Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самопочистващ робот и вкусен розов домат на изложението „За туризма 2018“

30 фирми участват в изложението „За туризма 2018“, което беше открито днес и продължава и утре в експозиционен център „Флора“. За четвърта поредна година то цели да срещне бизнеса с хотелиери, ресторантьори и собственици на заведения в курортите, за да могат те да предложат качествени продукти и услуги на своите клиенти за един успешен летен сезон. Много от продуктите, които се предлагат могат да се използват и във всеки дом.

Самопочистващ робот, коняк от круша и вкусен розов домат могат да се видят на изложението „За туризма 2018“. На щандовете е представена почистваща техника, препарати и консумативи, необходими във всеки туристически обект, хотелско обзавеждане, кухненско и ресторантско оборудване и качествени хранителни продукти, съобщи Ивайло Жеглев, управител на Експо Тим ООД организатор на изложението:

„Повече от половината са нови фирми. Интересът става все по – голям. Има и фирми участници, които повтарят и потретват своето участие. Плановете ни за следващата година е да има международно участие и то ще от Гърция Румъния и др.“

Още може да чуете в звуковия файл:

Сред един от най – впечатляващите продукти , който може да се види на изложението е български розов домат, които може да издържи свеж при нормални условия цял месец. Той се предлага от националното обединение на младите фермери в България и вече и известен в чужбина.

„Сега сме си поставили за цел да го предложим на представителите на туристическия бранш. Искаме да влезем като директен доставчик в самите хотели, за да можем да предложим и достъпна цена“, каза председателят на организацията Венцислав Петков.

Повече може да чуете в звуковия файл:

За първи път на изложението „За туризма “ може да видите и самопочистващ робот, той се използва вече в 500 домакинства в Бургас, съобщи представителят на фирма „Юродом ООД“, която внася в България висок клас немска техника. Тя е предназначена както за дома, така и може да се използва в хотелските комплекси, за постигане на качествено почистване.

Повече може да чуете в звуковия файл:

Сред традиционните участници в туристическо изложение е най – голямата фирма за консумативи в страната – „Консуматив ООД“, която вече 20 години е на пазара и е добре позната на туристическия бранш. Търговският им представител Александра Милчева коментира, че очакванията са за силен летен сезон.

Повече може да чуете в звуковия файл:

За трета година в изложението участва и фирма „Топкомерс груп“, която представя професионално кухненско оборудване. На щанда и може да се видят и препарати за почистване, които са предназначени както за хотели, така и за всеки дом , обясни Александра Стойчкова. Според нея винаги има нужда от подобни изложения, защото те дават възможност за директна връзка с нови клиенти.

Чуйте повече в звуковия файл:

Изложението „За туризма 2018 “ е с вход свободен и ще продължи и в съботния ден от 10 – до 18 ч.  Организатор на проявата е "Експо Тим ООД", в партньорство с Община Бургас и Експо център „Флора“ и подкрепата на браншови организации от сферата на туризма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Царево планира реконструкция на Морската градина и изграждането на нова велоалея

Обществено обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции се проведе днес в читалище "Георги Кондолов" в Царево. „Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на Югоизточния регион за планиране от ниво 2“ е с водещ партньор Агенция “Пътна инфраструктура” и предвижда първи етап от р еконструкция и..

публикувано на 18.04.24 в 16:05

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол, съобщиха община Царево и Агенция "Пътна инфраструктура". Той вече е отворен за движение. По трасето преминава целият трафик към Южното Черноморие. То е основна пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово. Поставени са ограничителните системи за пътища, хоризонталната маркировка и..

публикувано на 18.04.24 в 16:00
Птици саблеклюн

Зелена акция поправя Пътеката на саблеклюна в неделя

Българската фондация „Биоразнообразие“ организира акция за освежаване и поддържане на Пътеката на саблеклюна в Бургас в неделя, 21 април от 10 до 13 часа. Оттам канят приятели и доброволци при Укритието за наблюдение на птици, за да се включат в предвидените косене, садене, чистене и ремонтиране по пътеката на пролетната птица от семейство..

публикувано на 18.04.24 в 15:42

До 13 километра в час с тротинетка в Бургас

По-строги правила за електрическите тротинетки в Бургас предлага група общински съветници от Постоянната комисия по транспорт. Акцентът този път пада върху намаляването на скоростта и санкциите за неправилно паркирани и захвърлени на пътя тротинетки. Целта е да бъдат въведени ясни правила и изисквания за движението на електрическите превозни..

обновено на 18.04.24 в 14:33

Затварят кръстовището на улиците "Атанас Буров" и "Иван Хаджипетров"

Кръстовището на улиците „Атанас Буров“ и „Иван Хаджипетров“ ще бъде затворено от утре, 19 април, до идната сряда, 24 април, предупреди Община Бургас. Причината е продължаващият ремонт по „Атанас Буров“. За същия период се въвежда временна организация за движение. „Спазвайте временната организация, която ще бъде въведена в участъка, и..

публикувано на 18.04.24 в 13:01

Бургас поиска от АПИ пари за цялостен ремонт на шосето до кв. Сарафово

Община Бургас отправи призив до Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) да осигури средства за цялостен ремонт на шосето от Бургас до квартал Сарафово. Шосето е част от републиканската пътна мрежа, собственост на държавата и големите ремонти там се осъществяват от АПИ и с тяхно финансиране. Община Бургас прави кръпки на пътя само по спешност и..

публикувано на 18.04.24 в 11:27

Кариерен форум в Бургас среща ученици и студенти с бизнеса

Кариерен форум провеждат днес в Бургас Стопанският факултет на Софийския университет и филиалът му във фоайето на Културен дом НХК в морския град. Основният партньор на събитието е Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации – училище към СУ. „Кариерен форум 8.0 – с поглед в бъдещето“ предлага на ученици и студенти срещи с..

публикувано на 18.04.24 в 11:17