„Вашата ваканция“ – 2018г.с повече участници, но и с поредно отсъствие от страна на туристическия бизнес

В същото време само седмици след първите чартъри , се констатира повишаване броя на пристигнали туристи от новите дестинации!?

Така стартира 16-то издание на туристическата борса „Вашата ваканция“ организирана от Бургаската регионална туристическа асоциация, с подкрепата на община Бургас, а председателя на асоциацията Соня Енилова поздрави с - Добре дошли,както официалните лица,участниците и присъстващите, така и специалните гости от област Къркларели и Одрин–Р. Турция :


Под знака на засиленото сътрудничество в развитието на туризма между България и Турция започна тази година, чрез проекта по програмата за трансгранично сътрудничество -„Джойнт тур“ , а сега продължи с представянето на област Къркларели и техните забележителности пред нашата публика, туроператори и бизнес, но, и в това се открои поредното отсъствие на нашите  туристически фирми и бизнес. В тази връзка генералния консул на Р.Турция в Бургас – Нурай Иньонтепе, даде  добър и забавен пример с една тениска,на която бе изобразен интересен капак на улична шахта в Бургас , и каза: „Надявам се да изкараме на преден план красотите,които притежавате,но не ги виждате“, и още:


А ,тази година участниците със свои щандове бяха повече от миналата, като отново присъстваха част от морските общини като Бургас,Поморие,Приморско,Царево и др.,“Слънчев бряг“АД., общините Стара Загора,Ловеч, Пловдив - бяха представени от „Съвета по туризъм“, който скоро ви представихме в предаването за туризъм, а отново участва и община Вършец – първият наш балнео курорт.

Ето какво сподели директора на ТИЦ-гр.Вършец –Даниела Лилова:


Голямо впечатление направиха присъствието на някои сдружения и особено пчеларска ферма „Странджа“,които участват за първи път на туристическата борса,но оценяват присъствието си на този форум,като голяма възможност за реклама и популяризиране както на техните продукти, а чрез тях и на целия район в Странджа,където отглеждат своите пчели. Ето повече от Ралица Кунева:


Имаше и пряка възможност за бизнеса да научат повече за възможностите да наемат чужди граждани за летния сезон с участието на „Агенцията по заетостта“, но в заключение ще пожелаем на бизнеса да се опита да прозре, дори и само информационната роля на тези туристически форуми, за да се надяваме догодина да присъстват повече тур-агенти,туроператори и хотелиери, защото , за да бъде изградена целогодишната дестинация – южно Черноморие ,трябва всички да се обединят в подкрепа на тази цел, и интерес!

Цялото предаване,както и коментара на областния управител Вълчо Чолаков, от поредното издание на туристическата борса „Вашата ваканция“ можете да чуете тази събота след 08:00ч. във „Виа Понтика“ на БНР –Бургас.ВИЖТЕ ОЩЕ

Очаквайте в "Репортер 5" на 20 юли!

В петък следобед няма нищо по – хубаво от разхлаждаща напитка, среща с приятели и интересни планове за почивните дни. Делникът – 20 юли отминава пълен със събития и новини. Време е да обобщим случилото се! Ето и темите, за които ще ви разкажем повече, в „Репортер 5“ от 16 до 18 ч. - Свети Илия ни пощади днес и не се сбъдна поверието,..

публикувано на 20.07.18 в 15:38

ОТВОРИ ОЧИ С РАДИО БУРГАС от 7 до 09 часа на 19-ти юли

ОТВОРИ ОЧИ С РАДИО БУРГАС от 7 до 09 часа: В потребителската кошница на българина имало главно хляб, ракия и лотарийни билети…Как се раждат традициите обаче си зависи изцяло от нас, така, че ако утрото на 19-ти юли се е събудило по-мъдро от вечерта, движим се в правилната посока. А иначе, най-актуалното в аванс ви предлагаме сутрешния ефир..

публикувано на 19.07.18 в 06:52

ОТВОРИ ОЧИ С РАДИО БУРГАС от 7 до 09 часа на 18-ти юли

ОТВОРИ ОЧИ С РАДИО БУРГАС от 7 до 09 часа: Утрото на 18-ти юли вече направи „лъвски скок“ от леглото и се усмихва от прозореца! Специален ден за българската ни история е. Отбелязваме 181 години от рождението на един от най-големите ни национални герои - Васил Левски! Днес отбелязваме и една друга годишнина, тази от атентата на..

публикувано на 18.07.18 в 07:00

ОТВОРИ ОЧИ С РАДИО БУРГАС от 7 до 09 часа на 17-ти юли

Плановете за вторника са второто най-важно нещо, което трябва да направим тази сутрин, защото първото е да събудим голямото лятно настроение! С кафе и усмивка, 17-ти юли вече диша с ритъма на един от трите най-горещи дни в годината – наречени от народа ни „горещници“. Днес е денят на Св. Марина и празник на Созопол. Но още от най-актуалното в..

публикувано на 17.07.18 в 06:48

Очаквайте в предаването "Ева в неделя" от 13 до 15 ч.

Светът продължава да е футбол! В интернет пространство има интересно уточнение от фен на играта: „Момичета трябва да знаете, че – голмайстор е едно, а гол майстор е съвсем друго!“ Спокойно дами, последният няма да ви е необходим, за да се забавлявате в ранния следобед, защото е време за предаването „Ева в неделя“! Ето и темите, за..

публикувано на 08.07.18 в 12:28

"Булевард Демокрация" на 29 юни

Темите в последния работен ден на седмицата: Отново на фокус е плаж Корал- ще попречат ли дюните, установени на ивицата, да се реализират намеренията  на собственика за строеж- интервю на кметът на Царево Георги Лапчев и позицията на испанската компания „Ибердрола“ . Над 400 животни бяха евтанизирани в странджанското село Кости, за причината..

публикувано на 29.06.18 в 13:28

"Булевард Демокрация" на 28 юни

В "Булевард Демокрация" очаквайте : -НФСБ  застанаха зад протеста на търговците на горива, какво обещаха политиците и повярваха ли протестиращите – ще чуем бургаския депутат Христиан Митев и  Росинка Бъчварова. - Как приемат в Равнец идеята на община Бургас, бившата военна база да се превърне в индустриална зона, одобряват ли ПУП,..

публикувано на 28.06.18 в 12:04