Безопасността в Черноморския регион ще дискутират делегатите на Европейския морски ден в Бургас

Снимка: архив

Над 900 представители на европейски държави, еврокомисари и други делегати се очакват в Бургас между 31 май и 1 юни, когато ще се проведе Европейския морски ден. Събитието е част от проявите свързани с председателството на страната ни на Съвета на ЕС. Управителят на Областния информационен център в града Евелин Кузманов посочи, че ще присъстват представители на всички европейски организации като са отправени покани и до всички черноморски държави, които не са част от ЕС.

Едно от нещата, на които ще се акцентира е именно свързаността на всички черноморски държави с цел осигуряване на по-голяма безопасност, тъй като в последно време се говори, че Черноморския регион е с малко по-висока степен на несигурност. Това е и една възможност черноморските държави да се срещнат с европейските такива, за да видят как могат да развият туризма, търговията и сътрудничеството по между си“, обясни Кузманов

Страната ни ще е домакин на близо 300 събития свързани с европредседателството.

Подробности чуйте в интервюто на Даниела Костадинова ВИЖТЕ ОЩЕ

Изграждат нова улица в Промишлена зона „Север“

Изграждане на нова улица в Промишлена зона „Север“ се предвижда в бюджета за 2018 г. на Община Бургас. Заложени са и средства за продължаването на изграждането на инфраструктура в индустриалната зона в Българово. Това стана ясно по време на Комисията по международно сътрудничество, оперативни програми и неправителствени организации. Предвижда се..

публикувано на 16.01.18 в 16:06

Транспортната комисия даде зелена светлина за изграждането на паркоместа на ул. „Поморийска“

С появата на зелена зона в Бургас платеното паркиране достигна и „Приморски парк“. Конкретното предложение на общинските съветници от ГЕРБ се отнася за изграждането на близо 70 паркоместа на улица Поморийска от кръстовището с ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“ до паркинг пред северен плаж. Мотивите са, че увеличеният брой на автомобили на..

публикувано на 16.01.18 в 16:03

Нов закон за вероизповеданията на ВМРО позволява създаването на ислямски университет

Създаване на ислямски университет и изискване, проповядващите религиозни учения да са завършили в България, предлагат в нов закон за вероизповеданията от ВМРО. Кампанията за запознаване на обществото с него бе открита в Бургас от депутата Александър Сиди.Причината тя да започне в морския град са многобройните нерегламентирани щендери по..

публикувано на 16.01.18 в 15:24

Търсят се доброволци за участие в Младежка банка

Обществен дарителски фонд Пиргос - Бургас сформира екип доброволци за участие в Младежка банка. Търсят се млади и амбициозни хора, които ще допринесат за развитието на гражданското общество, здравеопазването, образованието, опазването на околната среда и др. Приемат се доброволци на възраст от 16 до 25 години - ученици, студенти, работещи и..

публикувано на 16.01.18 в 13:52

Започна подготовката за следващото издание на "Флора Бургас"

"С поглед в бъдещето" е мотото на предстоящото ново издание на цветното изложение "Флора Бургас". То ще се проведе в дните от 28 април до 7 май, а подготовката му вече стартира. Производители и вносители на цветя, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и елементи, лека градинска техника, препарати и други експонати, имащи..

публикувано на 16.01.18 в 12:42

Съветник предлага Бургас да е домакин на състезание за еколози за втори път

За втора поредна година в Бургас да се проведе конференцията „Да мислим екологично за бъдещето" предлага за разглеждане в местния парламент - общинския съветник Калояна Живкова. Конференцията да се реализира от преподаватели от катедрата по „Екология и опазване на околната среда" при Университет „Проф. д-р Асен Златаров" – Бургас, предлага в..

публикувано на 16.01.18 в 12:37

Въвеждат мерки за енергийна ефективност в Дневния център за възрастни с увреждания в Малко Търново

Започва реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на „Дневния център за възрастни хора с увреждания“ в Малко Търново. Общата стойност на проекта е 300 380 лева, по-голямата част от които са европейско финансиране. Дневният център работи при пълен капацитет, но от създаването си през 2004г до сега са..

публикувано на 16.01.18 в 11:50