Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаската екоинспекция глобява две предприятия заради замърсяване

Снимка: БГНЕС

Глоби от 40 хиляди до 100 хиляди лева ще наложи Бургаската екоинспекция на "Лукойл Нефтохим“и завод "Кроношпан". Срещу двете предприятия ще бъдат взети административно наказателни мерки за нарушаване на условията на комплексното разрешително.

5 проверки в нефтозавода и 17 проверки в "Кроношпан" са извършили контролните органи от 21-ви януари до 6-и февруари. Причините са масовите сигнали за силна задушлива миризма. Единствено измервателната станция в квартал "Долно Езерово" е показала превишаване на нормите на бензин, каза директорът на Екоинспекцията Тонка Атанасова.

Въпреки че няма констатирано превишаване на нормите на другите показатели, двата големи завода в Бургас ще бъдат санкционирани, защото при възникналите неблагоприятни метеорологични условия не са намалили производствените мощности, каза още Тонка Атанасова

До 2 седмици в Регионалната екоинспекция ще бъде изградена система за автоматична гореща телефонна линия. На нея ще се записват всички сигнали за замърсяване на въздуха по всяко време на денонощието.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44