис в Черноморец

Целогодишна оранжерия, специално оборудвана за отглеждане и обработка на канабис в домашни условия, разкриха бургаски полицаи. При претърсване на частен имот, разположен на ул. „Димо Николов” в Черноморец, обитаван от 39 годишен мъж от морския град, е намерено помещение, пригодено за отглеждане на конопени растения и последващата им обработка...

публикувано на 23.02.18 в 10:42

Бургаските надзиратели излизат на пореден протест

Бургаски надзиратели и служители от синдикат "Охрана" ще протестират за пореден път. Днес   те се събират в 12 часа пред затвора в Бургас. В  събота ще участват в националните протестни действия в София. Надзирателите протестират срещу несправедливото, според тях заплащане в сектор "Сигурност", обясни Валентин Маринов, член на управителния..

публикувано на 23.02.18 в 07:53

Петима са задържани в момент на производство на наркотици в бургаското село Грозден

При специализирана полицейска операция в бургаското село Грозден е разкрита нарколаборатория за синтетични наркотици. В акцията са участвали служители на РУ – Котел и ОД МВР – Сливен, съвместно с колегите им от РУ – Сунгурларе. В хода на операцията бил проверен частен имот в село Грозден. В  момент на производството на наркотици криминалистите..

публикувано на 22.02.18 в 17:25