Радослав Първанов, фотограф: През тази година искам да представя красотата на българката и в Бургас

Той е енергичен млад човек, професионален фотограф и истински българин. Казва се Радослав Първанов, на 25 години от Габрово и е автор на родолюбивия проект „Аз съм българка!“. В него са заснети 23 българки и две деца, в народни носии на красиви места в страната. Снимките са заснети в периода октомври 2014 – декември 2016 година.

Авторът им е завършил Техническия университет в Габрово с профил Електроенергетика и електрообзавеждане, учил е фотография в Берлин и в Лондон.

„Занимавах се в репортажна фотография, снимал съм събития не само в Габрово, но и в страната. Снимах и колоездачни обиколки в България и Турция, защото колоезденето е част от семейството ми. Баща ми се е занимавал с този спорт професионално , първо като състезател, след това и като треньор. Към днешна дата цялото ми семейство сме съдии по колоездене“, повече може да чуете в звуковия файл:


Радослав Първанов в момента се е посветил на проекта „Красотата на българка“. Освен фотосите на красивите български в народни носии, те показват и красиви места от нашата страна. Изложбата пътува из различни градове, към нея има и филм за процеса на заснемане на сюжетите.

Бургаското присъствие в проекта е Стефани Жунгурдиян, която по време на снимките е само на 14 години.

„Тя е моята гордост! Благодарен съм, че нейното семейство подкрепя проекта. Стефани винаги участва в градовете, в които се представя изложбата. Снимах я на много красиви места в Жеравна и Арбанаси“

В ход е продължението на проекта, ще бъдат направени още снимки на красиви българки. Радослав Първанов е категоричен, че ще добави още морски сюжети към изложбата си, за сега е снимал само Балчик.

Много искам да представя проекта и в Бургас. Надявам се през тази година да гостуваме във вашия град. Освен изложбата с фотографии, ще може да бъде видян и филма за заснемането на сюжетите, идват и някои от моделите и се обличат в народните носии.“, повече може да чуете в звуковия файл:

Амбицията на родолюбивия фотограф е към проектът, изложбата и филмът да прибави Историята. Да бъде създаден албум, които чрез снимки и информация за забележителностите да разказва за България. Той ще бъде преведен на няколко езика, но за създаването му Радослав Първанов има нужда от финансова подкрепа  и се надява, че родолюбиви българи ще подкрепят идеята му. Ще има и още – нов календар с още красиви българки  и патриотични тетрадки за ученици. 

повече за проекта може да видите тук: Аз съм Българка - I am Bulgarian


ВИЖТЕ ОЩЕ

Станислава Тодорова - чаровната усмивка на бургаската пожарна

Тя се казва Станислава Тодорова, на 26 години от Самоков, от три живее и работи в Бургас. Тя е пожарникар. В професията влиза случайно, кандидатства в Академията на МВР с желанието да стане полицай, но я приемат за огнеборец. Станислава е доволна, че така се е случило. Сега работи във втора Районна противопожарна служба , в сектор „Превенция“..

публикувано на 16.09.18 в 14:36

Миглена Петрова - майсторката, която прави бижута с цветя

Миглена Петрова е майстор на ръчно изработени бижута от Велико Тръново. Уникалното в тях е, че вгражда естествени цветя.   Всичко започва преди 9 години от страстта й към красивото, към дизайна и креативността. Тя вече има свое ателие, а в заниманието си вече е увлякла и съпруга й, който и помага при отглеждането на цветята и направата на..

публикувано на 16.09.18 в 12:39

По бургаски: Коцето Калки и Мартина си казаха "да" на остров "Св. Анастасия"

Коцето Калки и бургазлийката Мартина вдигнаха сватба на остров света Анастасия в края на август. Мястото и времето не са избрани случайно. Двамата искали това да им се случи на място където има море и фар и да има пълнолуние. Късчето земя край Бургас и датата 26 август отговаряли на тези изисквания разказа щастливият младоженец. "Островът..

публикувано на 09.09.18 в 14:55

Мария Кирякова - майсторът на уникални плетени играчки

Мария Кирякова твори с голяма любов и старание интересни играчки, прекрасни плетени шапки, шалове и дрешки. Бургазлийката е категорична, че не прави компромис с качеството и използва само хубави прежди. Занимава се с това от 3 години, а преди това е била военнослужещ. Любовта й към плетивата е от детството и се радва, че сега когато е..

публикувано на 09.09.18 в 12:58

LaTiDa преди участието си в Аполония

Те се срещат още като деца. Любовта към музиката  ги събира във фабриката за таланти група  Бон-бон. Самостоятелната кариера стартира през 2009 с дебютния им сингъл Латида, от където идва и името на групата. Същата година стават част от екипа на Поли Генова за Евровизия. Те са най-търсените беквокалистки последните години, на едни от най-популярните..

публикувано на 02.09.18 в 17:48

Гергана Апостолова: Не сърфирам докато шофирам

 Първата българка, участвала на рали Монте Карло, Гергана Апостолова се включи в кампанията „Не сърфирам докато шофирам“: Всеки има нужда да бъде напътстван, чрез кампанията напомняме на шофьорите, но не само на тях, да бъдат внимателни за безопасното движение. И аз понякога се изкушавам, но човек трябва да си го наложи.  И като..

публикувано на 02.09.18 в 08:54

Мария Мутафчиева: Бургаският комплекс "Лазур" е "старият квартал" от песента "Непознати улици"

След като „Мери Бойс Бенд" представиха новия си албум "Щастливи дни",  вокалистът Мария Мутафчиева издаде тайната на щастливите емоции, които лъхат и от едноименната песен. Оказа се, че те се коренят в детството, преминало в един бургаски квартал, близо до Морската градина. " Аз много си обичам родния град, затова често през лятото отскачаме за по..

публикувано на 26.08.18 в 15:10