Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оригинални мартеници правят младежи с увреждания от "Социален център" - Бургас

Оригинални мартеници творят за поредна година младежите с увреждания в "Социален център" – Бургас. С тях те ще участват в специализираното изложение – базар „Българската Баба Марта“. Със средствата от продажбата им ще бъдат закупени нови материали за творческата им работилница.

21 са потребителите на Център, които вече месец по няколко часа на ден правят мартеници. С огромен ентусиазъм младежите работят в екип и вече са измайстори десетки варианти на белия и червения конец, каза Марионела Стоянова от неправителствената организация:

„ Новото, с което може би ще изненадаме са мартеници с кученца, защото според китайския хороскоп 2018 е година на жълтоjf земно куче. Направили сме жълти кучета и лапички от филц, поставили сме разбира се бял и червен конец, а за да практична мартеницата сме ги направили и като ключодържатели“., повече може да чуете в звуковия файл:


Запазена марка на младежите са и мартениците направени от стари вестници, има във форма на калинки, кокичета и череши, каза Димо Димитров , един от потребителите на Центъра:

„Всички мартенички са от естествени материали и ние ги правим заедно, в екип. Надяваме се да продаден повече и за това каним всички да посетят изложението и да си купят от нашите творения“, повече може да чуете в звуковия файл:

Щандът на Социален център – Бургас може да посетите по  време на изложението „Българската Баба Марта“, което ще бъде открито таза събота /24 февруари/ в Дома на Нефтохимика.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отварят моста за плажа Нестинарка в Царево преди летния сезон

Мостът за плажа Нестинарка в Царево ще бъде отворен за леки автомобили преди началото на летния сезон, съобщи общината. В момента там се изпълняват укрепителни и ремонтни дейности. Мостът пропадна по време на проливните дъждове миналата есен. Той беше подаден за финансиране от държавата като обект, разрушен от бедствие. След като..

публикувано на 18.04.24 в 10:55
Язовир Камчия

Чистят язовир Камчия в Деня на Земята

Община Сунгурларе ще отбележи Международния ден на Земята с акция по почистване на опашката на яз. Камчия, съобщиха оттам. Язовирът снабдява с питейна вода областите Бургас и Варна. Акцията под мотото "Чиста природа - чиста вода" ще започне на 22 април от 14 часа. В нея ще се включат от общинската администрация и възпитаници на Основно училище..

публикувано на 18.04.24 в 10:32

Откриват благотворителна изложба в Бургас

Благотворителната изложба ”Нека детските мечти да полетят“ще бъде открита Бургас. Тя е част на н ационално благотворително турне в подкрепа на талантливи деца от социално слаби семейства. Началото му ще бъде поставено в морския град.  Инициативата се реализира от MimArt на художничката Мария Даскалова от Пловдив. Събитието се подкрепя от дирекция..

публикувано на 18.04.24 в 09:20

Три обществени обсъждания днес в Царево по важни за региона проекти

Три обществени обсъждания ще се проведат днес в читалище „Георги Кондолов“ в Царево по важни за региона проекти. Обществено обсъждане на концепцията за „Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на Югоизточния регион за планиране“ е от 13.45 часа. Водещ партньор на общината Царево е Агенция „Пътна инфраструктура“..

публикувано на 18.04.24 в 09:05

В Айтос провеждат великденска благотворителна кампания "Подари вечеря на пенсионер в нужда"

Доброволците от инициативата „Бъди човек" - Айтос провеждат за поредна  година благотворителна кампания под надслов "Подари вечеря на пенсионер в нужда".  Събират се хранителни продукти и средства за закупуването им, като хранителни пакети ще бъдат предоставени на самотни възрастни хора в Айтоско. Акции те традиционно се провежда за..

публикувано на 18.04.24 в 08:40

Възможни са аномалии във водоподаването в Поморие

Аномалии и спиране на водоподаването са възможни днес в Поморие от 8.00 ч. до 16.00 ч., съобщават от ВиК - Бургас.  Причината е отстраняване на авария  на главния довеждащ водопровод. 

публикувано на 18.04.24 в 08:08

В Бургас няма сигнали за опасната гъсеница, готови сме да реагираме

Към момента в Бургас няма сигнали за разпространение на опасната гъсеница борова процесионка.  Дезинфекционна станция разполага с необходимите препарати и има готовност да реагира при появата й в морския град.  В много градове у нас вече се борят с вредителя, който предизвиква тежки алергични реакции, съобщава се дори за мъртви кучета..

публикувано на 18.04.24 в 08:05