Увеличават се членовете на БМЧК- Бургас

| обновено на 13.01.18 в 13:31

През изминалата вече 2017г са се увеличили членовете в БМЧК-Бургас и от 230 са вече 256, а доброволците наброяват 93-ма в цялата област. Според Десислава Тодорова, специалист младежки дейности това се дължи най вече на проведените кампании през годината. Обучени са близо 249 доброволци на организацията.

През тази година предстои участието им в Националното състезание на младежките аварийни екипи.

Това само по себе си е състезание за оказване на първа помощ В него ще се включи и отбора от Бургас. На областно ниво ще имаме отново много и разнообразни инициативи свързани със социалното подпомагане, с фондонабирането, с оказването на първа помощ, ще продължим да играем пиесата, която сме разработили специално за децата. Тя им дава най-базови знания как да реагират при кризисна ситуация или какво да правят ако се ударят. Ще продължим да обучаваме доброволците в направленията превенция на зависимости, репродуктивно здраве, първа помощ, работа с деца в неравностойно положение. Ще концентрираме усилията си в квалификацията на доброволците, които влизат в училищата и броя на обучените от нас ученици. Ние държим да имаме успеваемост на база метода - ученици обучават връстници“, обясни още Десислава Тодорова.

Миналата година отчитат като успешна от БМЧК. Проведени са изключително много лекции в училищата - общо 150.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Министър Ангелкова: Спазено е изискването за 50 на 50 процента свободна и платена зона на Перла

Изискванията за 50% свободна и 50% платена зона на морски плаж Перла са спазени. Платените плажни принадлежности на ивицата са според одобрената схема от Министерството на туризма. Това каза министър Николина Ангелкова при проверка на място на плажа, в която участва и кметът на Приморско Димитър Германов. Тя уточни, че според експертите от..

публикувано на 23.06.18 в 16:08

С 9 % намаляват безработните в области Бургас, Ямбол и Сливен

С 9 процента намаляват регистрираните безработни в трите области Бургас,Ямбол и Сливен през май спрямо април 2018 г. Това е трайна тенденция за региона през този месец, заради началото на туристическия  сезон, каза  Атанас Радев от Агенцията по заетостта.Разликата с миналата година е близо 17 процента, има стабилен темп на движението от безработица..

публикувано на 23.06.18 в 10:44

Обзор отбелязва празника си Еньовден

С шахматен турнир започват днес проявите по повод градския празник на Обзор.Той е част от   богата програма, която  включва фестивал на занаятите , ретро рали и кулинарен базар.Близо 30 ще са участниците в аткрактивното представяне на стари автомобили  този следобед, обясни кметът Христо Янев: "В 14 часа те  ще са в Обзор и ще преминат през централната..

публикувано на 23.06.18 в 09:27

В Ямбол ще пръскат дърветата срещу американска пеперуда

Пръскане срещу бяла американска пеперуда предстои да бъде проведено на територията на община Ямбол. То е необходимо след като проверка констатира наличие на гъсеници по засегнатите дървета в града.Третирането срещу първото поколение на бяла американска пеперуда ще се извърши на 23 юни от 22.00 часа до 06.00 часа на 24 юни. Дезинсекцията ще обхване над 100..

публикувано на 23.06.18 в 08:30

Николина Ангелкова ще инспектира плаж Перла

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще направи проверка днес на морски плаж Перла край.  Инспекцията е във връзка с постъпили сигнали за нередности относно стопанисването на ивиците. Инспекциите   на плажовете започнаха с откриването на сезона и ще продължат през цялото лято, съобщават от министерството на туризма.  Те ще се извършват както по..

публикувано на 23.06.18 в 08:24

Две стипендии връчи Камарата на строителите

Две стипендии по 500 лв. връчи Камарата на строителите - Бургас на двама ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето". Получиха ги първенецът на випуска Весела Славева от 12е клас и Салим Салим от 12в. Всяка година Камарата на строителите гласува стипендия за възпитаник на гимназията, която да се..

публикувано на 22.06.18 в 17:41

Завърши тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби „Черно море 2018”.

Учението даде възможност за усъвършенстване на придобитите от командването и от формированията на флотилията способности за планиране и провеждане на тактически действия на силите в рамките на провеждане на операция по морска сигурност от ВМС. По време на учението бе усъвършенствана организацията по планиране и управление на действията на силите..

публикувано на 22.06.18 в 17:16