„Вашата ваканция“ – 2018г.с повече участници, но и с поредно отсъствие от страна на туристическия бизнес

В същото време само седмици след първите чартъри , се констатира повишаване броя на пристигнали туристи от новите дестинации!?

Така стартира 16-то издание на туристическата борса „Вашата ваканция“ организирана от Бургаската регионална туристическа асоциация, с подкрепата на община Бургас, а председателя на асоциацията Соня Енилова поздрави с - Добре дошли,както официалните лица,участниците и присъстващите, така и специалните гости от област Къркларели и Одрин–Р. Турция :


Под знака на засиленото сътрудничество в развитието на туризма между България и Турция започна тази година, чрез проекта по програмата за трансгранично сътрудничество -„Джойнт тур“ , а сега продължи с представянето на област Къркларели и техните забележителности пред нашата публика, туроператори и бизнес, но, и в това се открои поредното отсъствие на нашите  туристически фирми и бизнес. В тази връзка генералния консул на Р.Турция в Бургас – Нурай Иньонтепе, даде  добър и забавен пример с една тениска,на която бе изобразен интересен капак на улична шахта в Бургас , и каза: „Надявам се да изкараме на преден план красотите,които притежавате,но не ги виждате“, и още:


А ,тази година участниците със свои щандове бяха повече от миналата, като отново присъстваха част от морските общини като Бургас,Поморие,Приморско,Царево и др.,“Слънчев бряг“АД., общините Стара Загора,Ловеч, Пловдив - бяха представени от „Съвета по туризъм“, който скоро ви представихме в предаването за туризъм, а отново участва и община Вършец – първият наш балнео курорт.

Ето какво сподели директора на ТИЦ-гр.Вършец –Даниела Лилова:


Голямо впечатление направиха присъствието на някои сдружения и особено пчеларска ферма „Странджа“,които участват за първи път на туристическата борса,но оценяват присъствието си на този форум,като голяма възможност за реклама и популяризиране както на техните продукти, а чрез тях и на целия район в Странджа,където отглеждат своите пчели. Ето повече от Ралица Кунева:


Имаше и пряка възможност за бизнеса да научат повече за възможностите да наемат чужди граждани за летния сезон с участието на „Агенцията по заетостта“, но в заключение ще пожелаем на бизнеса да се опита да прозре, дори и само информационната роля на тези туристически форуми, за да се надяваме догодина да присъстват повече тур-агенти,туроператори и хотелиери, защото , за да бъде изградена целогодишната дестинация – южно Черноморие ,трябва всички да се обединят в подкрепа на тази цел, и интерес!

Цялото предаване,както и коментара на областния управител Вълчо Чолаков, от поредното издание на туристическата борса „Вашата ваканция“ можете да чуете тази събота след 08:00ч. във „Виа Понтика“ на БНР –Бургас.ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа:

Във вторник облечете червено или лилаво, ако искате да ви върви както в любовта, така и в работата, съветват експерти. Каквото и да изберете обаче по-важното е да ви стопли, в декемврийския делник съветваме ние… Добро утро от ефира на БНР Бургас!   Акцентите ни до 10: В рубриката ни „Чуй Европа – предизвикай промяната“, днес се..

публикувано на 11.12.18 в 07:01

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 10-ти декември

Понеделник е и седмицата отваря очи с   делничен ритъм…Това обаче е само привидно. След като всички елхи по малки и големи населени места грейнаха, някои започнаха да пекат сладки през уикенда, докато други попрекалиха с глювайна…е, замириса на празници! И ако магията е в очакването, нека започнем 10-ти декември с идеята, какво ли хубаво..

публикувано на 10.12.18 в 07:04

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ ОТ 13 – 15 Ч.

Какво по – хубаво от това да си направиш чаша ароматен чай с резенче лимон, да добавиш курабийки с канела и джинджифил и да намериш време за почивка в неделния ден! Важно е да не забравяме, че радостта е в малките неща, които пък са в основата на голямото щастие! За това предлагаме приятна компания и сладки приказки в ранния следобед! -..

публикувано на 09.12.18 в 12:44

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 6-ти декември

Много, много отдавна в град Патара живял един боголюбив мъж на име Николай. След смъртта на родителите си той употребил всичкото си богато наследство за добри дела, стараейки се да не го знаят тези, на които правел благодеяния. Бог за неговите добри дела го удостоил да стане пастир (епископ) на Мир-Ликийската църква. Всички хора го обичали и..

публикувано на 06.12.18 в 07:01

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 4-ти декември

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: Bapвapa вapи, Caвa пeчe, Hиĸoлa ядe c гoлямaтa лъжицa и гocти гoщaвa. Taзи пoгoвopĸa e мнoгo paзпpocтpaнeнa в Бългapия, ĸoгaтo зaпoчнe пocлeдния мeceц нa гoдинaтa – дeĸeмвpи. Добро утро във вторник на 4-ти декември, когато отбелязваме Света мъченица Варвара! B нapoднитe пpeдcтaви Bapвapa и..

публикувано на 04.12.18 в 07:06

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 29-ти ноември

В утрото на четвъртък не разчитайте на топли обещания…Докато едни чакат 13-та заплата, а други вече са я похарчили по време на Черния петък, зимата започна да се промъква...Добрата новина е, че все пак идва с магията за Коледа, украсената къща, семейния уют, сакралното, подаръците и…е, нали за това е голямото тичане. И ако магията е в..

публикувано на 29.11.18 в 07:04

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 28-ми ноември

59 литра дъжд на квадратен метър са паднали за денонощието, съобщиха дежурните от община Бургас. С 10-15 см. е повишено нивото на реките в региона, но е доста под критичното. За сега няма сигнали за бедстващи хора или наводнени имоти. Автобусите се движат нормално. Събуждаме сряда…напоително…Предвид оранжевия код за опасно време,..

публикувано на 28.11.18 в 07:07