Абсурден документ от бургаската Окръжна прокуратура

Жалбоподатели сигнализираха БНР - Бургас за абсурден документ, който са получили от Окръжната прокуратура - Бургас.

В свое постановление, прокурор Гергана Илиева отказва да образува досъдебно производство за престъпление от общ характер. То се отнася за сигнал на граждани относно длъжностни лица от Община Бургас и РДНСК, а именно - защо не са предприети мерки да бъдат спрени строителни дейности по изграждането на 17 - етажен блок в комплекс „Лазур“, на метри от морската градина. Но не мотивите на прокурор Илиева са интересни в случая, а административният абсурд, който е издаден от нейно име.

Постановлението на Окръжната прокуратура - Бургас е на бланка на Районната прокуратура - Несебър. Самото постановление е с дата 05.02.2018 г. Изходящият му номер, обаче, е с година по-рано - 06.02.2017 г!

Предполагаме, че е допусната административна грешка, но тя издава несериозно отношение към гражданите, подали сигнала, както и към очакванията на хората към една сериозна институция, каквато е прокуратурата.

БНР - Бургас ще публикува становището на Окръжната прокуратура - Бургас при тяхно желание.
ВИЖТЕ ОЩЕ

5 години затвор е наказанието за „муле“ на ало измамници

Наказание от пет години затвор ще изтърпи Велислав от Велико Търново, помагач на телефонни измамници, ужилили пенсионерка от Бургас с над 39 000 лв.  Бургаският апелативен съд потвърди присъдата на първата инстанция, която е определила първоначален общ режим за подсъдимия. Велислав е осъден и на „глоба“ в размер на 5 000 лв. Мъжът е признат..

публикувано на 17.07.18 в 10:13

Учението „БРИЗ 2018” продължава с тренировки на специалните части

В рамките на националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2018”, се провежда съвместнаподготовка между български и чуждестранни военнослужещи за действия при операции за проверка на кораби-нарушители и при терористични действия на море. Под методическото ръководство на мобилен тренировъчен екип от Центъра на НАТО за морски възпиращи..

обновено на 16.07.18 в 14:57

Глиган е нападнал туристка в природен парк „Сините камъни“

Глиган  е нападнал 79-годишна туристка от Сливен в местността  „Долапите“ в природен парк „Сините камъни“. Тя е получила нараняване в областта на бедрото. Пострадалата е изведена от планината от спасителен екип на противопожарната служба.  Дивото прасе се е появило внезапно на туристическата пътека. То е нанесло разкъсна  рана на бедрото на жената с..

публикувано на 16.07.18 в 14:21

Мъртъв мъж е намерен в „Лазур“

63- годишен мъж е намерен мъртъв в района на ж.к. „Лазур“ в Бургас, съобщиха от полицията. Георги Желязков е бил клошар. По тялото му не са открити следи от насилие. 

публикувано на 16.07.18 в 12:32

Голям обем съдебни книжа бави изслушването на Михаил Цонков и колегите му

Районен съд Бургас отложи за 16 октомври изслушването на граничните полицаи Михаил Цонков, Николай Петков, Живко Петков и Николай Костов по случая за застреляния турски бракониер от 2008г. Причината за отлагането е защитата да се запознае с изпратените от турския съд в Кърларели голям обем съдебни книжа, които включват обвинителния акт и..

публикувано на 16.07.18 в 11:35

Заседание по делото за нападението над фоторепортера Борислав Пенков ще се проведе днес

Разпоредително заседание по делото за нападението над фоторепортера на "Черноморски фар" - Борислав Пенков ще се проведе днес от 14.00 ч. Той бе нападнат от група мъже на 26 ноември миналата година, по време на работа. Той е снимал пострадало от пожар заведение в Морската градина. Обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда на Пенков е Петър..

публикувано на 16.07.18 в 10:08
Снимката е илюстративна

Евакуираха туристи от хотел в Черноморец заради пожар

Туристи са евакуирани от хотел в Черноморец след сигнал за пожар в събота вечерта, съобщиха от полицията.  Той е възникнал при боравене с открит огън в една от стаите. Пламъцитe са обхванали пердето и са се разпространили в цялата стая. Помещението напълно е изгоряло, а огънят е обхванал и фасадата на сградата. Отговорен за палежа е 24-годишен..

публикувано на 16.07.18 в 07:50