Вълчо Чолаков:Опитваме се да осигурим техника за почистване на канали и дерета

Няма отговор на исканията ни за финансиране за почистване на затлачени канали и дерета, каза областният управител Вълчо Чолаков. Те са отправени както към междуведомствения фонд по бедствия и аварии, така и към министерския съвет.В момента търся възможност да бъде осигурена техника от друга държавна администрация, с която да се почисти:

"Моя идея, която искам да проуча дали може да се реализира, юридически. Ако не, да търсим някаква друга форма на съвместна дейност и т. н. За техниката става въпрос и за финансиране и за намиране на специалист, който да управлява машината, начинът, по който тя да бъде предоставена. Преди година и половина, две, се опитвахме да направим нещо подобно. Неуспешно, за съжаление, но тогава машината беше под забраната да се ползва за други дейности, тъй като е придобита по реда на еврофинансирането. Мисля, че този срок вече изтече."

Около 50 са критичните и опасни точки в областта, уточни Вълчо Чолаков.  

Повече в звуковия файл:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Бургас предлага нова визия за ул. "Алеко Константинов"

Община Бургас финансира със свои средства изработването на проект за пълно преобразяване на ул. "Алеко Константинов" в централна градска част. Обектът е заложен в капиталовата програма на новия бюджет за 2019 г., който очаква одобрението на местния парламент в края на януари. Преди да се случи практическата реализация на проекта, бургазлии имат..

публикувано на 17.01.19 в 17:55

Проверяват сигнал за незаконни каравани на къмпинг „Смокиня“

Бургаската екоинспекция проверява сигнал за 3 незаконни каравани. Те се намират върху пясъчни дюни в частен имот на къмпинг „Смокиня“ . Сигналът е подаден от собственика на имота, поясни директорът на РИОСВ - Бургас Тонка Атанасова. „Ние знаем единствено собствеността на имота, но не знаем собствеността на караваните. Ще изискаме от..

публикувано на 17.01.19 в 17:18

141 години от Освобождението на Сливен

Сливен днес отбелязва 141 години от освобождението на града от османско владичество. На мястото, където са посрещнати първите освободителни войски - площад „17-ти януари“, в най-стария квартал на града „Клуцохор“ Сливенския митрополит Иоаникий отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен към освободителите. Десетки..

публикувано на 17.01.19 в 15:25

И Ямболска област обяви грипна епидемия

Грипна епидемия е обявена от днес в Ямболска област. Учебните занятия се преустановяват от 18 до 23 януари включително. Заболеваемостта в региона достигна 328 болни на 10 000 души, съобщи директорът на РЗИ Ямбол д-р Лиляна Генчева, след заседанието на комисията за борба с грипа. " Има много болни, чакат пред кабинетите.Най- засегнати са децата от..

публикувано на 17.01.19 в 15:17

" Булевард Демокрация" на 17-ти януари

В Булевард "Демокрация "днес: Приемливо ли е предложението за увеличението на данъка на колите на общинската администрация , позиция на съветниците Бойчо Георгиев и д-р  Георги Митев. Кой търговец и как трябва да подмени софтуера на касовия си апарат до края на март, информация от бургаската агенция по приходите. След като отхвърлиха..

публикувано на 17.01.19 в 14:47
интернет

Единствено зимните гуми са подходящи при ниски температури

При ниски температури, автомобилите трябва да са със зимни гуми, въпреки, че няма сняг. Това каза автомобилният инструктор Георги Тимнев. Той не препоръчва използването на всесезонни гуми. "Зимните гуми съдържат повече суров каучук и издържат на по-ниски температури и запазват своите характеристики.  Докато за лятото е спестен този каучук и има..

публикувано на 17.01.19 в 13:37

НАП: Всеки търговец да провери дали касовият му апарат отговаря на изискванията или трябва да го смени

446 са подадените декларации от началото на данъчно-осигурителната кампания. 257 от тях са по интернет, а 180 са с персонален идентификационен код. Данните изнесе Сияна Димитрова директор дирекция "Обслужване" към НАП - Бургас. Ведомството в града e създало нужната организация и за тези, които искат да подадат декларациите си на място. Могат да платят..

публикувано на 17.01.19 в 13:34