„140 години свобода“ - празнична кампания на БНР Бургас посветена на 3 март

Концерт, конкурс за рисунка, ефирни рубрики и поредица от празнични предавания „Влез в час с БНР Бургас“, включва кампанията ни „140  години свобода“, която е посветена на националния празник - 3 март и бележитата годишнината от Освобождението на България. Инициативата ни започна от днес 17 януари и ще продължи до 3 март.

В ефирните ни рубрики ще ви представяме интересна информация за Руско – турската война 1877 – 78 година и освобождението на Бургас и региона.

„И малките знаят…“ - всяка сряда в предаването за култура „Живея в град невероятен“/от 10 до 11 ч./  ще звучи стихотворение  посветено на свободата и нейните герои.

„Историята разказва“ - интересни исторически факти свързани с Освобождението на страната ни, всеки четвъртък в предаването „Акценти“

/ от 7 до 9 ч./.

Репортажи и интервюта за историята на Бургас по това време може да чуете в рубриката ни „Знаете ли, че“ в предаването ни „Булевард Демокрация“ / 13 – 15 ч./ всеки петък. Тази рубрика подготвяме съвместно с РИМ - Бургас и Държавния архив – Бургас.

От 28 януари до 4 март, всяка неделя от 10 ч. ще излъчим 6 празнични издания на предаването ни „Влез в час с БНР - Бургас“, в които ще се проведе първото по рода си радио състезание по история за ученици от 11 и 12  клас на 4 бургаски училища - ППМГ „акад. Никола Обрешков“, Професионална търговска гимназия Бургас, ГРЕ „Георги С. Раковски“, СУ „Св.св. Кирил и Методий”.

Конкурсът за рисунка е на тема: „3 март 1878. Свободата и нейните герои“. В него могат да участват деца на възраст от 7 до 18 г. Всеки участник има право да участва с не повече от една творба. 
Рисунките трябва да са с размер 35/50 см или 50/70 см /посоченият размер е без паспарту/ и могат да

бъдат изработени с моливи, пастели, флумастери, водни или маслени бои, колаж.
Няма ограничения относно техниката и жанра на творбите, те обаче трябва задължително да са паспартирани. 
На гърба на рисунките трябва да бъде изписана следната информация:
- трите имена, възраст, училище, телефон или e-mail за връзка
;

Срок за подаване на рисунките: 20.02.2018 г.

Адрес: Бургас, ул. “Филип Кутев” 2, БНР Бургас.

Награждаване: 1.03.2018 г., 18.00 часа, зала НХК Бургас.

Жури: Митко Иванов – СБХ Бургас, Кирил Костадинов БНР Бургас.

Имената на победителите ще бъдат обявени на 25.02.2018 г.

Рисунките ще бъдат изложени в залата на НХК на 1.03.2018 г.

Кулминацията на кампанията ни "140 години свобода" ще е на 1 март от 18 ч. в залата на НХК, където ще се проведе финала на радио състезанието „Влез в час с БНР - Бургас“. Тогава ще е награждаването на участниците в конкурса за рисунка и ще завършим с празничен концерт „Аз съм българче свободно!“, в който ще се изявят известни бургаски таланти.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Не сърфирам, докато шофирам. Не го прави и ти!

БНР Бургас стартира кампания, чиято цел е да обърне внимание на всички зад волана да не използват мобилните си телефони. Опциите, които тези устройства предоставят са безброй много, част от тях - изцяло в Интернет. Това раздвоява внимание, разконцентрира, предпоставка е за инциденти на пътя. Според едни от последните данни на ЕК всяка трета..

публикувано на 20.08.18 в 07:00

"Булевард Демокрация" на 14-ти август

Темите ни днес : Зам.-председателят на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев е обвинен за укривателството на издирвания несебърски бос Димитър Желязков-Очите. Районната прокуратура в града повдигна и второ обвинение срещу него -за незаконно притежание на боеприпаси. Бенчо Бенчев от своя страна  заяви, че не приема обвиненията. Очаквайте репортаж на..

публикувано на 14.08.18 в 12:27

" Булевард Демокрация" на 13-ти август

Темите днес в " Булевард  Демокрация" От кораба“ Мопанг“ изтича мазут, плавателният съд е потънал преди близо 100 години, какво се знае за него  ще ни разкаже Стефан Цинцарски от „Приятели на морето“. Опасното мъртво вълнение продължава  по Черноморието пети ден, за инцидентите и препоръките на спасителите, репортаж минути преди 14 часа...

публикувано на 13.08.18 в 13:01

"Булевард Демокрация" на 10-ти август

Темите в последния работен ден на тази седмица в "Булевард Демокрация" Отново протести заради умъртвяването на животни в Шарково. Тази сутрин бургаското сдружение "Да!Антимафия" организира хора от боляровските села и от Кости, защо ще чуем  председателят на организацията Георги Дражев и част от стопаните. Мазут изплува край плажовете на..

публикувано на 10.08.18 в 12:44

Булевард Демокрация на 3-ти август

Акцентите, които сме подготвили в последния работен ден,  определено са летни и свързани с това къде и как може да прекарате приятно уикенда:  По време на  ваканцията се обсъжда дали да бъдат забранени мобилните телефони в училище за учениците, позицията на СБУ в лицето на Константин Янков ,очаквайте след 13 часа. Румънски туристи..

публикувано на 03.08.18 в 12:03

"Булевард Демокрация" на 13-ти юли

Темите днес:   Заради разпространението на африканска чума разрешиха в сливенска област отстрела на дива свиня. Има ли опасност от зараза и какви други мерки се предприемат, репортаж на Стоян Радев. В разгара на лятото кои са неохраняемите плажове в бургаска област и има ли осигурени спасители за тези ивици. Говори областният управител Вълчо..

публикувано на 13.07.18 в 13:30

"Булевард Демокрация" на 12-ти юли

Темите в предаването на 12 юли: И това лято, когато стават най-много инциденти по Черноморието, в бургаския кръвен център  няма достатъчно кръв и кръвни продукти. Защо и може ли да бъде решен проблемът, разговор с началника на отделението  д- р Тодор Бояджиев Може ли държавата да се справи с демографската криза, как може..

публикувано на 12.07.18 в 12:55