БСП - Бургас: Проектобюджетът за 2018 г. не обръща внимание на кварталите

Да се обърне внимание на кварталите, да се увеличат парите за екология, да се заделят повече средства за ремонт на пътната инфраструктура. Това посочиха като критики към проектобюджета за следващата година общинските съветници на БСП – Бургас, които днес дадоха пресконференция.

Като „бюджет на рутината и умората“ определи бюджет 2018 общинският съветник Евгений Мосинов и добави, че идват трудни години за Бургас:

„Може би дойдохме до времето в което градът е изчерпал ресурсите си за бюджетни приходи, може би е дошло времето в което ние ще трябва да финансираме самочувствието си проекти и да не разчитаме на европейско финансиране и на минимални по размер субсидии извън делегираните дейности от страна на държавата и желание от страна на общинската администрация да минимализира бюджетните разходи. Това се чувства от този бюджет!“

Според Мосинов е необходимо да се засили контрола на администрацията към харченето. Той посочи още, че в проектобюджета за 2018 г. са загърбени кварталите на града, а там трябва да се обърне внимание на пътната инфраструктура. Общинският съветник заяви, че в града липсват големи инвеститори, защото няма добра административна среда, за която трябват бързи услуги и нетърпимост към корупцията.

От БСП – Бургас коментираха още, че биха подкрепили увеличаване на средствата за екология и отправиха критики, че не е имало обществени обсъждания по места.

Според общинският съветник Чанко Мирчев в бюджета не е обърнато внимание на необходимостта от подобряване на инфраструктурата в Братово, Изворище, Маринка, Долно Езерово и др. квартали на града. Той предлага да бъдат намалени таксите за детските градини, което ще е в полза на младите семейства.

Общинските съветници от БСП – Бургас отправиха и конкретни предложения за промени в проектобюджета – да се увеличат средствата за дейността на омбудсмана, да се увеличат средствата за текущата поддръжка на уличните платна.

чуйте повече в звуковия файл:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Президентът Румен Радев е поставил пред президента на Турция въпроса за компенсация за имотите на тракийските бежанци

В словото си Националния възпоменателен събор по повод 115-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание президентът Румен Радев каза, че е поставил директно въпроса за компенсация за имотите на тракийските бежанци пред турския президент Реджеп Ердоган. Държавният глава заяви още, че ще продължава да изисква ясни отговори, когато..

обновено на 19.08.18 в 08:32

Румен Петков: Доброволци има БЧК, а не Гражданска защита, виновен е Цветанов

Необходимо е да се предприемат незабавни мерки за възстановяване на звената на Гражданска защита и да има кадрово обезпечаване. Още преди година от ПП АБВ излязохме със становище, веднага след наводненията във Варна и Мизия. Това коментира в Бургас председателят на партията Румен Петков. Мазутният разлив край Созопол е доказателство, че  липсва..

публикувано на 18.08.18 в 15:21

Затварянето на заведения по морето разчиства икономическа територия

Затварянето на заведения по морето разчиства   икономическа територия на едни, за сметка на други, а  някои местни олигарси остават недосегаеми. Това заяви в Бургас Волен Сидеров. Той поиска РЗИ Бургас да  предостави цялата информация за начина, по който   действа при санкционирането на неизрядни обекти. От институцията отговориха, че проверките..

публикувано на 14.08.18 в 12:26

Затвориха две заведения по морето /ОБНОВЕНА/

За първи път контролните органи затварят две плажни дискотеки за неспазване на Закона за защита от шума, съобщи в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов. Заради многократни нарушения са спрени от експлоатация дискотека “Какао бийч“ в Слънчев бряг и нощен бар „Хедон“ в Созопол.  "И на двете места са установени мероприятия, някакви там..

публикувано на 13.08.18 в 12:14

Самоуби се бившият заместник-министър на вътрешните работи Румен Андреев

Бившият заместник-министър на вътрешните работи Румен Андреев  е сложил край на живота си късно снощи с пистолет във вила край София.  Към момента от МВР не коментират случая.  Мястото е било посетено от екипи на полицията.  Няма информация за причината за действията на бившият зам.вътрешен министър.  Предполага се, че става въпрос за личен мотив...

публикувано на 12.08.18 в 11:05

БСП – Бургас: Бенчо Бенчев не представлява политиката на партията в Общинския съвет

Бургаската структура на БСП се разграничи от общинския съветник Бенчо Бенчев. В заявление до председателя на Общинския съвет в Бургас те посочват, че той не представлява политиката и интересите на партията. Заявлението е подписано единодушно от групата общински съветници на БСП в местния парламент, обясни председателят на групата Евгений Мосинов...

публикувано на 07.08.18 в 17:00

Още на 29-ти юли Бенчо Бенчев обявил, че ще ходи в Турция

Бенчо Бенчев още на 29 юли е обяснил ,че ще ходи  в Турция, каза за БНР Бургас общинският съветник  и зам.- председател на съвета Георги Дражев. Това е станало  на рожден ден на съпругата на Мустафа Чаушев, след концерта на певеца, чийто спонсор е бил бизнесменът. На празника е присъствал и другият задържан Несрин Узун, както и други обществени..

публикувано на 06.08.18 в 13:19