Новосъздадения „Бургаски черноморски туристически район“ – с основна цел да представя региона зад граница

Това подчерта в студиото на БНР-Бургас носителят на идеята и двигател за обединяването на общините от южното Черноморие в обособен туристически район - Живко Табаков – общински съветник от реформаторския блок,председател на постоянната комисия по туризъм в Об.Съвет – Бургас, и член на консултативния съвет по въпросите на туризма към кмета на община Бургас. Това пояснение повдигна въпроси относно целите и ролята на тази организация,която в този си мащаб,би трябвало да обедини всяка съставна част и бранша от местния туризъм за обща , ясна и целенасочена политика за развитие и популяризиране на регионалния туристически продукт, а не в крайна сметка да се окаже, че ще се харчат пари за поредните дейности -„на парче“, само за борси в чужбина и рекламни брошури!? В отговор Живко Табаков се обоснова със заложената концепция и идеята , че реализират най-голямата туристическа организация, подпомогната с финансов ресурс от членския внос на общини,сдружения и отделни членове, както и очакващи държавна подкрепа от министерство на туризма, за разлика от вече съществуващите туристически организации на региона ,за които според неговите думи е трудно да финансират представяния по международни туристически борси, и дори рекламни материали .Ето още какво каза за същността на организацията Живко Табаков за предаването за туризъм „Виа Понтика“:


В очакване са на още членове, но и в търсене на изпълнителен директор, с опит в маркетинга, рекламата и туроператорската сфера!?  А, очакваното обединение на хората в туризма от южното Черноморие за сега ще следва зададената насока в обединение на забележителностите и ресурсите в общ продукт,който да се представя на международните изложения ! Но, в какво още ще бъде насочена дейността на организацията, и отново – за покриването с вече утвърдените в областта – регионални туристически асоциация,Камара и др. Кое е по-различното?


Учредителното събрание избра Управителен съвет от седем членове. Община Бургас се представлява от Живко Табаков,и общините Малко Търново, Несебър, Поморие, Созопол, Царево представяни от своите кметове. За председател на УС бе избран кметът на община Приморско д-р Димитър Германов. Контролният съвет включва трима членове представители на  Югоизточен съюз на екскурзоводите "Ваня Райкова" ,„Сдружение на хотели и ресторанти“ – Поморие и представител на Министерство на туризма, съгласно изискванията на Закона за туризма.

И още от учредяването и първите стъпки,планове пред новата организация ,които си поставя – във звуковият файл от разговора със Живко Табаков:


До колко ще успее и ще оцелее ли новата организация „Бургаски черноморски туристически район“ – ще зависи единствено от техните действия и решения. Заедно с вас – нашите слушатели  и хората в туризма ще следим нейното развитие, така че очаквайте още по темата ,а цялото предаване можете да чуете тази събота след 08:00ч. в ефира на БНР-БургасВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 17-ТИ МАРТ

Казват, че красотата е в очите на този, който я вижда! А дали вие сте способни да видите вашата? Не забравяйте, че всяка жена е красива, просто някои демонстрират самочувствие, а други – не! За женската природа и как я виждат мъжките очи ще стане дума днес времето за сладки приказки и уикенд релакс - „Ева в неделя“.   До три следобед ефира..

публикувано на 17.03.19 в 11:25

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 14-ти март

Според учените жените спят по 9 часа и 7 минути, а мъжете - минутка повече. Рекордьор по продължителност на съня е лъвът, който спи по над 19 часа. Не падат по-долу и котките, те спят по около 14 часа, предимно през деня. За мечките да не говорим - цяла зима. Добро утро на 14-ти март, когато отбелязваме световен ден на съня! Но колкото и..

публикувано на 14.03.19 в 07:00

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 11-ти март

Е, човек и добре да живее, в един момент идва …понеделник! Добро утро и успешна нова седмица и бъдете сигурни, че всичко ще изглежда далеч по-хубаво след първото кафе… Свежо и приятно начало на 11-ти март поставяме и в ефира на БНР - Бургас.   Акцентите до 10.00 ч.: В темата ни днес - Кои са новите специалности, за които ще могат..

публикувано на 11.03.19 в 06:46

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 10-ТИ МАРТ

В деня на прошката, да пречистим душите си и да ги изпълним с мир и любов! Радвайте се на пролетния неделен следобед, има с какво да го захаросаме още и в ефира на БНР – Бургас. Това е времето за сладки приказки и уикенд релакс - „Ева в неделя“.   До три следобед ефира на БНР – Бургас  очаквайте: Претендентките за короната "Мисис Бургас"..

публикувано на 10.03.19 в 11:50

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 8-ми март

Добро утро и честит 8-ми март! Вълшебен ден, който превръща най-обикновения карамфил в прекрасна роза, а розата в чудна орхидея, поне що се отнася до цените им…Но, всъщност, не нужен ден за купуване на рози, парфюми и други подаръци. Не е енобходим специален ден, в който да показваме любовта и уважението към майките, приятелките, съпругите и..

публикувано на 08.03.19 в 06:58

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 7-ми март

Четвъртък е и слънцето бърза да изгрее на нашата улица! Добро утро на 7-ми март, свежо и приятно събуждане предлагаме в ефира на БНР - Бургас.   Акцентите до 10.00 ч.: В темата ни днес - първият в региона крематориум да бъде изграден в Община Камено. Това планира инвеститор, който планира да вложи 8 милиона лева и да разкрие 35 работни..

публикувано на 07.03.19 в 06:51

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 28-ми февруари

Ако работата днес ви се вижда в повече, отложете малко и за 29-ти февруари… Още в древността Александрийските астрономи забелязали, че Земята обикаля около Слънцето не точно 365, а 365,242 дни. По този начин за четири години се навърта още едно денонощие. Подобно натрупване с годините обаче би довело до изместване на сезоните. Ако всяка..

публикувано на 28.02.19 в 07:00