БСП - Бургас: Проектобюджетът за 2018 г. не обръща внимание на кварталите

Да се обърне внимание на кварталите, да се увеличат парите за екология, да се заделят повече средства за ремонт на пътната инфраструктура. Това посочиха като критики към проектобюджета за следващата година общинските съветници на БСП – Бургас, които днес дадоха пресконференция.

Като „бюджет на рутината и умората“ определи бюджет 2018 общинският съветник Евгений Мосинов и добави, че идват трудни години за Бургас:

„Може би дойдохме до времето в което градът е изчерпал ресурсите си за бюджетни приходи, може би е дошло времето в което ние ще трябва да финансираме самочувствието си проекти и да не разчитаме на европейско финансиране и на минимални по размер субсидии извън делегираните дейности от страна на държавата и желание от страна на общинската администрация да минимализира бюджетните разходи. Това се чувства от този бюджет!“

Според Мосинов е необходимо да се засили контрола на администрацията към харченето. Той посочи още, че в проектобюджета за 2018 г. са загърбени кварталите на града, а там трябва да се обърне внимание на пътната инфраструктура. Общинският съветник заяви, че в града липсват големи инвеститори, защото няма добра административна среда, за която трябват бързи услуги и нетърпимост към корупцията.

От БСП – Бургас коментираха още, че биха подкрепили увеличаване на средствата за екология и отправиха критики, че не е имало обществени обсъждания по места.

Според общинският съветник Чанко Мирчев в бюджета не е обърнато внимание на необходимостта от подобряване на инфраструктурата в Братово, Изворище, Маринка, Долно Езерово и др. квартали на града. Той предлага да бъдат намалени таксите за детските градини, което ще е в полза на младите семейства.

Общинските съветници от БСП – Бургас отправиха и конкретни предложения за промени в проектобюджета – да се увеличат средствата за дейността на омбудсмана, да се увеличат средствата за текущата поддръжка на уличните платна.

чуйте повече в звуковия файл:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Петко Георгиев: Идеята за „Бизнес хъб Бургас“ не получи финансиране, затова не се реализира

Проектът за интернет - портал „Бизнес хъб Бургас“ очаква финансиране и поради тази причина не е реализиран. Това коментира пред БНР - Бургас Петко Георгиев от обществения съвет по АйТи и аутсорсинг дейност по повод обвиненията от БСП в тази насока . Преди година представихме само т. нар. „ландинг“ страница, която да представи идеята ни, поясни Георгиев:..

публикувано на 22.05.18 в 14:55
Христо Панайотов (вляво) и Николай Тишев

БСП: Община Бургас е общината на големите илюзии (обновена)

Обвинения в рекламни акции, а не в развитие на икономиката отправиха от БСП – Бургас. Големи инвеститори подминават общината, а поети ангажименти не се спазват, смятат социалистите. Няколко конкретни случая бяха посочени от БСП. Христо Панайотов акцентира на инициатива, представена преди година от КРИБ и Община Бургас , при която щяха да..

обновено на 21.05.18 в 16:51

Новият антикорупционен закон изкарва имуществото на кметовете в Бургас наяве

До 8 юни кметовете на кметства в Община Бургас трябва да декларират имуществото си в общинския съвет. Това се налага заради новия антикорупционен закон. Председателят на комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Евгений Мосинов поясни: "Декларациите по дефиниция са публични - какво имущество има кметът, как се променя..

публикувано на 21.05.18 в 08:17

Мосинов: Да бъде назначен прокурист в „Бургасбус“

„Бургасбус“ трябва да търси и допълнителни приходи, за да излезе от тежката ситуация с натрупани близо 4 милиона лева загуби . Това коментира в предаването „Ден до пладне“ общинският съветник от БСП Евгений Мосинов. Трябва и по-строг контрол в общинския превозвач, смята той. Управителят на „Бургасбус“ ни съобщи, че около 10 - 15% от..

публикувано на 19.05.18 в 12:08

Ограничават шума в заведенията през следващата година

Промените в закона, които предвиждат нов, по-строг режим за вдигането на шум, няма да могат да влязат в сила през този туристически сезон, а най-вероятно в края на годината. Това заяви народният представител от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Христиан Митев. Той посочи и каква е процедурата. „Предстои законопроектът да бъде приет от..

публикувано на 08.05.18 в 08:18

БСП – Бургас отбеляза празника на българската армия

БСП – Бургас се включи в тържествената церемония по повод Деня на храбростта и празник на българската армия – 6-ти май. Социалистите положиха венци и цветя на паметника на 24-ти Черноморски полк пред Военния клуб в Бургас. На събитието бяха народният представител от ПГ на БСП Николай Тишев, председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов..

публикувано на 06.05.18 в 15:44

Бургазлии не знаят абревиатурите на политическите партии, показа анкета

Все по-малко хора се сещат какво означават абревиатурите на политическите партии, показа репортерска проверка. Бургазлии смятат, че е отминало времето на скандиранията, не вярват много и на посланията на партиите:  „ Ако ме питат какво точно беше ГЕРБ ще се затрудня. Май беше граждани за европейско…Хората от всякъде очакват да ги излъжат и..

публикувано на 03.05.18 в 08:41