Увеличават се членовете на БМЧК- Бургас

| обновено на 13.01.18 в 13:31

През изминалата вече 2017г са се увеличили членовете в БМЧК-Бургас и от 230 са вече 256, а доброволците наброяват 93-ма в цялата област. Според Десислава Тодорова, специалист младежки дейности това се дължи най вече на проведените кампании през годината. Обучени са близо 249 доброволци на организацията.

През тази година предстои участието им в Националното състезание на младежките аварийни екипи.

Това само по себе си е състезание за оказване на първа помощ В него ще се включи и отбора от Бургас. На областно ниво ще имаме отново много и разнообразни инициативи свързани със социалното подпомагане, с фондонабирането, с оказването на първа помощ, ще продължим да играем пиесата, която сме разработили специално за децата. Тя им дава най-базови знания как да реагират при кризисна ситуация или какво да правят ако се ударят. Ще продължим да обучаваме доброволците в направленията превенция на зависимости, репродуктивно здраве, първа помощ, работа с деца в неравностойно положение. Ще концентрираме усилията си в квалификацията на доброволците, които влизат в училищата и броя на обучените от нас ученици. Ние държим да имаме успеваемост на база метода - ученици обучават връстници“, обясни още Десислава Тодорова.

Миналата година отчитат като успешна от БМЧК. Проведени са изключително много лекции в училищата - общо 150.


ВИЖТЕ ОЩЕ

След ремонт отвориха за движение в Ямбол една от основните улици

Една от основните пътни артерии на Ямбол - ул. "Преслав" вече е отворена за движение на автомобили,  след  реконструкция по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“, финансиран по ОП „Региони в растеж 2014-2020“. Улицата е в годност да бъде ползвана с цел облекчаване на трафика през зимния сезон. Мерките обхванаха..

публикувано на 18.12.18 в 11:54

Дигиталното образование - учене като преживяване в ОУ "Ал. Г. Коджакафалията"

Дигиталното образование е сред приоритетите в страните от Европейския съюз. То предоставя интерактивно обучение, чрез което в децата се създават умения, които по късно биха им помогнали както успешно да се реализират на пазара на труда, така и да използват технологиите в полза на собственото си благосъстояние и активно гражданско участие.То..

обновено на 18.12.18 в 08:54

Спират тока в част от Българово днес

Електрозахранването ще бъде спряно днес в Българово. Без ток от 9.00 до 16.30ч. ще са районите на улиците „Обходна“, „Първи май“, „Струма“, „Христо Ботев“, „П. Р. Славейков“, „Лиляна Димитрова“, „Места“, „Георги Димитров“, „Плиска“, „Арда“, „Средна гора“, „Иван Вазов“, както и в жилищния блок в Българово. Причината е извършване на планови дейности..

публикувано на 18.12.18 в 08:14

46 електронни винетки бяха купени за час

46 електронни винетки са купени само в първия час от пускане на специализирания сайт www.bgtoll.bg на Националното тол управление. От 14 часа днес в продажба са е-винетки през уеб сайта, мобилно приложение и на терминалите за самотаксуване в търговската мрежа. Над 15 хиляди са били посещенията на www.bgtoll.bg в първия час от старта му, а близо 400 са..

публикувано на 17.12.18 в 17:15

Бутик за цветя и градини отличени в конкурса "Да украсим Бургас"

Финалистите в общинския конкурс "Да украсим Бургас" вече са избрани - това са  Бутик за цветя "Диана", бл.107, вх.Г в к-с "Меден рудник" и детските градини "Вълшебство", "Бургаско Детство" и "Ран Босилек".  Те ще получат ваучери за посещение на остров Света Анастасия и археологически комплекс "Акве Калиде" през новата 2019 година, както и ръчно..

публикувано на 17.12.18 в 15:33

Базар събира пари за младежите от фондация „Свети Мина

За девети пореден път в двете сгради на СУ „Иван Вазов“ – Поморие отвори врати благотворителният коледен базар „Детска звезда”. Ученици, родители и учители и тази година подредиха десетки шарени щандове, отрупани с лакомства, играчки, ръчно изработени картички, сурвачки и сувенири. Целта на хуманната инициатива е със събраните средства да се помогне на..

публикувано на 17.12.18 в 15:17

Конкурсът „Коледен Созопол” продължава

Щедри награди от Община Созопол и подаръци от местния бизнес очакват участниците в традиционния конкурс „Коледен Созопол”, който продължава и тази седмица. Награждаването на участниците ще бъде на 21.12.2018 г. от 9.30 ч. в Общински съвет- Созопол, по време на последното заседания на местния парламент. Всички желаещи граждани, фирми и институции..

публикувано на 17.12.18 в 15:12