„Вашата ваканция“ – 2018г.с повече участници, но и с поредно отсъствие от страна на туристическия бизнес

В същото време само седмици след първите чартъри , се констатира повишаване броя на пристигнали туристи от новите дестинации!?

Така стартира 16-то издание на туристическата борса „Вашата ваканция“ организирана от Бургаската регионална туристическа асоциация, с подкрепата на община Бургас, а председателя на асоциацията Соня Енилова поздрави с - Добре дошли,както официалните лица,участниците и присъстващите, така и специалните гости от област Къркларели и Одрин–Р. Турция :


Под знака на засиленото сътрудничество в развитието на туризма между България и Турция започна тази година, чрез проекта по програмата за трансгранично сътрудничество -„Джойнт тур“ , а сега продължи с представянето на област Къркларели и техните забележителности пред нашата публика, туроператори и бизнес, но, и в това се открои поредното отсъствие на нашите  туристически фирми и бизнес. В тази връзка генералния консул на Р.Турция в Бургас – Нурай Иньонтепе, даде  добър и забавен пример с една тениска,на която бе изобразен интересен капак на улична шахта в Бургас , и каза: „Надявам се да изкараме на преден план красотите,които притежавате,но не ги виждате“, и още:


А ,тази година участниците със свои щандове бяха повече от миналата, като отново присъстваха част от морските общини като Бургас,Поморие,Приморско,Царево и др.,“Слънчев бряг“АД., общините Стара Загора,Ловеч, Пловдив - бяха представени от „Съвета по туризъм“, който скоро ви представихме в предаването за туризъм, а отново участва и община Вършец – първият наш балнео курорт.

Ето какво сподели директора на ТИЦ-гр.Вършец –Даниела Лилова:


Голямо впечатление направиха присъствието на някои сдружения и особено пчеларска ферма „Странджа“,които участват за първи път на туристическата борса,но оценяват присъствието си на този форум,като голяма възможност за реклама и популяризиране както на техните продукти, а чрез тях и на целия район в Странджа,където отглеждат своите пчели. Ето повече от Ралица Кунева:


Имаше и пряка възможност за бизнеса да научат повече за възможностите да наемат чужди граждани за летния сезон с участието на „Агенцията по заетостта“, но в заключение ще пожелаем на бизнеса да се опита да прозре, дори и само информационната роля на тези туристически форуми, за да се надяваме догодина да присъстват повече тур-агенти,туроператори и хотелиери, защото , за да бъде изградена целогодишната дестинация – южно Черноморие ,трябва всички да се обединят в подкрепа на тази цел, и интерес!

Цялото предаване,както и коментара на областния управител Вълчо Чолаков, от поредното издание на туристическата борса „Вашата ваканция“ можете да чуете тази събота след 08:00ч. във „Виа Понтика“ на БНР –Бургас.ВИЖТЕ ОЩЕ

Новосъздадения „Бургаски черноморски туристически район“ – с основна цел да представя региона зад граница

Това подчерта в студиото на БНР-Бургас носителят на идеята и двигател за обединяването на общините от южното Черноморие в обособен туристически район - Живко Табаков – общински съветник от реформаторския блок,председател на постоянната комисия по туризъм в Об.Съвет – Бургас, и член на консултативния съвет по въпросите на туризма към кмета на община..

публикувано на 23.03.18 в 17:01

„Тур Странджа“ от край до край – 170км пеша или на велосипед!

Изборът е ваш, а предложението е на клуба за приключения сред природата „Зелена Странджа“,които представиха най-новият си и най-дълъг маршрут от началото на Странджа при гр.Елхово, до края и на морския бряг при Ахтопол, или Резово. Цели 170км избор за приключения, разходки, каране на велосипед и разглеждане на природни и археологически..

публикувано на 21.03.18 в 11:30

Парола: „Уикенд в Пловдив“ !

Тази парола можете да използвате, ако сте решили да се включите в първото издание на събитието организирано от сдружение „Съвет по туризъм“ на Пловдив – „Уикенд в Пловдив“. Една чудесна идея, която ви представихме миналата събота в предаването за туризъм на БНР-Бургас“Виа Понтика“ с председателя на сдружението инж.Любозар Фратев. Това е и добър..

публикувано на 09.03.18 в 19:30

„Културния туризъм“-ключовата дума в развитието на туризма между нашата страна и Р. Турция - в основата на проекта по трансгранично сътрудничество“Джойнт Тур“

Това бе част от изложената информация,от поредния етап по проекта „Съвместни инициативи за промоция на трансграничния район България-Турция,като атрактивна туристическа дестинация – Джойнт Тур“ и кръглата маса състояла се на 16.02.2018г. в Бургас. Домакин бе Бургаската регионална туристическа асоциация- представяща нашата страна в проекта , а..

публикувано на 07.03.18 в 16:00

„Кукерландия“- 2018-та! Повече участници, повече сцени и много емоции с българските и чужди състави от 22 до 25 февруари в гр.Ямбол

„Кукерландия“- 2018-та! Повече участници, повече сцени и много емоции с българските и чужди състави от 22 до 25 февруари в гр.Ямбол Така на кратко може да се опише предстоящото 19-то издание на международния маскараден фестивал „Кукерландия‘ в гр.Ямбол, но това съвсем не е всичко, защото интереса за поредна година   се увеличава, както от..

публикувано на 20.02.18 в 12:34

Тодоровден – на паркура в Бургас! И на интересни занимания в конната база на Сливен! За празника ,конния спорт и туризъм – във „Виа Понтика“

В края на първата седмица от великия пост е Тодорова събота, или Тодоровден, а по народна традиция се отдава и почит към едно от най-важните за нашите предци животни – конят ! Както знаете почти навсякъде се организират състезания или т.нар. „кушии“ , а в повечето конни бази от рано отварят вратите за вас, за да можете да се докоснете по-близо..

публикувано на 20.02.18 в 11:49

Всичко за „Ваканция и Спа Експо“- 2018г.Най-голямото ни туристическо събитие! И в памет на Стефан Шарлопов, който българския туризъм загуби преди дни

Тази събота в предаването за туризъм „Виа Понтика“ ще ви представим най - важното наше събитие в туризма – 35-то издание на Международната туристическа борса“Ваканция/Спа Експо“,която събира участници и представители на туристическия бизнес от цял свят. Тя започва от 14 до 16 февруари. в Интер Експо Център –гр.София. Събитието се провежда..

публикувано на 09.02.18 в 14:37