Радослав Първанов, фотограф: През тази година искам да представя красотата на българката и в Бургас

Той е енергичен млад човек, професионален фотограф и истински българин. Казва се Радослав Първанов, на 25 години от Габрово и е автор на родолюбивия проект „Аз съм българка!“. В него са заснети 23 българки и две деца, в народни носии на красиви места в страната. Снимките са заснети в периода октомври 2014 – декември 2016 година.

Авторът им е завършил Техническия университет в Габрово с профил Електроенергетика и електрообзавеждане, учил е фотография в Берлин и в Лондон.

„Занимавах се в репортажна фотография, снимал съм събития не само в Габрово, но и в страната. Снимах и колоездачни обиколки в България и Турция, защото колоезденето е част от семейството ми. Баща ми се е занимавал с този спорт професионално , първо като състезател, след това и като треньор. Към днешна дата цялото ми семейство сме съдии по колоездене“, повече може да чуете в звуковия файл:


Радослав Първанов в момента се е посветил на проекта „Красотата на българка“. Освен фотосите на красивите български в народни носии, те показват и красиви места от нашата страна. Изложбата пътува из различни градове, към нея има и филм за процеса на заснемане на сюжетите.

Бургаското присъствие в проекта е Стефани Жунгурдиян, която по време на снимките е само на 14 години.

„Тя е моята гордост! Благодарен съм, че нейното семейство подкрепя проекта. Стефани винаги участва в градовете, в които се представя изложбата. Снимах я на много красиви места в Жеравна и Арбанаси“

В ход е продължението на проекта, ще бъдат направени още снимки на красиви българки. Радослав Първанов е категоричен, че ще добави още морски сюжети към изложбата си, за сега е снимал само Балчик.

Много искам да представя проекта и в Бургас. Надявам се през тази година да гостуваме във вашия град. Освен изложбата с фотографии, ще може да бъде видян и филма за заснемането на сюжетите, идват и някои от моделите и се обличат в народните носии.“, повече може да чуете в звуковия файл:

Амбицията на родолюбивия фотограф е към проектът, изложбата и филмът да прибави Историята. Да бъде създаден албум, които чрез снимки и информация за забележителностите да разказва за България. Той ще бъде преведен на няколко езика, но за създаването му Радослав Първанов има нужда от финансова подкрепа  и се надява, че родолюбиви българи ще подкрепят идеята му. Ще има и още – нов календар с още красиви българки  и патриотични тетрадки за ученици. 

повече за проекта може да видите тук: Аз съм Българка - I am Bulgarian


ВИЖТЕ ОЩЕ

Националният проект "Аз съм българка" впечатли Милано

Националният проект „Аз съм Българка!“ на габровския фотограф Радослав Първанов бе представен на най-големия събор на българи по света „На мегдана на другата България“, който се състоя в Милано. Изложбата му с фотографии с красиви българки, облечени в народни носии, на фона на исторически забележителности е била включена и в Седмицата..

публикувано на 18.06.18 в 11:03

Йоана Жекова - вълшебницата, която твори красоти от камъчета

Йоана Жекова е творец по душа и истинска вълшебница, която прави прекрасни сувенири и картини от … камъчета. Йоана е майка на две деца, учи за да завърши висшето си образование и твори красоти. Как успява ли? - с много въдъхновение, желание и любов и помощта на близките си! За себе си тя скромно казва, че все още се учи и иска да се..

публикувано на 17.06.18 в 16:51
Автор - Красена Ангелова

Дует "2 наум" с реално предложение за брак, заснето в клипа към сингъла им "Променен"

Тя е Христина Нейкова, а той е Юлиан Янев, заедно правят  „2 наум“. Двойката дует в живота и на сцената, всъщност са в бранша много по-отдавна. И двамата са излизали на голямата сцена с много от най-популярните имена на родната поп музика, сред които дует Ритон, Деси Добрева, Ирина Флорин и много други. Музиката им съчетава елементи от..

публикувано на 11.06.18 в 09:41

Новото музикално шоу на Графа е днес в Бургас

Концертът на Графа  в Летния театър на Бургас е днес. На сцената Владимир Ампов ще бъде заедно с музикантите Борислав Бояджиев, Краси Тодоров, Мирослав Иванов, Венци Трифонов, Александър Обретенов, Васил Крумов и LaTiDa. Специален гост е Искрата, с когото са музикален тандем за песента "Неочакван обрат". На 5 юни Графа ще пее в Летния театър..

обновено на 04.06.18 в 13:35

Скоростта е спираща дъха

Германецът Флориан Грубер, един от успешните състезатели в кайтсърфинга, залага големи очаквания на това, че спортът му ще стане олимпийски през 2024 година. Вероятно ще получи и шоу тайм още на игрите през 2020. Какъв ще е форматът предстои да разберем, но скоростта е спираща дъха и е много забавно да се състезаваш с другите. Това..

публикувано на 02.06.18 в 19:19

Шампионът в кайтсърфинга Airton Cozzolino преди първенството в Португалия

Бургас е страхотно място, тук разпускам с приятели и се фокусирам върху следващото първенство, на 6 юни в Португалия , отбеляза 24-годишният състезател. Кайтсърфът е трудна работа, но ти се отплаща непрекъснато. Когато правим безпрепятствени, големи скокове, приземяването е е супер сложно, така че трябва да тренираме много...

публикувано на 01.06.18 в 14:02

Станислав Райчев грабна титлата MasterChef на България

Станислав Райчев спечели титлата MasterChef, голямата награда от 100 000 лева и стипендия за Le Cordon Bleu в Лондон на големия финал на шоуто вчера по bTV. Той надделя над Цветомира Ванчева в равностоен дуел на титани и доказа, че ясната цел, гарнирана с желание, талант и постоянство се превръща в успех. Пожарникарят впечатли Андре Токев,..

публикувано на 30.05.18 в 10:49