55-годишен мъж е бил убит в ямболското село Правдино

Снимка: БГНЕС

55-годишен мъж е прострелян в главата в ямболското село Правдино, съобщават от МВР.  Мъжът е починал, а в резултат на проведените оперативно-издирвателни действия е бил установен и задържан 61-годишен мъж. С прокурорско постановление е задържан за 72 часа и е привлечен като обвиняем за престъплението. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Половин година затвор за подкуп на пътни полицаи

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура  Бургас, съдът наложи на водач на лек автомобил ефективно наказание от 6 месеца „лишаване от свобода“ за това, че на 10 ноември в центъра на с.Тръстиково, общ.Камено, обл.Бургас е дал подкуп – парична сума в размер от 40 лева на полицейски служители от РУП Камено, за да не му съставят акт за констатирани..

публикувано на 07.12.18 в 16:35

Продължава залесяването с кипариси край Карнобат на АМ"Тракия"

В участъка от 330 до 329-ти км. на АМ "Тракия", в посока София  ще бъде ограничен достъпът до аварийната лента. Причината е, че продължава залесяването с кипариси в участъка от магистралата между Карнобат и Хаджиите, което ще продължи до 31 декември, информира Областно пътно управление.  Сервизните автомобили ще спират в аварийната лента, което..

публикувано на 07.12.18 в 16:09

Възстановителните дейност по оградата с Турция продължават

Възстановителните дейности за отстраняване на повредата на граничната ограда   в района на Малко Търново продължава, съобщават от МВР.  Както вече съобщихме,  преградното съоръжение е паднало в края на ноември, вследствие обилните валежи в района на Малко Търново. Огромното количество вода, земна, листна и дървесна маса и камъни, са повредили..

публикувано на 07.12.18 в 15:17

Издирват 54-годишен мъж напуснал лечебно заведение

Полицията издирва 54-годишния Красимир Димитров Тропотанов, избягал от Университетската болница за активно лечение в Бургас на 17 май т.г. За последно Красимир Тропотанов е заснет от видеокамерите на лечебното заведение, като вече издирването му е популяризирано, чрез нарочно съобщение и по-рано тази година.  Висок е 170 см. с бяла..

публикувано на 06.12.18 в 14:34

Хванаха баща и син с 80 кг. риба

В  местността „Капчето“ край „Меден Рудник“, служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка във връзка със закононарушения, свързани с рибните ресурси за ползване, преработка и търговия с риба, товарен автомобил „ФиатДукато“, с бургаска регистрация, с който се придвижвали И.Р., 60 годишен и сина му – Р.Р., 37 годишен, и двамата..

публикувано на 06.12.18 в 11:25

Следователят от Бургас Иван Христов е окончателно уволнен

Следователят от Бургас Иван Христов окончателно е освободен от съдебната система поради несъвместимост, пише lex.bg. Наред с работата, за която получава заплата, той е упражнявал и търговска дейност – управлявал е барове и ресторанти по морето, а това е забранено от Закона за съдебната власт. Това става ясно от решение на петчленен състав на..

публикувано на 05.12.18 в 15:36

Разтуриха катун край жп линията в "Славейков"

След съвместна акция на Община Бургас и полицията е разтурен  катун на роми от други градове, прииждащи към Бургас. Временните си "постройки" са започнали да изграждат в близост до железопътните линии в периферията на жилищен комплекс "Славейков". Нека припомня, на това място през 2009 г. влак уби 2-годишно момиченце, оставено без надзор. И..

публикувано на 05.12.18 в 10:49