ЦИК ще изпраща указания за прилагането на Антикорупционния закон

Снимка: БГНЕС

Общинските съветници трябва да попълват специални декларации, в които да удостоверяват дали фирми с тяхно участие или собственост работят с общински администрации в договорни отношения. В момента се очакват указания от ЦИК относно самите декларации. Това поясни Елка Стоянова, председател на ОИК – Бургас.

„При всички положения, за предстоящите обстоятелства, които ще трябва да декларират общинските съветници, ще трябва да има някакъв единен образец на декларация. Противното би означавало доста затруднена административна процедура по проверка на съдържанието на реквизитите им. Така че, до образец на декларация при всички положения ще се стигне. Действително, наш ангажимент ще бъде това. Не смятам, че като процес, по някакъв начин, ще пропуснем срок или ще затрудним общинските съветници. Ще се постараем в максимално кратки срокове да обработим цялата необходима информация и да им предоставим такива образци“

След като бъдат попълнени декларациите, те ще бъдат публикувани на страницата на ОИК – Бургас, посочи нейният председател Елка Стоянова.

Интервю с нея можете да чуете в прикачения файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

С демонстрации и забавна програма ще бъде открита "Флора Бургас" 2018

Със забавна програма, много демонстрации и настроение ще стартира 34-то издание на "Флора Бургас" 2018. В 10:30 ч. на 28 април отворят врати няколко цветни работилнички за  деца. Изложбените зали ще бъдат официално открити в 11:30 ч. и всички посетители ще могат да се насладят на специално създадените арт инсталации и аранжировки от цветя. Малко..

публикувано на 24.04.18 в 11:32

Без реклама на тенти и чадъри в заведения и търговски обекти в центъра на Бургас

След час и половина дебати, общинските съветници в Бургас приеха промени в наредба, които ограничават търговската реклама на различни обекти. От 1 юни чадърите и тентите в центъра на Бургас, Приморски парк и парк "Езеро" трябва да са в една цветова гама и без рекламни надписи по тях. Преместваемите обекти също не трябва да са брандирани и с..

публикувано на 24.04.18 в 11:13

Развитието на бизнеса в Бургас се дължи на малките и средни фирми

Малките и средни предприятия са гръбнака на икоонмиката, заяви кметът на Бургас Димитър Николов. Новата програма на Министерството на икономиката "Конкурентноспособност" предоставя нови възможности за тези фирми. През този период ще се постави фокус върху женското и младежко предприемачество и ще се даде възможност на стартиращи фирми, стана ясно по време..

публикувано на 24.04.18 в 09:16

Зелената зона и уеднаквяване на търговската визия в центъра на Бургас обсъждат днес съветниците

Унифицирането на визията на търговските обекти в центъра на Бургас, се очаква да разпали страстите на днешната сесия на общинския съвет в морския град. Промените на наредбата, които ще ограничат и търговската реклама по тенти и чадъри, вече разбуниха духовете при обсъждането им.  Новата наредба ще унифицира визията на търговски обекти и ще забрани..

публикувано на 24.04.18 в 08:56

Продължават ремонтните дейности по пътни участъци в града и областта

Продължават ремонтните дейности в пътния участък Черноград – Айтос, информират от Областно пътно управление. Там до 30 април се работи по възтановяване на пътната настилка. Организацията на движение е сигнализирана с пътни знаци и регулировчици. Д вижението по пътя Обзор – Сарафово се осъществява в една лента на определени участъци поради..

публикувано на 24.04.18 в 07:47

За два часа днес част от центъра остава без вода

от 9 до 11 часа  строително-монтажни дейности на ВиК - Бургас налагат спиране на водата  днес - 24 април, за района  между улиците "Александър Велики" , "Гладстон", ул."Мария Луиза" и ул."Фердинандова".

публикувано на 24.04.18 в 07:30

Военен товарен автомобил се е обърнал край Сливен на АМ"Тракия" тази сутрин

Военен товарен автомобил се е обърнал тази сутрин на автомагистрала „Тракия“ край Сливен, след като в него се е блъснал лек автомобил.  При катастрофата няма пострадали. Към момента движението по магистралата не е затруднено. Инцидентът е станал след 10 часа днес, когато военният автомобил, движейки се в посока Бургас е бил застигнат лека кола, която..

публикувано на 23.04.18 в 17:33