55-годишен мъж е бил убит в ямболското село Правдино

Снимка: БГНЕС

55-годишен мъж е прострелян в главата в ямболското село Правдино, съобщават от МВР.  Мъжът е починал, а в резултат на проведените оперативно-издирвателни действия е бил установен и задържан 61-годишен мъж. С прокурорско постановление е задържан за 72 часа и е привлечен като обвиняем за престъплението. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Верижна катастрофа без пострадали по пътя Бургас - Сарофово

Към 17 часа  пътя Бургас - Сарафово, в района срещу аутлета, е възникнала  верижна катастрофа с материални щети между автобус и два леки автомобила, съобщиха от бургаската полиция.Образувало се е частично задръстване, като към момента участъка е нормално проходим. Катастрофата е обслужена по общия ред, като няма пострадали.

публикувано на 19.03.19 в 17:56

Бургаски прокурор разясни мястото на Прокуратурата в съдебната власт пред десетокласници в Профилирана гимназия по романски езици „Г.С. Раковски“

Прокурорът от Окръжна прокуратура – Бургас Христо Колев изнесе лекции пред десетокласници от Профилирана гимназия по романски езици „Г.С. Раковски“ в морския град. Магистратът запозна учениците с историята на възникването на Прокуратура и с естеството на правораздавателната дейност. Посочени бяха етапите в досъдебното производство, както и позицията..

публикувано на 19.03.19 в 17:46

Затварят временно ул. "Велико Търново"

След множество сигнали за падащи сухи клони, Община Бургас извърши проверка и възложи резитба за оформяне на короните на дърветата по ул. "Велико Търново" в ж.к. "Лазур". Заради безопасността на пешеходци, шофьори и работниците, които ще извършат интервенцията, улицата ще бъде затворена за движение на превозни средства в участъка между ул. "Юрий..

публикувано на 19.03.19 в 16:27

4 години затвор за пиян водач от Ямбол

 Четири години лишаване от свобода при първоначален общ режим ще изтърпи  водач на 62 г. от гр. Ямбол.Той е признат за виновен от две инстанции в причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека, средна телесна повреда и бягство от местопроизшествието.   Апелативен съд – Бургас потвърди присъдата на Окръжния съд в Ямбол в тази част като..

публикувано на 19.03.19 в 14:09

Районният съд в Бургас е с двама нови заместник-председатели

Новоизбраните заместници на Административния ръководител - председател на Районен съд – Бургас встъпиха в длъжност. Съдия Петя Георгиева поема ръководството на „Наказателното отделение“ на съдебната институция, а гражданският магистрат Силвия Петрова ще ръководи „Гражданско отделение“.  „Моите заместници са достойни магистрати и ще ръководим екипно..

публикувано на 19.03.19 в 10:40

В Равнец продължава издирването на двегодишния Юлиян ( ОБНОВЕНА)

Продължава издирването на 2-годишния Юлиян  Митков  от бургаското село Равнец. За последно момченцето е  видяно в неделя вечерта, около 18.30, в района на лозов масив в клая на населеното място.  Колкото и да ни иска, към момента няма никаква промяна на ситуацията и издирването на детето продължава, бе краткият коментар на Христо Колев, кмет..

обновено на 19.03.19 в 08:36

Стеснява се периметърът на търсене на двегодишното дете в Равнец

Стеснява се периметърът, в който се търси изчезналото двегодишно дете в Равнец.Издирването на момченцето продължава вече 18  часа. И в момента  районът се претърсва, каза кметът на селото Христо Колев И полицаи и хора продължават да го издирват, засега няма положителен резултат. Стеснява се кръгът на търсене. От снощи се търси на големи, далечни..

обновено на 18.03.19 в 12:48