Бургазлии са раздвоени за отпаднето на пълната забрана за тютюнопушене, показа анкета

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Бургазлии не са единни относно предложението на вицепремиера Валери Симеонов да отпадне сега действащата пълна забрана за тютюнопушене на закрити обществена места. Според едни е добре да се върне старият вариант с обособени зони, а според други да остане както е сега, показа анкета на БНР Бургас.

Не трябва да отпада тази пълна забрана, защото ще страдат тези, които са непушачи. В крайна сметка и сега в заведенията забраната масово не се спазва…“

„Да си бъде както беше преди – зали за пушачи и за непушачи...“

"Никакво пушене в ресторантите понеже съм непушач...“

Повечето бургазлии смятат, че сега действащата пълна забрана не се спазва и масово в заведенията вечер се пуши.

Чуйте анкетата в звуковия файлВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха нов терминал за обработка на сярна киселина в Бургас

Нов терминал за обработка на сярна киселина беше открит днес на територията на едно от бургаските пристанища. Към момента там работят 950 служители, обясни кметът на Бургас Димитър Николов. Според него, чрез новата инвестиция бургаското пристанище ще бъде още по-конкурентно. Очаква се за година там да акостират допълнително около 100 кораба...

публикувано на 22.05.18 в 16:14

Двойно повече чужди работници по Черноморието

Два пъти повече чужденци ще обслужват туристите по Южното ни Черноморие това лято. До момента подадените в регионалната служба по заетостта в Бургас декларации от работодатели са за наемане   на 822 - ма сезонни работници от трети страни, посочи Пенка Кирилова, директор на Регионалната служба по заетостта: „Основно – от Украйна,..

публикувано на 22.05.18 в 16:03

Димитър Николов: Загубите на „Бургасбус“ бяха очаквани

Не се притеснявам за финансовата сигурност на „Бургасбус“. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов относно загубите на общинския превозвач. Според отчета на предприятието за миналата година загубите са от близо 4 милиона лева . „При налагането на новата система, беше прогнозирано, че ще се мине през такъв критичен период. След..

публикувано на 22.05.18 в 15:37

Хора с увреждания ще танцуват и ще научат повече за права си по проект на „Социален център“ - Бургас

24 лица със специфични потребности ще научат повече за гражданските си права и ще участват в занимания по танци по проект „Граждани на България – граждани на Европа“. Той ще бъде реализиран от сдружение „Социален център“ – Бургас в продължение на 6 месеца. „През 2016 година потребителите ни участваха в серия от танцови занимания и чрез..

публикувано на 22.05.18 в 14:53

Американката Елизабет Самънс ще се включи в бургаското шествие за 24-ти май

Журналистът и писател  Елизабет Самънс посети заедно с дъщеря си София днес БНР_ Бургас. След София и Варна, тя ще остане няколко дни в нашия град и ще се включи в празничното шествие по повод 24- ти май. Елизабет е незряща, живее и работи в Охайо. В България я води  програма за професионален обмен, по която работи община  Бургас, в лицето на..

публикувано на 22.05.18 в 14:09

"Зелени Балкани": Островът в Поморие струва три пъти по-малко

Изкуствено създадения остров в Поморие не струва 680 000 лв, а три пъти по-малко. Това отговори Димитър Попов от „Зелени Балкани“ във връзка с обвиненията за нецелесъобразно усвояване на държавни и европейски средства . Нападките идват от Национална асоциация „Българско Черноморие“.  Проверка на Министерството на околната среда и водите показала, че..

публикувано на 22.05.18 в 12:54

Заради катастрофа е ограничено движението в част от пътя Каблешково-Лъка

В едната лента се осъществява движението в част от пътя Каблешково - Лъка, съобщават от Пътната агенция. Причината е пътен инцидент. Катастрофата е станала преди разклона за Каменар, информираха слушатели на БНР - Бургас.

публикувано на 22.05.18 в 11:57