Новосъздадения „Бургаски черноморски туристически район“ – с основна цел да представя региона зад граница

Това подчерта в студиото на БНР-Бургас носителят на идеята и двигател за обединяването на общините от южното Черноморие в обособен туристически район - Живко Табаков – общински съветник от реформаторския блок,председател на постоянната комисия по туризъм в Об.Съвет – Бургас, и член на консултативния съвет по въпросите на туризма към кмета на община Бургас. Това пояснение повдигна въпроси относно целите и ролята на тази организация,която в този си мащаб,би трябвало да обедини всяка съставна част и бранша от местния туризъм за обща , ясна и целенасочена политика за развитие и популяризиране на регионалния туристически продукт, а не в крайна сметка да се окаже, че ще се харчат пари за поредните дейности -„на парче“, само за борси в чужбина и рекламни брошури!? В отговор Живко Табаков се обоснова със заложената концепция и идеята , че реализират най-голямата туристическа организация, подпомогната с финансов ресурс от членския внос на общини,сдружения и отделни членове, както и очакващи държавна подкрепа от министерство на туризма, за разлика от вече съществуващите туристически организации на региона ,за които според неговите думи е трудно да финансират представяния по международни туристически борси, и дори рекламни материали .Ето още какво каза за същността на организацията Живко Табаков за предаването за туризъм „Виа Понтика“:


В очакване са на още членове, но и в търсене на изпълнителен директор, с опит в маркетинга, рекламата и туроператорската сфера!?  А, очакваното обединение на хората в туризма от южното Черноморие за сега ще следва зададената насока в обединение на забележителностите и ресурсите в общ продукт,който да се представя на международните изложения ! Но, в какво още ще бъде насочена дейността на организацията, и отново – за покриването с вече утвърдените в областта – регионални туристически асоциация,Камара и др. Кое е по-различното?


Учредителното събрание избра Управителен съвет от седем членове. Община Бургас се представлява от Живко Табаков,и общините Малко Търново, Несебър, Поморие, Созопол, Царево представяни от своите кметове. За председател на УС бе избран кметът на община Приморско д-р Димитър Германов. Контролният съвет включва трима членове представители на  Югоизточен съюз на екскурзоводите "Ваня Райкова" ,„Сдружение на хотели и ресторанти“ – Поморие и представител на Министерство на туризма, съгласно изискванията на Закона за туризма.

И още от учредяването и първите стъпки,планове пред новата организация ,които си поставя – във звуковият файл от разговора със Живко Табаков:


До колко ще успее и ще оцелее ли новата организация „Бургаски черноморски туристически район“ – ще зависи единствено от техните действия и решения. Заедно с вас – нашите слушатели  и хората в туризма ще следим нейното развитие, така че очаквайте още по темата ,а цялото предаване можете да чуете тази събота след 08:00ч. в ефира на БНР-БургасВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа:

Във вторник облечете червено или лилаво, ако искате да ви върви както в любовта, така и в работата, съветват експерти. Каквото и да изберете обаче по-важното е да ви стопли, в декемврийския делник съветваме ние… Добро утро от ефира на БНР Бургас!   Акцентите ни до 10: В рубриката ни „Чуй Европа – предизвикай промяната“, днес се..

публикувано на 11.12.18 в 07:01

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 10-ти декември

Понеделник е и седмицата отваря очи с   делничен ритъм…Това обаче е само привидно. След като всички елхи по малки и големи населени места грейнаха, някои започнаха да пекат сладки през уикенда, докато други попрекалиха с глювайна…е, замириса на празници! И ако магията е в очакването, нека започнем 10-ти декември с идеята, какво ли хубаво..

публикувано на 10.12.18 в 07:04

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ ОТ 13 – 15 Ч.

Какво по – хубаво от това да си направиш чаша ароматен чай с резенче лимон, да добавиш курабийки с канела и джинджифил и да намериш време за почивка в неделния ден! Важно е да не забравяме, че радостта е в малките неща, които пък са в основата на голямото щастие! За това предлагаме приятна компания и сладки приказки в ранния следобед! -..

публикувано на 09.12.18 в 12:44

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 6-ти декември

Много, много отдавна в град Патара живял един боголюбив мъж на име Николай. След смъртта на родителите си той употребил всичкото си богато наследство за добри дела, стараейки се да не го знаят тези, на които правел благодеяния. Бог за неговите добри дела го удостоил да стане пастир (епископ) на Мир-Ликийската църква. Всички хора го обичали и..

публикувано на 06.12.18 в 07:01

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 4-ти декември

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: Bapвapa вapи, Caвa пeчe, Hиĸoлa ядe c гoлямaтa лъжицa и гocти гoщaвa. Taзи пoгoвopĸa e мнoгo paзпpocтpaнeнa в Бългapия, ĸoгaтo зaпoчнe пocлeдния мeceц нa гoдинaтa – дeĸeмвpи. Добро утро във вторник на 4-ти декември, когато отбелязваме Света мъченица Варвара! B нapoднитe пpeдcтaви Bapвapa и..

публикувано на 04.12.18 в 07:06

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 29-ти ноември

В утрото на четвъртък не разчитайте на топли обещания…Докато едни чакат 13-та заплата, а други вече са я похарчили по време на Черния петък, зимата започна да се промъква...Добрата новина е, че все пак идва с магията за Коледа, украсената къща, семейния уют, сакралното, подаръците и…е, нали за това е голямото тичане. И ако магията е в..

публикувано на 29.11.18 в 07:04

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 28-ми ноември

59 литра дъжд на квадратен метър са паднали за денонощието, съобщиха дежурните от община Бургас. С 10-15 см. е повишено нивото на реките в региона, но е доста под критичното. За сега няма сигнали за бедстващи хора или наводнени имоти. Автобусите се движат нормално. Събуждаме сряда…напоително…Предвид оранжевия код за опасно време,..

публикувано на 28.11.18 в 07:07