„Вашата ваканция“ – 2018г.с повече участници, но и с поредно отсъствие от страна на туристическия бизнес

В същото време само седмици след първите чартъри , се констатира повишаване броя на пристигнали туристи от новите дестинации!?

Така стартира 16-то издание на туристическата борса „Вашата ваканция“ организирана от Бургаската регионална туристическа асоциация, с подкрепата на община Бургас, а председателя на асоциацията Соня Енилова поздрави с - Добре дошли,както официалните лица,участниците и присъстващите, така и специалните гости от област Къркларели и Одрин–Р. Турция :


Под знака на засиленото сътрудничество в развитието на туризма между България и Турция започна тази година, чрез проекта по програмата за трансгранично сътрудничество -„Джойнт тур“ , а сега продължи с представянето на област Къркларели и техните забележителности пред нашата публика, туроператори и бизнес, но, и в това се открои поредното отсъствие на нашите  туристически фирми и бизнес. В тази връзка генералния консул на Р.Турция в Бургас – Нурай Иньонтепе, даде  добър и забавен пример с една тениска,на която бе изобразен интересен капак на улична шахта в Бургас , и каза: „Надявам се да изкараме на преден план красотите,които притежавате,но не ги виждате“, и още:


А ,тази година участниците със свои щандове бяха повече от миналата, като отново присъстваха част от морските общини като Бургас,Поморие,Приморско,Царево и др.,“Слънчев бряг“АД., общините Стара Загора,Ловеч, Пловдив - бяха представени от „Съвета по туризъм“, който скоро ви представихме в предаването за туризъм, а отново участва и община Вършец – първият наш балнео курорт.

Ето какво сподели директора на ТИЦ-гр.Вършец –Даниела Лилова:


Голямо впечатление направиха присъствието на някои сдружения и особено пчеларска ферма „Странджа“,които участват за първи път на туристическата борса,но оценяват присъствието си на този форум,като голяма възможност за реклама и популяризиране както на техните продукти, а чрез тях и на целия район в Странджа,където отглеждат своите пчели. Ето повече от Ралица Кунева:


Имаше и пряка възможност за бизнеса да научат повече за възможностите да наемат чужди граждани за летния сезон с участието на „Агенцията по заетостта“, но в заключение ще пожелаем на бизнеса да се опита да прозре, дори и само информационната роля на тези туристически форуми, за да се надяваме догодина да присъстват повече тур-агенти,туроператори и хотелиери, защото , за да бъде изградена целогодишната дестинация – южно Черноморие ,трябва всички да се обединят в подкрепа на тази цел, и интерес!

Цялото предаване,както и коментара на областния управител Вълчо Чолаков, от поредното издание на туристическата борса „Вашата ваканция“ можете да чуете тази събота след 08:00ч. във „Виа Понтика“ на БНР –Бургас.ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 17-ТИ МАРТ

Казват, че красотата е в очите на този, който я вижда! А дали вие сте способни да видите вашата? Не забравяйте, че всяка жена е красива, просто някои демонстрират самочувствие, а други – не! За женската природа и как я виждат мъжките очи ще стане дума днес времето за сладки приказки и уикенд релакс - „Ева в неделя“.   До три следобед ефира..

публикувано на 17.03.19 в 11:25

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 14-ти март

Според учените жените спят по 9 часа и 7 минути, а мъжете - минутка повече. Рекордьор по продължителност на съня е лъвът, който спи по над 19 часа. Не падат по-долу и котките, те спят по около 14 часа, предимно през деня. За мечките да не говорим - цяла зима. Добро утро на 14-ти март, когато отбелязваме световен ден на съня! Но колкото и..

публикувано на 14.03.19 в 07:00

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 11-ти март

Е, човек и добре да живее, в един момент идва …понеделник! Добро утро и успешна нова седмица и бъдете сигурни, че всичко ще изглежда далеч по-хубаво след първото кафе… Свежо и приятно начало на 11-ти март поставяме и в ефира на БНР - Бургас.   Акцентите до 10.00 ч.: В темата ни днес - Кои са новите специалности, за които ще могат..

публикувано на 11.03.19 в 06:46

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 10-ТИ МАРТ

В деня на прошката, да пречистим душите си и да ги изпълним с мир и любов! Радвайте се на пролетния неделен следобед, има с какво да го захаросаме още и в ефира на БНР – Бургас. Това е времето за сладки приказки и уикенд релакс - „Ева в неделя“.   До три следобед ефира на БНР – Бургас  очаквайте: Претендентките за короната "Мисис Бургас"..

публикувано на 10.03.19 в 11:50

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 8-ми март

Добро утро и честит 8-ми март! Вълшебен ден, който превръща най-обикновения карамфил в прекрасна роза, а розата в чудна орхидея, поне що се отнася до цените им…Но, всъщност, не нужен ден за купуване на рози, парфюми и други подаръци. Не е енобходим специален ден, в който да показваме любовта и уважението към майките, приятелките, съпругите и..

публикувано на 08.03.19 в 06:58

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 7-ми март

Четвъртък е и слънцето бърза да изгрее на нашата улица! Добро утро на 7-ми март, свежо и приятно събуждане предлагаме в ефира на БНР - Бургас.   Акцентите до 10.00 ч.: В темата ни днес - първият в региона крематориум да бъде изграден в Община Камено. Това планира инвеститор, който планира да вложи 8 милиона лева и да разкрие 35 работни..

публикувано на 07.03.19 в 06:51

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 28-ми февруари

Ако работата днес ви се вижда в повече, отложете малко и за 29-ти февруари… Още в древността Александрийските астрономи забелязали, че Земята обикаля около Слънцето не точно 365, а 365,242 дни. По този начин за четири години се навърта още едно денонощие. Подобно натрупване с годините обаче би довело до изместване на сезоните. Ако всяка..

публикувано на 28.02.19 в 07:00