Обясняват на айтоските пенсионери как да се пазят от телефонни измамници

Инициативата на ГЕРБ-Бургас „Заедно срещу алоизмамниците“ продължава в Айтос . Тя е насочена към възрастние хора, които най-често стават жертва на този тип измами. От 10ч представители на полицията ще разяснят на айтоските пенсионери различните схеми на телефонните измамници.

Организатори на събитието са народните представители от ПП ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева и Диана Саватева. Възрастните хора ще се срещнат с  началника на РУ Айтос Кирил Котрулев и пресаташето на Областната дирекция на МВР Цветелина Рандева.  На срещата, която се провежда със съдействието на местната администрация, ще присъстват кметът Васил Едрев и председателят на Общинския съвет Красимир Енчев. Идеята народни представители да разговарят с възрастни хора за алоизмамите започна от Поморие, където депутатът Ася Пеева организира беседи по темата в два пенсионерски клуба. След последвалите три срещи в Бургас, Царево и Малко Търново, „Заедно срещу алоизмамниците“ постепенно се разви в инициатива на бургаските народни представители от ГЕРБ, която ще продължи с още събития.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Верижна катастрофа без пострадали по пътя Бургас - Сарофово

Към 17 часа  пътя Бургас - Сарафово, в района срещу аутлета, е възникнала  верижна катастрофа с материални щети между автобус и два леки автомобила, съобщиха от бургаската полиция.Образувало се е частично задръстване, като към момента участъка е нормално проходим. Катастрофата е обслужена по общия ред, като няма пострадали.

публикувано на 19.03.19 в 17:56

Бургаски прокурор разясни мястото на Прокуратурата в съдебната власт пред десетокласници в Профилирана гимназия по романски езици „Г.С. Раковски“

Прокурорът от Окръжна прокуратура – Бургас Христо Колев изнесе лекции пред десетокласници от Профилирана гимназия по романски езици „Г.С. Раковски“ в морския град. Магистратът запозна учениците с историята на възникването на Прокуратура и с естеството на правораздавателната дейност. Посочени бяха етапите в досъдебното производство, както и позицията..

публикувано на 19.03.19 в 17:46

Затварят временно ул. "Велико Търново"

След множество сигнали за падащи сухи клони, Община Бургас извърши проверка и възложи резитба за оформяне на короните на дърветата по ул. "Велико Търново" в ж.к. "Лазур". Заради безопасността на пешеходци, шофьори и работниците, които ще извършат интервенцията, улицата ще бъде затворена за движение на превозни средства в участъка между ул. "Юрий..

публикувано на 19.03.19 в 16:27

4 години затвор за пиян водач от Ямбол

 Четири години лишаване от свобода при първоначален общ режим ще изтърпи  водач на 62 г. от гр. Ямбол.Той е признат за виновен от две инстанции в причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека, средна телесна повреда и бягство от местопроизшествието.   Апелативен съд – Бургас потвърди присъдата на Окръжния съд в Ямбол в тази част като..

публикувано на 19.03.19 в 14:09

Районният съд в Бургас е с двама нови заместник-председатели

Новоизбраните заместници на Административния ръководител - председател на Районен съд – Бургас встъпиха в длъжност. Съдия Петя Георгиева поема ръководството на „Наказателното отделение“ на съдебната институция, а гражданският магистрат Силвия Петрова ще ръководи „Гражданско отделение“.  „Моите заместници са достойни магистрати и ще ръководим екипно..

публикувано на 19.03.19 в 10:40

В Равнец продължава издирването на двегодишния Юлиян ( ОБНОВЕНА)

Продължава издирването на 2-годишния Юлиян  Митков  от бургаското село Равнец. За последно момченцето е  видяно в неделя вечерта, около 18.30, в района на лозов масив в клая на населеното място.  Колкото и да ни иска, към момента няма никаква промяна на ситуацията и издирването на детето продължава, бе краткият коментар на Христо Колев, кмет..

обновено на 19.03.19 в 08:36

Стеснява се периметърът на търсене на двегодишното дете в Равнец

Стеснява се периметърът, в който се търси изчезналото двегодишно дете в Равнец.Издирването на момченцето продължава вече 18  часа. И в момента  районът се претърсва, каза кметът на селото Христо Колев И полицаи и хора продължават да го издирват, засега няма положителен резултат. Стеснява се кръгът на търсене. От снощи се търси на големи, далечни..

обновено на 18.03.19 в 12:48