Увеличават се членовете на БМЧК- Бургас

| обновено на 13.01.18 в 13:31

През изминалата вече 2017г са се увеличили членовете в БМЧК-Бургас и от 230 са вече 256, а доброволците наброяват 93-ма в цялата област. Според Десислава Тодорова, специалист младежки дейности това се дължи най вече на проведените кампании през годината. Обучени са близо 249 доброволци на организацията.

През тази година предстои участието им в Националното състезание на младежките аварийни екипи.

Това само по себе си е състезание за оказване на първа помощ В него ще се включи и отбора от Бургас. На областно ниво ще имаме отново много и разнообразни инициативи свързани със социалното подпомагане, с фондонабирането, с оказването на първа помощ, ще продължим да играем пиесата, която сме разработили специално за децата. Тя им дава най-базови знания как да реагират при кризисна ситуация или какво да правят ако се ударят. Ще продължим да обучаваме доброволците в направленията превенция на зависимости, репродуктивно здраве, първа помощ, работа с деца в неравностойно положение. Ще концентрираме усилията си в квалификацията на доброволците, които влизат в училищата и броя на обучените от нас ученици. Ние държим да имаме успеваемост на база метода - ученици обучават връстници“, обясни още Десислава Тодорова.

Миналата година отчитат като успешна от БМЧК. Проведени са изключително много лекции в училищата - общо 150.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма болни животни в стадото на фермерката Ана Петрова в Болярово

Няма болни животни в стадото на фермерката Ана Петрова. Това констатираха тримата ветеринари, които бяха допуснати във фермата доброволно. Преди това на извънредно заседание на епизоотичната комисия в Ямбол, на която присъства заместник-министъра на земеделието д-р Янко Иванов и заместник-директорът на Българската агенция по безопасност на..

публикувано на 19.09.18 в 07:13

Почистиха 4 плажа в района на Ахтопол и Синеморец

Общо 4 плажа, 3 дни, 70 чувала, близо тон и половина отпадъци. Това е равносметката от доброволните инициативи за почистване на брега по Южното Черноморие, които се проведоха в края на миналата седмица, съобщиха от кметството край Ахтопол. В кампанията се включиха близо 50 души, сред които деца и чуждестранни студенти по програмата „Еразъм“...

публикувано на 18.09.18 в 16:39

Зам.-министър Янко Иванов: Ветеринарните власти трябва да установят причината за смъртността на животните в стопанството на Ана Петрова в Болярово

Ветеринарните власти трябва да установят причината за смъртността на животните  в стопанството на Ана Петрова от град Болярово, област Ямбол, там вече има 11 умрели овце, като една от тях  е с ушна марка на животно, регистрирано в община Твърдица, област Сливен.Това заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите доц. д-р Янко..

публикувано на 18.09.18 в 15:54

РИОСВ – Бургас: Розовото фламинго е стабилизирано

Стабилизирано е състоянието на бедстващото розово фламинго, за което в края на миналата седмица в РИОСВ – Бургас се получи сигнал. То беше забелязано в крайбрежната скалиста зона на Китен. При проверка на място експертите установиха, че птицата е в тежко състояние, силно отпаднала, недохранена и трудно се изправя на крака. Фламингото веднага е..

публикувано на 18.09.18 в 14:54

"Булевард Демокрация" на 18-ти септември

Всяка година губим по един клас с ученици заради катастрофи на пътя, това изказване чух в един от сутришните блокове на една от националните телевизии. Няма да изчислявам след колко години ще останем без училища и то не заради ниска раждаемост, а заради ПТП-а. Спомням си обяснение на един шофьор блъснал дете, според който не той блъснал мъничето, а то му..

публикувано на 18.09.18 в 14:39

Откриха паметна плоча по повод половин век от създаването на под. 18930 в Болярово

Паметна плоча, направена със средства на бивши военослужещи в Боляровски гарнизон, откриха кметът на община Болярово Христо Христов и председателят на Инициативния комитет генерал-майор Кирчо Куртев. Тя се намира в центъра на града. По време на тържествената целемония водосвет отслужи отец Димитър Ингов.   „Най-тържествено искам да ви..

публикувано на 18.09.18 в 14:34

Комисионни скараха общински съветници

Вместо за бъдещето на Ченгене скеле, по време на извънредната си сесия, която касаеше именно проекти за рибарското селище, общинските съветници се скараха за комисионни. Пръв започна Живко Табаков, според когото около 30% от парите за изграждане на лодкостоянки в рибарското селище ще отидат за комисионни: „ Не бих се осъмнил в..

публикувано на 18.09.18 в 12:54