БСП - Бургас: Проектобюджетът за 2018 г. не обръща внимание на кварталите

Да се обърне внимание на кварталите, да се увеличат парите за екология, да се заделят повече средства за ремонт на пътната инфраструктура. Това посочиха като критики към проектобюджета за следващата година общинските съветници на БСП – Бургас, които днес дадоха пресконференция.

Като „бюджет на рутината и умората“ определи бюджет 2018 общинският съветник Евгений Мосинов и добави, че идват трудни години за Бургас:

„Може би дойдохме до времето в което градът е изчерпал ресурсите си за бюджетни приходи, може би е дошло времето в което ние ще трябва да финансираме самочувствието си проекти и да не разчитаме на европейско финансиране и на минимални по размер субсидии извън делегираните дейности от страна на държавата и желание от страна на общинската администрация да минимализира бюджетните разходи. Това се чувства от този бюджет!“

Според Мосинов е необходимо да се засили контрола на администрацията към харченето. Той посочи още, че в проектобюджета за 2018 г. са загърбени кварталите на града, а там трябва да се обърне внимание на пътната инфраструктура. Общинският съветник заяви, че в града липсват големи инвеститори, защото няма добра административна среда, за която трябват бързи услуги и нетърпимост към корупцията.

От БСП – Бургас коментираха още, че биха подкрепили увеличаване на средствата за екология и отправиха критики, че не е имало обществени обсъждания по места.

Според общинският съветник Чанко Мирчев в бюджета не е обърнато внимание на необходимостта от подобряване на инфраструктурата в Братово, Изворище, Маринка, Долно Езерово и др. квартали на града. Той предлага да бъдат намалени таксите за детските градини, което ще е в полза на младите семейства.

Общинските съветници от БСП – Бургас отправиха и конкретни предложения за промени в проектобюджета – да се увеличат средствата за дейността на омбудсмана, да се увеличат средствата за текущата поддръжка на уличните платна.

чуйте повече в звуковия файл:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Народният представител Галя Желязкова ще проведе приемен ден в Средец

Народният представител от ГЕРБ Галя Желязкова, ще има приемен ден в Средец на 18-ти февруари. Тя ще бъде там  от 16:00 до 17:30 часа. Приемната с  граждани ще се проведе в офиса на партията на пл. „България“ №9, ет.1 . Галя Желязкова е член на Комисия по труда, социалната и  демографската политика и Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба..

публикувано на 16.02.19 в 16:53

Депутатът Петър Кънев се срещна със социалисти в Несебър

Народният представител от ПГ на „БСП за България” инж. Петър Кънев проведе среща разговор със социалисти в Несебър. Той бе придружен от колегата си в парламента проф. Иво Христов. Основните проблеми, които се обсъдиха по време на срещата, бяха свързани с икономиката и туризма в региона. Коментираха се и отношенията Русия – САЩ – Турция. Инж. Кънев..

публикувано на 16.02.19 в 16:51

Генералният консул на Турция в Бургас посети Сливен

Генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе се срещна с областния управител на Сливен Чавдар Божурски. Това е първото посещение на дипломата в областната администрация след назначаването му на поста., който  прояви интерес към инвестициите на турски бизнесмени в местната икономика. По думите му, турски граждани проявяват интерес..

публикувано на 15.02.19 в 15:41

Диана Саватева: Хартиените бюлетини и феноменът 15/15 отиват в миналото

Завишеният праг на преференциите не застрашава преференциалния вот, но най-важното е че се елиминира феноменът 15/15. Така коментира промените в Изборния кодекс депутатът от ГЕРБ Диана Саватева. "Чух мнения, че преференциалния вот няма да действа, но може би това пък ще отключи желанието на повече хора да се включат и да подкрепят кандидат с..

публикувано на 15.02.19 в 13:48
Християн Митев

Християн Митев: Промените в Изборния кодекс не омаловажават преференциалния вот

Промените в Изборния кодекс не омаловажават преференциалния вот, смята Християн Митев, депутат от Парламентарната група на Обединени патриоти. Вчера с одобрението на ГЕРБ, ДПС и Обединени патриоти бяха гласувани промените според които прагът на преференцията се  увеличава значително. „ Не мисля, че се омаловажава преференциалния вот...

публикувано на 15.02.19 в 11:50

Десните в Бургас излязоха на протест срещу промените в Изборния кодекс

Представители на десните партии в Бургас се събраха на мирен протест пред Областна администрация тази вечер заради несъгласието им с промените в Изборния кодекс. Според тях те не са демократични. Представители на Да България, ДСБ, Зелената партия, и Движение на българските граждани протестираха срещу гласуваните промени от Правната комисия в..

публикувано на 14.02.19 в 20:24

СЕК издигат Валери Симеонов за водач на листата за евроизборите

Като част от коалицията Обединени патриоти Средна европейска класа номинира Валери Симеонов за водач на листата за евроизборите. В неделя и бургаската структура на НФСБ стори същото. Очаква се още становищата и предложенията на Атака и ВМРО. Председателят на СЕК Георги Манев бе категоричен, че коалицията е стабилна. "Номинациите, които правят..

обновено на 14.02.19 в 13:08