Увеличават се членовете на БМЧК- Бургас

| обновено на 13.01.18 в 13:31

През изминалата вече 2017г са се увеличили членовете в БМЧК-Бургас и от 230 са вече 256, а доброволците наброяват 93-ма в цялата област. Според Десислава Тодорова, специалист младежки дейности това се дължи най вече на проведените кампании през годината. Обучени са близо 249 доброволци на организацията.

През тази година предстои участието им в Националното състезание на младежките аварийни екипи.

Това само по себе си е състезание за оказване на първа помощ В него ще се включи и отбора от Бургас. На областно ниво ще имаме отново много и разнообразни инициативи свързани със социалното подпомагане, с фондонабирането, с оказването на първа помощ, ще продължим да играем пиесата, която сме разработили специално за децата. Тя им дава най-базови знания как да реагират при кризисна ситуация или какво да правят ако се ударят. Ще продължим да обучаваме доброволците в направленията превенция на зависимости, репродуктивно здраве, първа помощ, работа с деца в неравностойно положение. Ще концентрираме усилията си в квалификацията на доброволците, които влизат в училищата и броя на обучените от нас ученици. Ние държим да имаме успеваемост на база метода - ученици обучават връстници“, обясни още Десислава Тодорова.

Миналата година отчитат като успешна от БМЧК. Проведени са изключително много лекции в училищата - общо 150.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Изграждат нова улица в Промишлена зона „Север“

Изграждане на нова улица в Промишлена зона „Север“ се предвижда в бюджета за 2018 г. на Община Бургас. Заложени са и средства за продължаването на изграждането на инфраструктура в индустриалната зона в Българово. Това стана ясно по време на Комисията по международно сътрудничество, оперативни програми и неправителствени организации. Предвижда се..

публикувано на 16.01.18 в 16:06

Транспортната комисия даде зелена светлина за изграждането на паркоместа на ул. „Поморийска“

С появата на зелена зона в Бургас платеното паркиране достигна и „Приморски парк“. Конкретното предложение на общинските съветници от ГЕРБ се отнася за изграждането на близо 70 паркоместа на улица Поморийска от кръстовището с ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“ до паркинг пред северен плаж. Мотивите са, че увеличеният брой на автомобили на..

публикувано на 16.01.18 в 16:03

Нов закон за вероизповеданията на ВМРО позволява създаването на ислямски университет

Създаване на ислямски университет и изискване, проповядващите религиозни учения да са завършили в България, предлагат в нов закон за вероизповеданията от ВМРО. Кампанията за запознаване на обществото с него бе открита в Бургас от депутата Александър Сиди.Причината тя да започне в морския град са многобройните нерегламентирани щендери по..

публикувано на 16.01.18 в 15:24

Търсят се доброволци за участие в Младежка банка

Обществен дарителски фонд Пиргос - Бургас сформира екип доброволци за участие в Младежка банка. Търсят се млади и амбициозни хора, които ще допринесат за развитието на гражданското общество, здравеопазването, образованието, опазването на околната среда и др. Приемат се доброволци на възраст от 16 до 25 години - ученици, студенти, работещи и..

публикувано на 16.01.18 в 13:52

Започна подготовката за следващото издание на "Флора Бургас"

"С поглед в бъдещето" е мотото на предстоящото ново издание на цветното изложение "Флора Бургас". То ще се проведе в дните от 28 април до 7 май, а подготовката му вече стартира. Производители и вносители на цветя, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и елементи, лека градинска техника, препарати и други експонати, имащи..

публикувано на 16.01.18 в 12:42

Съветник предлага Бургас да е домакин на състезание за еколози за втори път

За втора поредна година в Бургас да се проведе конференцията „Да мислим екологично за бъдещето" предлага за разглеждане в местния парламент - общинския съветник Калояна Живкова. Конференцията да се реализира от преподаватели от катедрата по „Екология и опазване на околната среда" при Университет „Проф. д-р Асен Златаров" – Бургас, предлага в..

публикувано на 16.01.18 в 12:37

Въвеждат мерки за енергийна ефективност в Дневния център за възрастни с увреждания в Малко Търново

Започва реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на „Дневния център за възрастни хора с увреждания“ в Малко Търново. Общата стойност на проекта е 300 380 лева, по-голямата част от които са европейско финансиране. Дневният център работи при пълен капацитет, но от създаването си през 2004г до сега са..

публикувано на 16.01.18 в 11:50