БСП - Бургас: Проектобюджетът за 2018 г. не обръща внимание на кварталите

Да се обърне внимание на кварталите, да се увеличат парите за екология, да се заделят повече средства за ремонт на пътната инфраструктура. Това посочиха като критики към проектобюджета за следващата година общинските съветници на БСП – Бургас, които днес дадоха пресконференция.

Като „бюджет на рутината и умората“ определи бюджет 2018 общинският съветник Евгений Мосинов и добави, че идват трудни години за Бургас:

„Може би дойдохме до времето в което градът е изчерпал ресурсите си за бюджетни приходи, може би е дошло времето в което ние ще трябва да финансираме самочувствието си проекти и да не разчитаме на европейско финансиране и на минимални по размер субсидии извън делегираните дейности от страна на държавата и желание от страна на общинската администрация да минимализира бюджетните разходи. Това се чувства от този бюджет!“

Според Мосинов е необходимо да се засили контрола на администрацията към харченето. Той посочи още, че в проектобюджета за 2018 г. са загърбени кварталите на града, а там трябва да се обърне внимание на пътната инфраструктура. Общинският съветник заяви, че в града липсват големи инвеститори, защото няма добра административна среда, за която трябват бързи услуги и нетърпимост към корупцията.

От БСП – Бургас коментираха още, че биха подкрепили увеличаване на средствата за екология и отправиха критики, че не е имало обществени обсъждания по места.

Според общинският съветник Чанко Мирчев в бюджета не е обърнато внимание на необходимостта от подобряване на инфраструктурата в Братово, Изворище, Маринка, Долно Езерово и др. квартали на града. Той предлага да бъдат намалени таксите за детските градини, което ще е в полза на младите семейства.

Общинските съветници от БСП – Бургас отправиха и конкретни предложения за промени в проектобюджета – да се увеличат средствата за дейността на омбудсмана, да се увеличат средствата за текущата поддръжка на уличните платна.

чуйте повече в звуковия файл:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Министър Младен Маринов в Сливен на среща с кметовете

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов призова гражданите да протестират в рамките на правата им, разрешени от закона. Там, където протестите са заявени в общината , полицаите да организират движението и да наблюдават да няма провокатори, както и там където не е издадено такова разрешително. Министър Маринов е в Сливен за среща с кметовете на..

публикувано на 13.11.18 в 11:59

Общински съветници предлагат конкретни мерки за опазване на спортните площадки от вандалски прояви

Осигуряване на условия за поддържане и охрана на изградени спортни площадки – спортни игрища и площадки за спорт на открито оборудвани със фитнес уреди. За това настояват в докладна записка общинските съветници от ГЕРБ-Бургас арх. Димитър Георгиев, Калчо Белов и Стефан Колев. Те посочват и причините за предложението си, като акцент е..

публикувано на 12.11.18 в 17:19

Николай Тишев: Имената на кандидатите за кмет на Бургас от БСП ще се дискутират догодина

Има постъпили предложения за кандидат за кмет на Бургас от БСП, признаха от партията. Социалистите, обаче, започват своя предизборен цикъл през следващата година. Тогава ще се обсъждат и конкретните имена, а депутатът Николай Тишев добави: "Няма да влизаме в преизборната листа като едно време. Преди в София бяха подредени - местен, свестен и..

публикувано на 11.11.18 в 09:39

Николай Тишев: Лимитът на обезщетение е прекалено нисък

Лимитът на застрахователното обезщетение при смърт на пътя трябва да бъде увеличен. Това коментира пред БНР – Бургас депутатът от БСП Николай Тишев. Човешкият живот няма как да бъде остойностен, но с годините се е създала определена застрахователна практика, каза Тишев и посочи: „Да бъдат определени наистина някакви лимити, но те..

публикувано на 07.11.18 в 16:03

Галя Желязкова (ГЕРБ): Бюджет 2019 е балансиран и спазващ приоритетите на правителството

„В бюджета за следващата година продължават да се надграждат вече заложените за тази година приоритети и развитие на най-важните политики. За разлика от обещания за следващата година и тепърва оформящи се платформи на други политически формации, ние работим с конкретни ангажименти в различните сектори, които са изпълними и реални. Всичко..

публикувано на 07.11.18 в 10:19

БСП обеща двойно увеличение на заплатите в Бургас (обновена)

Близо двойно увеличение на средната работна заплата за периода 2019 – 2023; 50% увеличение на чуждестранните инвестиции на човек от населението и още 5 000 нови жители. Това предвижда планът „Визия за Бургас“, който БСП в морския град представи днес. Ситуацията в Община Бургас не е розова, категорични са социалистите. С малко над 3 000..

обновено на 06.11.18 в 12:43

БСП представи Визия за Бургас

Населението на Бургас намалява, спада броят на работещите, средната работна заплата за общината расте с бавни темпове. Данните изнесоха от БСП БУРГАС, които представиха Визия за Бургас. Те посочиха и мерки, които трябва да бъдат взети, сред които привличане на стратегически инвеститори и създаване на инвестиционен фонд.  Очаквайте подробности в..

публикувано на 06.11.18 в 10:31