БСП - Бургас: Проектобюджетът за 2018 г. не обръща внимание на кварталите

Да се обърне внимание на кварталите, да се увеличат парите за екология, да се заделят повече средства за ремонт на пътната инфраструктура. Това посочиха като критики към проектобюджета за следващата година общинските съветници на БСП – Бургас, които днес дадоха пресконференция.

Като „бюджет на рутината и умората“ определи бюджет 2018 общинският съветник Евгений Мосинов и добави, че идват трудни години за Бургас:

„Може би дойдохме до времето в което градът е изчерпал ресурсите си за бюджетни приходи, може би е дошло времето в което ние ще трябва да финансираме самочувствието си проекти и да не разчитаме на европейско финансиране и на минимални по размер субсидии извън делегираните дейности от страна на държавата и желание от страна на общинската администрация да минимализира бюджетните разходи. Това се чувства от този бюджет!“

Според Мосинов е необходимо да се засили контрола на администрацията към харченето. Той посочи още, че в проектобюджета за 2018 г. са загърбени кварталите на града, а там трябва да се обърне внимание на пътната инфраструктура. Общинският съветник заяви, че в града липсват големи инвеститори, защото няма добра административна среда, за която трябват бързи услуги и нетърпимост към корупцията.

От БСП – Бургас коментираха още, че биха подкрепили увеличаване на средствата за екология и отправиха критики, че не е имало обществени обсъждания по места.

Според общинският съветник Чанко Мирчев в бюджета не е обърнато внимание на необходимостта от подобряване на инфраструктурата в Братово, Изворище, Маринка, Долно Езерово и др. квартали на града. Той предлага да бъдат намалени таксите за детските градини, което ще е в полза на младите семейства.

Общинските съветници от БСП – Бургас отправиха и конкретни предложения за промени в проектобюджета – да се увеличат средствата за дейността на омбудсмана, да се увеличат средствата за текущата поддръжка на уличните платна.

чуйте повече в звуковия файл:

ВИЖТЕ ОЩЕ
Християн Митев и Анелия Торошанова.

Депутатите от НФСБ сред вносителите на промени в Закона за горите

Депутатите от НФСБ сред вносителите на промени в Закона за горите. Те предвиждат единствено изграждане и поддържане на ски съоръжения, категоричен е Христиан Митев. Приемането на законопроекта е наложително с оглед на необходимостта от въвеждане на правен режим за създаване на нови и разширение на съществуващите ски зони, предвид нарастващата..

публикувано на 14.02.18 в 12:53

Общинските съвети може да останат без съветници заради нова наредба

Общински съветници трябва или да напуснат постовете си, или да излязат от управление или съдружие във фирмите си, ако работят с договори с общини. Това се налага заради промени, които въвежда т. нар. Антикорупционен закон. Текстове от него пряко влияят и върху Закона за местното самоуправление. Промените ограничават дейността на общински..

публикувано на 13.02.18 в 08:54

Светослав Малинов: Реакцията на Валери Симеонов издава дълбок провинциализъм

Скандална и безпрецедентна реакция от страна на български политик. Така определи декларацията на НФСБ, подписана и от вицепремиера Валери Симеонов , към евродепутатът Ска Келер, нейният колега Светослав Малинов. Ще ви припомним, че родните политици настояват за експулсиране на Келер в камионетка до Капъкуле. Подобна реакция е недопустима и..

публикувано на 12.02.18 в 11:12
От ляво надясно: Владислав Панев (Зелените); Атанас Атанасов (ДСБ); Христо Иванов (Да, България); Николай Ненчев (БЗНС)

Десните се събират, за да намажат ските на Борисов

Предсрочни избори са целта на новия политически проект, обединяващ ДСБ, "Да, България"; БЗНС и Зелените. Лидерите на четирите партии бяха в Бургас за среща с електората си и за поредния експертен форум Български манифест за Европа. Покрай европредседателството се скрива това, че управлението на държавата няма визията и желанието на осигури на..

публикувано на 10.02.18 в 16:25

Депутат пита министър има ли сегрегация по етнос в Сливен

Депутатът от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Петър Петров отправи въпрос към образователния министър Красимир Вълчев, свързан с проблеми със сливането на училища в Сливен. Това стана след среща на жители на града. Те  изразиха недоволството си от факта, че сериозни промени в образователната система като сливане, прегрупиране,..

публикувано на 09.02.18 в 14:39

Живко Табаков с ултиматум към реформаторите в Общинския съвет на Бургас

Живко Табаков, постави ултиматум към реформаторите в местния парламент на Бургас, защото не са подкрепили две негови предложения. Едното е "зелената зона" да не работи през почивните дни, а другото е за наредбата за преместваемите обекти. Според него "зелената зона" и наредбата за малките преместваеми обекти са две предизвикателства за..

публикувано на 06.02.18 в 15:02

Почетоха жертвите на комунистическия режим

Десетки граждани се събраха в почивния ден за заупокойната молитва, с която беше почетена паметта на жертвите от комунистическия режим. Тя бе отслужена пред паметника, който се намира в градинката срещу Апелативния съд в Бургас. По традиция нейни организатори са СДС, които дълги години водиха борба за създаване на паметника, както и Съюзът..

публикувано на 03.02.18 в 16:24