Приморско очаква електромобили, ще превозват с тях туристи до Бегликташ

Култовият комплекс Бегликташ е една от загадките на Странджа.

Приморско очаква дарение на един или два електромобили с които да се превозват туристите до светилището Бегликташ, каза кметът д-р Димитър Германов.

"Ние не работим самоцелно, а Приморско да се развива като един туристически град. Не случайно инвестираме в музея и не случайно Бегликташ стана туристическа атракция номер 1. През 2012г посещенията там бяха около 8 000, а през 2017г са близо 100 000. Тези хора отивайки там пият кафе, консумират нещо и това е туризмът. Плажовете и подходите са ясни, но работим и за културно-историческото наследство. Там трябва да се инвестира“, каза кметът д-р Германов.

Той допълни, че общината е започнала процедура местността Узунджака да се присъедини към Приморско. Така ще може Узунджака да бъде включен в проектите на общината. В момента заедно с ВиК се работи по проект за мръсна канализация.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пропаднал е част от пътя между Малко Търново с Царево

Пропаднал е част от пътя между Малко Търново с Царево. За това информира в социалната мрежа кметът на Малко Търново Илиян Янчев. Не е препоръчително движението на тежкотоварни автомобили. Пътят не е ремонтиран с години и отсечката е в много лошо състояние. Миналата есен местни жители щяха да протестират, но получиха уверението на Пътната агенция,..

публикувано на 23.02.18 в 14:48
Детска градина-Исперих

Родители поискаха увеличаване броя на учителите и възпитателите в детските градини

Да бъде увеличен броят на учителите или възпитателите в детските градини поискаха родителите на среща с кмета Димитър Николов и заместника му Йорданка Ананиева - за групите с над 25 деца в тях. Други родители предложиха намаляване броя на децата в групите, но при следващ прием тази мярка ще остави над 200 деца неприети в детските заведения. През..

публикувано на 23.02.18 в 13:20

Община Бургас иска заем за финансиране на инвестиционни проекти

В Община Бургас се проведе обществено обсъждане, свързано с намерението за поемане на дългосрочен общински дълг от "Фонд за органите на местното самоуправление в България-ФЛАГ" ЕАД. Средствата, в размер на 11 млн. лв., ще се използват за реализиране на редица важни инвестиционни проекти. Сред тях са модернизиране на образователната инфраструктура..

публикувано на 23.02.18 в 12:13

Оригинални мартеници правят младежи с увреждания от "Социален център" - Бургас

Оригинални мартеници творят за поредна година младежите с увреждания в "Социален център" – Бургас. С тях те ще участват в специализираното изложение – базар „Българската Баба Марта“. Със средствата от продажбата им ще бъдат закупени нови материали за творческата им работилница. 21 са потребителите на Център, които вече месец по няколко..

публикувано на 23.02.18 в 12:10

„Зимен Китай" пристига в Бургас с уъркшоп по китайски изкуства и занаяти

Колоритната фотоизложба "Зимен Китай" ще представи необикновената красота на китайската природа и култура от 26 февруари до 05 март в Бургас. Официалното откриване на събитието е на 26 февруари от 18:00 ч. в Експо център "Флора", съобщават от общината. Предвидена е музикална програма, Тай Чи демонстрация и уъркшоп по китайски изкуства и занаяти,..

публикувано на 23.02.18 в 10:23

Дефицитът на персонал отново е сред основните проблеми в туризма, смятат от бранша

Дефицитът на обслужващ персонал за летния сезон отново е сред основните проблеми на хотелиери и ресторантьори край морето. Вдигането на заплатите на българските работници не е възможно, защото те са свързани с цените на предлаганите туристически услуги, а те са два пъти по-ниски в сравнение с европейските, коментира  Дияна Колчева, член на..

публикувано на 22.02.18 в 15:14

Родителски съвет ще подпомага дейностите в бургаските училища

Пет работни групи от родители на ученици в бургаските училища ще предлагат промени в наредбите и правилниците и ще подпомагат дейността на Община Бургас в сферата на образованието, решиха участниците в новосформирания родителски съвет към кмета на Община Бургас. Заместник кметът Йорданка Ананиева представи пред родителите справка за наличната..

публикувано на 22.02.18 в 14:49