„140 години свобода“ - празнична кампания на БНР Бургас посветена на 3 март

Концерт, конкурс за рисунка, ефирни рубрики и поредица от празнични предавания „Влез в час с БНР Бургас“, включва кампанията ни „140  години свобода“, която е посветена на националния празник - 3 март и бележитата годишнината от Освобождението на България. Инициативата ни започна от днес 17 януари и ще продължи до 3 март.

В ефирните ни рубрики ще ви представяме интересна информация за Руско – турската война 1877 – 78 година и освобождението на Бургас и региона.

„И малките знаят…“ - всяка сряда в предаването за култура „Живея в град невероятен“/от 10 до 11 ч./  ще звучи стихотворение  посветено на свободата и нейните герои.

„Историята разказва“ - интересни исторически факти свързани с Освобождението на страната ни, всеки четвъртък в предаването „Акценти“

/ от 7 до 9 ч./.

Репортажи и интервюта за историята на Бургас по това време може да чуете в рубриката ни „Знаете ли, че“ в предаването ни „Булевард Демокрация“ / 13 – 15 ч./ всеки петък. Тази рубрика подготвяме съвместно с РИМ - Бургас и Държавния архив – Бургас.

От 28 януари до 4 март, всяка неделя от 10 ч. ще излъчим 6 празнични издания на предаването ни „Влез в час с БНР - Бургас“, в които ще се проведе първото по рода си радио състезание по история за ученици от 11 и 12  клас на 4 бургаски училища - ППМГ „акад. Никола Обрешков“, Професионална търговска гимназия Бургас, ГРЕ „Георги С. Раковски“, СУ „Св.св. Кирил и Методий”.

Конкурсът за рисунка е на тема: „3 март 1878. Свободата и нейните герои“. В него могат да участват деца на възраст от 7 до 18 г. Всеки участник има право да участва с не повече от една творба. 
Рисунките трябва да са с размер 35/50 см или 50/70 см /посоченият размер е без паспарту/ и могат да

бъдат изработени с моливи, пастели, флумастери, водни или маслени бои, колаж.
Няма ограничения относно техниката и жанра на творбите, те обаче трябва задължително да са паспартирани. 
На гърба на рисунките трябва да бъде изписана следната информация:
- трите имена, възраст, училище, телефон или e-mail за връзка
;

Срок за подаване на рисунките: 20.02.2018 г.

Адрес: Бургас, ул. “Филип Кутев” 2, БНР Бургас.

Награждаване: 1.03.2018 г., 18.00 часа, зала НХК Бургас.

Жури: Митко Иванов – СБХ Бургас, Кирил Костадинов БНР Бургас.

Имената на победителите ще бъдат обявени на 25.02.2018 г.

Рисунките ще бъдат изложени в залата на НХК на 1.03.2018 г.

Кулминацията на кампанията ни "140 години свобода" ще е на 1 март от 18 ч. в залата на НХК, където ще се проведе финала на радио състезанието „Влез в час с БНР - Бургас“. Тогава ще е награждаването на участниците в конкурса за рисунка и ще завършим с празничен концерт „Аз съм българче свободно!“, в който ще се изявят известни бургаски таланти.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Със стикери БНР Бургас напомня на шофьорите да пазят пешеходците

Днес отбелязваме ден без  жертви пешеходци на пътя. Това е повод да погледнем към една от  успешните инициативи свързани с пътна безопаност, която се провежда във Варна. Над 40 000 автомобила там носят гордо стикер с посланието „Спри! Давам път на пешеходец“. Юлиан Арнаудов е повел битката за по-малко пострадали пешеходци: "Преди 8 години..

публикувано на 13.11.18 в 16:19

Булевард Демокрация на 25-ти октомври

Темите днес в "Булевард Демокрация" -  Чужди инвеститори  направиха стъпка към Бургас. Корея предлага сътрудничество на наши бизнесмени,  защо и как може да бъдат полезни  -  Европа забранява пластмасовите изделия за еднократна употреба, ще се разделим ли с чашките и сламките? Отговорът на бургазлии в анкета на БНР Бургас. -  Горивата..

публикувано на 25.10.18 в 15:06

Петя Михова от БНР Бургас е най-добрата в майсторския клас по журналистика на БНР Академия

Журналистът от БНР Бургас Петя Михова постигна най-висок резултат в петия майсторски клас по журналистика на БНР Академия. „От колегите си в радиото и от преподавателите в БНР Академия съм научила много. Най-важното е вниманието към детайла и работата в екип.“ Десет радиожурналисти от националните и регионални програми на обществената медия, избрани след..

публикувано на 05.10.18 в 14:32

С парти под открито небе празнуваме рождените дни на "РапДозер" и "БулДозер"

Двоен повод за парти имаме този петък (28.09). Отбелязваме шестия рожден ден на " РадиоБулдозер ", платформата за алтернативна музика в ефира на БНР Бургас . Част от нея е и " РапДозер ", мястото за хип хоп и бг рап. По този повод, екипът е приготвил истинско парти под открито небе, на сцената на "Охлюва". Ще звучат много бас вибрации, много хипхоп,..

обновено на 28.09.18 в 11:55

НАМАЛЕТЕ СКОРОСТТА, ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА!

БНР Бургас продължава кампанията си за пътна безопасност. България е на челното място в Европа по брой загинали в катастрофи, причинени от висока скорост или отнето предимство. Много често, жертви на тези катастрофи са деца. „Намалете скоростта, пазете децата “ е новият слоган в кампанията ни. Детските гласове на Елена, Йоана, Дария,..

публикувано на 17.09.18 в 16:23

Раздадохме книжките от кампанията „Създай книга с БНР Бургас“

Второто издание на книгата „ Детски истории с БНР Бургас “ вече е в ръцете на своите автори. Точно на първия учебен ден вълненията за тях бяха още по-големи, защото видяха своите истории издадени благодарение на кампанията „ Създай книга с БНР Бургас“ .  След като през миналата година останахме очаровани от безграничното детско въображение..

публикувано на 17.09.18 в 13:35

Не сърфирам, докато шофирам. Не го прави и ти!

БНР Бургас стартира кампания, чиято цел е да обърне внимание на всички зад волана да не използват мобилните си телефони. Опциите, които тези устройства предоставят са безброй много, част от тях - изцяло в Интернет. Това раздвоява внимание, разконцентрира, предпоставка е за инциденти на пътя. Според едни от последните данни на ЕК всяка трета..

обновено на 30.08.18 в 18:06