„140 години свобода“ - празнична кампания на БНР Бургас посветена на 3 март

Концерт, конкурс за рисунка, ефирни рубрики и поредица от празнични предавания „Влез в час с БНР Бургас“, включва кампанията ни „140  години свобода“, която е посветена на националния празник - 3 март и бележитата годишнината от Освобождението на България. Инициативата ни започна от днес 17 януари и ще продължи до 3 март.

В ефирните ни рубрики ще ви представяме интересна информация за Руско – турската война 1877 – 78 година и освобождението на Бургас и региона.

„И малките знаят…“ - всяка сряда в предаването за култура „Живея в град невероятен“/от 10 до 11 ч./  ще звучи стихотворение  посветено на свободата и нейните герои.

„Историята разказва“ - интересни исторически факти свързани с Освобождението на страната ни, всеки четвъртък в предаването „Акценти“

/ от 7 до 9 ч./.

Репортажи и интервюта за историята на Бургас по това време може да чуете в рубриката ни „Знаете ли, че“ в предаването ни „Булевард Демокрация“ / 13 – 15 ч./ всеки петък. Тази рубрика подготвяме съвместно с РИМ - Бургас и Държавния архив – Бургас.

От 28 януари до 4 март, всяка неделя от 10 ч. ще излъчим 6 празнични издания на предаването ни „Влез в час с БНР - Бургас“, в които ще се проведе първото по рода си радио състезание по история за ученици от 11 и 12  клас на 4 бургаски училища - ППМГ „акад. Никола Обрешков“, Професионална търговска гимназия Бургас, ГРЕ „Георги С. Раковски“, СУ „Св.св. Кирил и Методий”.

Конкурсът за рисунка е на тема: „3 март 1878. Свободата и нейните герои“. В него могат да участват деца на възраст от 7 до 18 г. Всеки участник има право да участва с не повече от една творба. 
Рисунките трябва да са с размер 35/50 см или 50/70 см /посоченият размер е без паспарту/ и могат да

бъдат изработени с моливи, пастели, флумастери, водни или маслени бои, колаж.
Няма ограничения относно техниката и жанра на творбите, те обаче трябва задължително да са паспартирани. 
На гърба на рисунките трябва да бъде изписана следната информация:
- трите имена, възраст, училище, телефон или e-mail за връзка
;

Срок за подаване на рисунките: 20.02.2018 г.

Адрес: Бургас, ул. “Филип Кутев” 2, БНР Бургас.

Награждаване: 1.03.2018 г., 18.00 часа, зала НХК Бургас.

Жури: Митко Иванов – СБХ Бургас, Кирил Костадинов БНР Бургас.

Имената на победителите ще бъдат обявени на 25.02.2018 г.

Рисунките ще бъдат изложени в залата на НХК на 1.03.2018 г.

Кулминацията на кампанията ни "140 години свобода" ще е на 1 март от 18 ч. в залата на НХК, където ще се проведе финала на радио състезанието „Влез в час с БНР - Бургас“. Тогава ще е награждаването на участниците в конкурса за рисунка и ще завършим с празничен концерт „Аз съм българче свободно!“, в който ще се изявят известни бургаски таланти.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Дари и помогни!

БНР – Бургас и сдружение „Каритас“ провеждаме кампания в помощ на деца от социално слаби семейства и възрастни, живеещи под прага на бедността от различни уязвими групи. До края на март събираме материални помощи за деца над 7 години, като и за мъже и жени останали без дом или изпаднали в крайна бедност от Бургас и региона.   Приемаме..

публикувано на 18.02.19 в 07:30

Вечеря за двама и много вино за слушателите на БНР Бургас днес

В месеца на виното и любовта ефира на БНР Бургас раздава подаръци за влюбените двойки. В ефира на сутрешното ни предаване изтеглихме победителите от и грата "#ОбичамТЕ". Те трябваше да тагнат  своята половинка в коментарите в  Instagram  или  Facebook .  Бутилка изискано червено вино печелят: Таня Гочева, Десислава Г. Неделчева, Ради..

публикувано на 14.02.19 в 10:51

Чуйте годишните награди "БНР Топ 20" за 2018

Класацията за българска поп и рок музика на  Българското национално радио  –  “БНР Топ 20” , раздаде за първи път годишните си награди на церемония в препълнения  Sofia Live Club , в която се включиха всички изпълнители, оглавявали класацията през изминалите 12 месеца на 2018 година. Музикантите бяха отличени в пет категории, определени от..

публикувано на 12.02.19 в 15:15

Чадърът тази седмица отива при...

Времето навън е приятно за разходка, но синоптиците предупреждават за спад на температурите и валежи. Ето за този момент подготвяме и нашите слушатели като ги оборудваме с един елегантен чадър с логото на БНР Бургас. Тези, които отговориха на старата ни анкета участваха за спечелването му.  А тогава ви попитахме: "Трябва ли президентът да..

публикувано на 11.02.19 в 17:11

В "Любовта трае цял живот" ви представяме: Семейство Тозови-"Хванахме се за ръце и не се пуснахме"

 През февруари, месецът на виното и любовта, БНР Бургас провежда няколко инициативи,свързани с празника 14-ти февруари. Във Фейсбук страницата ни вече тече една от тях, друга пазим като изненада за следващата седмица, а тази, която представяме сега, нарекохме „Любовта трае цял живот“.Всяка седмица, всеки четвъртък ще ви разказваме по една семейна..

публикувано на 07.02.19 в 16:56

Слушател на БНР Бургас си спечели чадър

И тази седмица даваме чадър с логото на БНР Бургас на един от нашите слушатели отговорили в седмичната ни анкета .  На 21 януари ви попитахме " Дърветата гора ли са, а дюните - ниви?" . 81% от нашите слушатели смятат, че зависи от интереса. А останалите 19% са на мнение, че каквото каже шефа, това става. В ефира на предаването "Булевард Демокрация"..

публикувано на 05.02.19 в 16:35

"Не пий преди да шофираш!"

Общо 13 000 водачи, или средно по около 1180 души на месец, са заловени да управляват с над 0,5 промила алкохол през миналата година. Все по-голям е броят и на тези, които сядат зад волана под въздействието на други упойващи вещества. Това е причина за голяма част от инцидентите на пътя и прекратяването на регистрацията на почти 5 000 МПС.   С последните..

публикувано на 04.02.19 в 12:43