Абсурден документ от бургаската Окръжна прокуратура

Жалбоподатели сигнализираха БНР - Бургас за абсурден документ, който са получили от Окръжната прокуратура - Бургас.

В свое постановление, прокурор Гергана Илиева отказва да образува досъдебно производство за престъпление от общ характер. То се отнася за сигнал на граждани относно длъжностни лица от Община Бургас и РДНСК, а именно - защо не са предприети мерки да бъдат спрени строителни дейности по изграждането на 17 - етажен блок в комплекс „Лазур“, на метри от морската градина. Но не мотивите на прокурор Илиева са интересни в случая, а административният абсурд, който е издаден от нейно име.

Постановлението на Окръжната прокуратура - Бургас е на бланка на Районната прокуратура - Несебър. Самото постановление е с дата 05.02.2018 г. Изходящият му номер, обаче, е с година по-рано - 06.02.2017 г!

Предполагаме, че е допусната административна грешка, но тя издава несериозно отношение към гражданите, подали сигнала, както и към очакванията на хората към една сериозна институция, каквато е прокуратурата.

БНР - Бургас ще публикува становището на Окръжната прокуратура - Бургас при тяхно желание.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Болярово очакват решение за животните в стопанството на Ана и Тодор

Изнесено съдебно заседание да бъде проведено в стопанството на Ана и Тодор от град Болярово, за да се докаже, че животните са здрави, поискаха адвокатите на семейството. В Административния съд в Ямбол днес отново беше гледано делото срещу жалбата за заличаването на обекта. Заповедта на шефа на областната дирекция по безопасност на храните в Ямбол за..

публикувано на 12.12.18 в 14:47

14-годишен открадна 400 лева от кутия за дарения

14 - годишно момче е взело 400 лева от  кутия за дарения, поставена в пицария на ул. "Морска". Деянието е станало преди месец. След  полицейско разследване на служители от Първо Районно управление, е намерен извършителят. Той  е направил пълни самопризнания. Работата по документиране на случая продължава .

публикувано на 12.12.18 в 09:34

Вандалска проява върху коледната украса на Сливен

Само няколко дни след запалването на светлините на Коледната елха и поставянето на празнична украса на възлови места в Сливен, бе забелязана поредната вандалска проява, съобщиха от местната администрация. Разрушени са частично някои от елементите на коледната украса пред сградата на Общината и до кръговото кръстовище на „Розова градина“.

публикувано на 11.12.18 в 15:42

Само един свидетел разпитаха в съда днес за убийството на Мастара

Последното заседание за тази година по делото за убийството на Димитър Стаматов – Мастара приключи с разпит само на един свидетел. За упражнен натиск върху онкоболен свидетел сигнализира защитата на Пламен Дишков.   Не е имало конфликт между Пламен Дишков и Димитър Стаматов, въпреки, че познавам Мастара повече от 25 години, каза в съда Антоний..

публикувано на 11.12.18 в 12:22

Полицаи гониха криминално проявен по бургаските улици

Полицаи гониха с автомобил криминално проявен мъж по бургаските улици.Служителите са го разпознали в района на кръстовището на  «Вардар» и «Шар планина». Той се придвижвал с лека кола с бургаска регистрация. Въпреки подадения светлинен и звуков сигнал, водачът на автомобила ускорил скоростта си и се опитал да осуети проверката. На кръстовището на..

публикувано на 11.12.18 в 11:10

Задържаха крадците на карнобатски суджук

Петимата извършители на кражбата на 16 суджука от частен двор в Карнобат са установени и задържани, съобщи полицията. Те са на възраст между 15 и 19 години, всички от Карнобат. Кражбата е извършена на 7 декември и са направили пълни самопризнания. Откраднатите хранителни продукти не са открити. Предстои извършване на оценка за себестойността им..

публикувано на 10.12.18 в 17:18

Мъж изтеглил хиляди от кредитната карта на брат си отива на съд

Окръжна прокуратура  Бургас предаде на съд мъж, обвинен в източване на кредитна карта,  в периода от 22.03.2018г. до 08.05.2018г. в  Бургас. В условията на продължавано престъпление е изтеглена сумата в размер на 3 750 лв. Обвиняемият и пострадалият от престъпното деяние били братя. След като подсъдимият. установил къде е скрита банковата карта на..

публикувано на 10.12.18 в 16:44