Новосъздадения „Бургаски черноморски туристически район“ – с основна цел да представя региона зад граница

Това подчерта в студиото на БНР-Бургас носителят на идеята и двигател за обединяването на общините от южното Черноморие в обособен туристически район - Живко Табаков – общински съветник от реформаторския блок,председател на постоянната комисия по туризъм в Об.Съвет – Бургас, и член на консултативния съвет по въпросите на туризма към кмета на община Бургас. Това пояснение повдигна въпроси относно целите и ролята на тази организация,която в този си мащаб,би трябвало да обедини всяка съставна част и бранша от местния туризъм за обща , ясна и целенасочена политика за развитие и популяризиране на регионалния туристически продукт, а не в крайна сметка да се окаже, че ще се харчат пари за поредните дейности -„на парче“, само за борси в чужбина и рекламни брошури!? В отговор Живко Табаков се обоснова със заложената концепция и идеята , че реализират най-голямата туристическа организация, подпомогната с финансов ресурс от членския внос на общини,сдружения и отделни членове, както и очакващи държавна подкрепа от министерство на туризма, за разлика от вече съществуващите туристически организации на региона ,за които според неговите думи е трудно да финансират представяния по международни туристически борси, и дори рекламни материали .Ето още какво каза за същността на организацията Живко Табаков за предаването за туризъм „Виа Понтика“:


В очакване са на още членове, но и в търсене на изпълнителен директор, с опит в маркетинга, рекламата и туроператорската сфера!?  А, очакваното обединение на хората в туризма от южното Черноморие за сега ще следва зададената насока в обединение на забележителностите и ресурсите в общ продукт,който да се представя на международните изложения ! Но, в какво още ще бъде насочена дейността на организацията, и отново – за покриването с вече утвърдените в областта – регионални туристически асоциация,Камара и др. Кое е по-различното?


Учредителното събрание избра Управителен съвет от седем членове. Община Бургас се представлява от Живко Табаков,и общините Малко Търново, Несебър, Поморие, Созопол, Царево представяни от своите кметове. За председател на УС бе избран кметът на община Приморско д-р Димитър Германов. Контролният съвет включва трима членове представители на  Югоизточен съюз на екскурзоводите "Ваня Райкова" ,„Сдружение на хотели и ресторанти“ – Поморие и представител на Министерство на туризма, съгласно изискванията на Закона за туризма.

И още от учредяването и първите стъпки,планове пред новата организация ,които си поставя – във звуковият файл от разговора със Живко Табаков:


До колко ще успее и ще оцелее ли новата организация „Бургаски черноморски туристически район“ – ще зависи единствено от техните действия и решения. Заедно с вас – нашите слушатели  и хората в туризма ще следим нейното развитие, така че очаквайте още по темата ,а цялото предаване можете да чуете тази събота след 08:00ч. в ефира на БНР-БургасВИЖТЕ ОЩЕ

Очаквайте в "Репортер 5" на 20 юли!

В петък следобед няма нищо по – хубаво от разхлаждаща напитка, среща с приятели и интересни планове за почивните дни. Делникът – 20 юли отминава пълен със събития и новини. Време е да обобщим случилото се! Ето и темите, за които ще ви разкажем повече, в „Репортер 5“ от 16 до 18 ч. - Свети Илия ни пощади днес и не се сбъдна поверието,..

публикувано на 20.07.18 в 15:38

ОТВОРИ ОЧИ С РАДИО БУРГАС от 7 до 09 часа на 19-ти юли

ОТВОРИ ОЧИ С РАДИО БУРГАС от 7 до 09 часа: В потребителската кошница на българина имало главно хляб, ракия и лотарийни билети…Как се раждат традициите обаче си зависи изцяло от нас, така, че ако утрото на 19-ти юли се е събудило по-мъдро от вечерта, движим се в правилната посока. А иначе, най-актуалното в аванс ви предлагаме сутрешния ефир..

публикувано на 19.07.18 в 06:52

ОТВОРИ ОЧИ С РАДИО БУРГАС от 7 до 09 часа на 18-ти юли

ОТВОРИ ОЧИ С РАДИО БУРГАС от 7 до 09 часа: Утрото на 18-ти юли вече направи „лъвски скок“ от леглото и се усмихва от прозореца! Специален ден за българската ни история е. Отбелязваме 181 години от рождението на един от най-големите ни национални герои - Васил Левски! Днес отбелязваме и една друга годишнина, тази от атентата на..

публикувано на 18.07.18 в 07:00

ОТВОРИ ОЧИ С РАДИО БУРГАС от 7 до 09 часа на 17-ти юли

Плановете за вторника са второто най-важно нещо, което трябва да направим тази сутрин, защото първото е да събудим голямото лятно настроение! С кафе и усмивка, 17-ти юли вече диша с ритъма на един от трите най-горещи дни в годината – наречени от народа ни „горещници“. Днес е денят на Св. Марина и празник на Созопол. Но още от най-актуалното в..

публикувано на 17.07.18 в 06:48

Очаквайте в предаването "Ева в неделя" от 13 до 15 ч.

Светът продължава да е футбол! В интернет пространство има интересно уточнение от фен на играта: „Момичета трябва да знаете, че – голмайстор е едно, а гол майстор е съвсем друго!“ Спокойно дами, последният няма да ви е необходим, за да се забавлявате в ранния следобед, защото е време за предаването „Ева в неделя“! Ето и темите, за..

публикувано на 08.07.18 в 12:28

"Булевард Демокрация" на 29 юни

Темите в последния работен ден на седмицата: Отново на фокус е плаж Корал- ще попречат ли дюните, установени на ивицата, да се реализират намеренията  на собственика за строеж- интервю на кметът на Царево Георги Лапчев и позицията на испанската компания „Ибердрола“ . Над 400 животни бяха евтанизирани в странджанското село Кости, за причината..

публикувано на 29.06.18 в 13:28

"Булевард Демокрация" на 28 юни

В "Булевард Демокрация" очаквайте : -НФСБ  застанаха зад протеста на търговците на горива, какво обещаха политиците и повярваха ли протестиращите – ще чуем бургаския депутат Христиан Митев и  Росинка Бъчварова. - Как приемат в Равнец идеята на община Бургас, бившата военна база да се превърне в индустриална зона, одобряват ли ПУП,..

публикувано на 28.06.18 в 12:04