Лека катастрофа e станала на бул. "Демокрация" в посока болницата

Лека катастрофа e станала на пешеходната пътека преди хотел "Космос" на бул. "Демокрация" в посока болницата. Таксиметров автомобил се е ударил в колата пред него, вероятно заради неспазване на дистанция и мокрите настилки. Ударът е нанесъл значителни щети по предната част на жълтата кола. Няма патрул на КАТ, няма и пострадали. Колите си намират в лява лента, което затруднява преминаването от там.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Променят нормативна уредба за по-голям контрол в опазването на горските територии

„Вие сте стопаните на горските територии и най-добре познавате проблемите в тях. Необходимо е още по-активно взаимодействие между държавните предприятия и регионалните дирекции по горите, за да се намерят нови и конструктивни решения, които да имат най-голям ефект в опазването на българските гори". Това заяви министър Румен Порожанов на работно..

публикувано на 18.10.18 в 16:22

Земеделци в областта не са подали декларации в НАП за 4 млн.лв субсидии

Над 1000 земеделци от Бургаска област, получили субсидии през миналата година, са подали декларации за доходите си след писмена покана или телефонно обаждане от Националната агенция за приходите в последния месец. Информационната кампания на приходната администрация продължава, като се очаква броят на декларациите значително да нарасне до края на..

публикувано на 18.10.18 в 15:06

Заради следствен експеримент затварят Ришки проход в събота за 2 часа

На 20 октомври - събота, от 12 ч. до 14 ч. ще бъде спряно движението на всички превозни средства през Ришкия проход - път II-73 Шумен - Карнобат. Ограничението е по искане на „Пътна полиция“ - Шумен и Окръжна прокуратура - Шумен за извършването на следствен експеримент при 23-ти километър в близост до кръстовището за Смядово. Алтернативните..

публикувано на 18.10.18 в 14:23

Отвориха пътя между Братово и „Горно Езерово“ след катастрофата (обновена)

Пътят между село Братово и квартал „Горно Езерово“ вече е отворен, казаха за БНР Бургас от Пътна полиция. Малко по-рано  участъкът бе затворен заради катастрофа между два автомобила. В пътния инцидент няма тежко пострадали, един мъж на 41 години се е оплакал от болки в главата. 

обновено на 18.10.18 в 13:12

РИОСВ: Строителството на скалите в "Германката" е допустимо

Строителството на двете вилни сгради на скалите в местността „Германката“ е допустимо, казаха за БНР – Бургас от екоинспекцията. Инвестиционното намерение за това е постъпило при тях през януари т.г. Имотът попада в защитената местност "Колокитa", във втората ѝ зона, която е многофункционална, уточни Детелина Иванова от екоинспекцията:..

публикувано на 18.10.18 в 12:14

Мъж почина при пожар в село Голямо Буково

Мъж е починал при пожар в село Голямо Буково.  Огънят е  възникнал вчера сутринта  в къщата  на 72- годишен пенсионер, където живеел и  друг 57 годишен мъж. Неговото тяло е намерено в напълно изгорялата сграда. То е било в стая на първия етаж . Трупът е откаран за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» при УМБАЛ - Бургас. Причините за възникналия..

публикувано на 18.10.18 в 09:35

Поход на свободата в Бургас

Поход на свободата ще се проведе  в събота Бургас.Той ще тръгне в   11:00 часа от  ,площад "Кирил и Методий", ще премине през общината и ще се отправи през ул. "Богориди" до Морската градина. В него ще вземат участие ученици от СОУ „Кирил и Методий” и други средни училища в  града. Младите хора ще вървят мълчаливо, в дълга колона по един като символ..

публикувано на 18.10.18 в 07:39