Приморско очаква електромобили, ще превозват с тях туристи до Бегликташ

Култовият комплекс Бегликташ е една от загадките на Странджа.

Приморско очаква дарение на един или два електромобили с които да се превозват туристите до светилището Бегликташ, каза кметът д-р Димитър Германов.

"Ние не работим самоцелно, а Приморско да се развива като един туристически град. Не случайно инвестираме в музея и не случайно Бегликташ стана туристическа атракция номер 1. През 2012г посещенията там бяха около 8 000, а през 2017г са близо 100 000. Тези хора отивайки там пият кафе, консумират нещо и това е туризмът. Плажовете и подходите са ясни, но работим и за културно-историческото наследство. Там трябва да се инвестира“, каза кметът д-р Германов.

Той допълни, че общината е започнала процедура местността Узунджака да се присъедини към Приморско. Така ще може Узунджака да бъде включен в проектите на общината. В момента заедно с ВиК се работи по проект за мръсна канализация.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 12-ти декември

На фона на всичко случващо се не само у нас, а и по света, днес започваме с добрата новина - най-сетне ремонт на пътя Царево - Малко Търново. След години трепетно очакване, сигнали до къде ли не, гражданско недоволство, правителството чу молбите на хората и се смили. По-спокойно, бързо и най вече безопасно ще се пътува в участъка, който от години бе трън..

публикувано на 12.12.18 в 14:49

Определиха нов концесионер на морския плаж "Бургас-север"

Определен е нов концесионер на морския плаж „Бургас-север“. Причината е, че смолянската фирма „Палм Инвест“ е отказала да сключи концесионния договор. Правителството реши за концесионер плажа „Бургас – север“да бъде определен класираният на второ място участник в проведения конкурс „КРАМ ИНС“ ЕООД. Фирмата е регистрирана в София, а неин..

публикувано на 12.12.18 в 13:22

Руска Бояджиева: Проектът в кв."Рудник" реално не е завършил

Фекални води заливат улици в кв. „Рудник“, въпреки реализиран проект за 19 милиона, за този квартал и съседният - „Черно море“. Проектът, реално, не е завършил, поясни пред БНР Бургас ресорният заместник-кмет Руска Бояджиева. Той се финансира от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.   До момента са разплатени..

публикувано на 12.12.18 в 12:34

Започна ремонтът на пътя Царево - Малко Търново

Ремонтните дейности за близо 1 600 000 лв. се извършват на пътя Царево-Малко Търново. „Когато от опозицията поставят на вниманието на медиите и гражданите важни теми, свързани с развитието на област Бургас, е добре да боравят с точни факти и цифри. В пъти е занижена сумата за основни ремонтни дейности на пътя Царево-Малко Търново, посочена..

публикувано на 12.12.18 в 11:48

Деца в риск търсят цигулки, за да започнат уроци

Детски цигулки търсят в дневен център "Цветница" в Малко Търново. Идеята е от догодина заедно с музикален педагог да започнат уроците. Центърът посещават деца в риск. Там те си помагат с уроците, учат се на домакинство, сами правят различни декорации от вълна, рисуват, но най-важното е учат се да бъдат самостоятелни и да отговарят за решенията,..

публикувано на 12.12.18 в 09:25

„Спри, давам път на пешеходец“ гостува в Базовото училище

Кампанията на БНР Бургас „Спри, давам път на пешеходец“ продължава. Стикери, с които призоваваме за повече толерантност и внимание на пътя, ще раздаваме днес на учениците от базовото училище "Михаил Лъкатник. Те ще научат най-важните правила за пътна безопасност. Учебното заведение е поредното в града, където репортерите ни ще представят обществената..

публикувано на 12.12.18 в 09:09

Фекални води заливат улици в „Рудник“, въпреки проект за 19 милиона

Жители на бургаския квартал „Рудник“ газят във фекални води, въпреки изградена канализация. Проектът за над 19 милиона, който обхваща и другия, новоприсъединен квартал на града „Черно море“, не е стигнал до всички улици. Проектът започва през 2014 г. и на страницата на Община Бургас е със статус „приключил“. На улица „Странджа“, в кв...

обновено на 12.12.18 в 08:41