„Вашата ваканция“ – 2018г.с повече участници, но и с поредно отсъствие от страна на туристическия бизнес

В същото време само седмици след първите чартъри , се констатира повишаване броя на пристигнали туристи от новите дестинации!?

Така стартира 16-то издание на туристическата борса „Вашата ваканция“ организирана от Бургаската регионална туристическа асоциация, с подкрепата на община Бургас, а председателя на асоциацията Соня Енилова поздрави с - Добре дошли,както официалните лица,участниците и присъстващите, така и специалните гости от област Къркларели и Одрин–Р. Турция :


Под знака на засиленото сътрудничество в развитието на туризма между България и Турция започна тази година, чрез проекта по програмата за трансгранично сътрудничество -„Джойнт тур“ , а сега продължи с представянето на област Къркларели и техните забележителности пред нашата публика, туроператори и бизнес, но, и в това се открои поредното отсъствие на нашите  туристически фирми и бизнес. В тази връзка генералния консул на Р.Турция в Бургас – Нурай Иньонтепе, даде  добър и забавен пример с една тениска,на която бе изобразен интересен капак на улична шахта в Бургас , и каза: „Надявам се да изкараме на преден план красотите,които притежавате,но не ги виждате“, и още:


А ,тази година участниците със свои щандове бяха повече от миналата, като отново присъстваха част от морските общини като Бургас,Поморие,Приморско,Царево и др.,“Слънчев бряг“АД., общините Стара Загора,Ловеч, Пловдив - бяха представени от „Съвета по туризъм“, който скоро ви представихме в предаването за туризъм, а отново участва и община Вършец – първият наш балнео курорт.

Ето какво сподели директора на ТИЦ-гр.Вършец –Даниела Лилова:


Голямо впечатление направиха присъствието на някои сдружения и особено пчеларска ферма „Странджа“,които участват за първи път на туристическата борса,но оценяват присъствието си на този форум,като голяма възможност за реклама и популяризиране както на техните продукти, а чрез тях и на целия район в Странджа,където отглеждат своите пчели. Ето повече от Ралица Кунева:


Имаше и пряка възможност за бизнеса да научат повече за възможностите да наемат чужди граждани за летния сезон с участието на „Агенцията по заетостта“, но в заключение ще пожелаем на бизнеса да се опита да прозре, дори и само информационната роля на тези туристически форуми, за да се надяваме догодина да присъстват повече тур-агенти,туроператори и хотелиери, защото , за да бъде изградена целогодишната дестинация – южно Черноморие ,трябва всички да се обединят в подкрепа на тази цел, и интерес!

Цялото предаване,както и коментара на областния управител Вълчо Чолаков, от поредното издание на туристическата борса „Вашата ваканция“ можете да чуете тази събота след 08:00ч. във „Виа Понтика“ на БНР –Бургас.ВИЖТЕ ОЩЕ

Очаквайте в "Акценти" на 25 септември!

Здравейте във вторник, 25 септември! Утрото ухае на надежда, живот и....ароматно кафе! Слагаме край на почивката и сме готови за изненадите на делника – той е тук динамичен и забързан, посрещнете го с усмивка! Ето и акцентите в сутрешната ни програма: -  В рубриката ни „Чуй, Европа!“ ще говорим за борбата в двойния стандарт в храните..

публикувано на 25.09.18 в 06:47

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 23-ТИ СЕПТЕМВРИ

„Дизайнерите искат от мен да се обличам като Пролетта, във вълнисти, бухнали тоалети. А аз не се чувствам като Пролет. Чувствам се като топла, червена Есен.", казва великата Мерилин Монро. Честита ни първа есен и както казва една друга вдъхновяваща мисъл: „Дойде ли септември, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете в парка."..

публикувано на 23.09.18 в 11:37

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 19-ти септември

Научно е доказано, че жените прекарват едни 30% от деня в размисли какво да облекат и как да го съчетаят. Истината е, че понякога, просто се нуждаем от малко вдъхновение и…прогнозата за времето! Е, за нея поне вече сме спокойни, няма да останем без прогноза. Това ни донесе новината, че Националния институт по метеорология и хидрология и..

публикувано на 19.09.18 в 07:01

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 18-ти септември

Добро утро във вторник 18-ти септември, нов ден, нов късмет, ново начало…Но нали знаете, че всичко ново е добре забравеното старо, така че, да живеем за мига! Ако този миг за вас е закуска с кафе, насладете му се! Противно на общоприетото според най-новите изследвания обилната закуска допринася за отслабването. Полезното с приятното..

публикувано на 18.09.18 в 06:53

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 17-ти септември

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: От празничен по-празничен е понеделникът! Започваме седмицата най-напред с трите неща, които никога не бива да забравяме – Вяра, Надежда и Любов! Днес честваме трите сестри мъченици и тяхната майка София, а   едновременно с това  и деня на столицата ни. Понеделнишкото утро идва и с трепетно..

публикувано на 17.09.18 в 07:01

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 ч:

Здравейте в поредната септемврийска неделя. Време е за релакс и сладки приказки! Това е ден, в който трябва да успеете качествено да си починете -  вижте се с приятели, направете нещо различно, помързелувайте. А ако случайно ви се струва, че всичко около вас напоследък се обърква, това значи, че нещо хубаво търси място да влезе в живота ви!..

публикувано на 16.09.18 в 10:41

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 14-ти септември

„Отива си лятото, идва есента…“, го усещаме вече и по дългите ръкави рано сутрин…В същото време, ако не използвзате уикенда за варене на компоти или печене начушки, имате последни шансове да посъберете още малко тен по плажовете... Добро утро в петък, 14-ит септември и успешно завършване на седмицата!   По-важното и интересно от деня забъркваме..

публикувано на 14.09.18 в 06:51