Новосъздадения „Бургаски черноморски туристически район“ – с основна цел да представя региона зад граница

Това подчерта в студиото на БНР-Бургас носителят на идеята и двигател за обединяването на общините от южното Черноморие в обособен туристически район - Живко Табаков – общински съветник от реформаторския блок,председател на постоянната комисия по туризъм в Об.Съвет – Бургас, и член на консултативния съвет по въпросите на туризма към кмета на община Бургас. Това пояснение повдигна въпроси относно целите и ролята на тази организация,която в този си мащаб,би трябвало да обедини всяка съставна част и бранша от местния туризъм за обща , ясна и целенасочена политика за развитие и популяризиране на регионалния туристически продукт, а не в крайна сметка да се окаже, че ще се харчат пари за поредните дейности -„на парче“, само за борси в чужбина и рекламни брошури!? В отговор Живко Табаков се обоснова със заложената концепция и идеята , че реализират най-голямата туристическа организация, подпомогната с финансов ресурс от членския внос на общини,сдружения и отделни членове, както и очакващи държавна подкрепа от министерство на туризма, за разлика от вече съществуващите туристически организации на региона ,за които според неговите думи е трудно да финансират представяния по международни туристически борси, и дори рекламни материали .Ето още какво каза за същността на организацията Живко Табаков за предаването за туризъм „Виа Понтика“:


В очакване са на още членове, но и в търсене на изпълнителен директор, с опит в маркетинга, рекламата и туроператорската сфера!?  А, очакваното обединение на хората в туризма от южното Черноморие за сега ще следва зададената насока в обединение на забележителностите и ресурсите в общ продукт,който да се представя на международните изложения ! Но, в какво още ще бъде насочена дейността на организацията, и отново – за покриването с вече утвърдените в областта – регионални туристически асоциация,Камара и др. Кое е по-различното?


Учредителното събрание избра Управителен съвет от седем членове. Община Бургас се представлява от Живко Табаков,и общините Малко Търново, Несебър, Поморие, Созопол, Царево представяни от своите кметове. За председател на УС бе избран кметът на община Приморско д-р Димитър Германов. Контролният съвет включва трима членове представители на  Югоизточен съюз на екскурзоводите "Ваня Райкова" ,„Сдружение на хотели и ресторанти“ – Поморие и представител на Министерство на туризма, съгласно изискванията на Закона за туризма.

И още от учредяването и първите стъпки,планове пред новата организация ,които си поставя – във звуковият файл от разговора със Живко Табаков:


До колко ще успее и ще оцелее ли новата организация „Бургаски черноморски туристически район“ – ще зависи единствено от техните действия и решения. Заедно с вас – нашите слушатели  и хората в туризма ще следим нейното развитие, така че очаквайте още по темата ,а цялото предаване можете да чуете тази събота след 08:00ч. в ефира на БНР-БургасВИЖТЕ ОЩЕ

Очаквайте в "Акценти" на 25 септември!

Здравейте във вторник, 25 септември! Утрото ухае на надежда, живот и....ароматно кафе! Слагаме край на почивката и сме готови за изненадите на делника – той е тук динамичен и забързан, посрещнете го с усмивка! Ето и акцентите в сутрешната ни програма: -  В рубриката ни „Чуй, Европа!“ ще говорим за борбата в двойния стандарт в храните..

публикувано на 25.09.18 в 06:47

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 23-ТИ СЕПТЕМВРИ

„Дизайнерите искат от мен да се обличам като Пролетта, във вълнисти, бухнали тоалети. А аз не се чувствам като Пролет. Чувствам се като топла, червена Есен.", казва великата Мерилин Монро. Честита ни първа есен и както казва една друга вдъхновяваща мисъл: „Дойде ли септември, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете в парка."..

публикувано на 23.09.18 в 11:37

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 19-ти септември

Научно е доказано, че жените прекарват едни 30% от деня в размисли какво да облекат и как да го съчетаят. Истината е, че понякога, просто се нуждаем от малко вдъхновение и…прогнозата за времето! Е, за нея поне вече сме спокойни, няма да останем без прогноза. Това ни донесе новината, че Националния институт по метеорология и хидрология и..

публикувано на 19.09.18 в 07:01

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 18-ти септември

Добро утро във вторник 18-ти септември, нов ден, нов късмет, ново начало…Но нали знаете, че всичко ново е добре забравеното старо, така че, да живеем за мига! Ако този миг за вас е закуска с кафе, насладете му се! Противно на общоприетото според най-новите изследвания обилната закуска допринася за отслабването. Полезното с приятното..

публикувано на 18.09.18 в 06:53

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 17-ти септември

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: От празничен по-празничен е понеделникът! Започваме седмицата най-напред с трите неща, които никога не бива да забравяме – Вяра, Надежда и Любов! Днес честваме трите сестри мъченици и тяхната майка София, а   едновременно с това  и деня на столицата ни. Понеделнишкото утро идва и с трепетно..

публикувано на 17.09.18 в 07:01

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 ч:

Здравейте в поредната септемврийска неделя. Време е за релакс и сладки приказки! Това е ден, в който трябва да успеете качествено да си починете -  вижте се с приятели, направете нещо различно, помързелувайте. А ако случайно ви се струва, че всичко около вас напоследък се обърква, това значи, че нещо хубаво търси място да влезе в живота ви!..

публикувано на 16.09.18 в 10:41

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 14-ти септември

„Отива си лятото, идва есента…“, го усещаме вече и по дългите ръкави рано сутрин…В същото време, ако не използвзате уикенда за варене на компоти или печене начушки, имате последни шансове да посъберете още малко тен по плажовете... Добро утро в петък, 14-ит септември и успешно завършване на седмицата!   По-важното и интересно от деня забъркваме..

публикувано на 14.09.18 в 06:51