Бургазлии са раздвоени за отпаднето на пълната забрана за тютюнопушене, показа анкета

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Бургазлии не са единни относно предложението на вицепремиера Валери Симеонов да отпадне сега действащата пълна забрана за тютюнопушене на закрити обществена места. Според едни е добре да се върне старият вариант с обособени зони, а според други да остане както е сега, показа анкета на БНР Бургас.

Не трябва да отпада тази пълна забрана, защото ще страдат тези, които са непушачи. В крайна сметка и сега в заведенията забраната масово не се спазва…“

„Да си бъде както беше преди – зали за пушачи и за непушачи...“

"Никакво пушене в ресторантите понеже съм непушач...“

Повечето бургазлии смятат, че сега действащата пълна забрана не се спазва и масово в заведенията вечер се пуши.

Чуйте анкетата в звуковия файлВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Бургас организира състезание по английски за второкласници

Община Бургас организира състезание по английски език за всички желаещи ученици от втори клас. То се нарича "We love English" и ще се проведе на 23.02.2019 г. от 10:00 до 11:00 часа. Срокът за подаване на заявления за участие е до 08.02.2019 г. Разпределението по зали ще бъде публикувано в интернет страницата на Община Бургас ( www.burgas.bg ) и..

публикувано на 16.01.19 в 08:50

Грипът ни поваля за седмица, удря с хрема и кашлица

За около седмица продължава лечението на разпространения грипен вирус. Това каза председателят на съюза на Общопрактикуващите лекари в Бургас д-р Петко Желязков. Според него, заболяването протича в началото с хрема, болки в гърлото и кашлица. "Нещата за един, два дена се влошават. Започва мъчителна кашлица, инфекцията прониква в дълбочина в..

публикувано на 16.01.19 в 08:35

Инсталация за предварително третиране на отпадъци заработи в Несебър

 Новоизградената инсталация за предварително третиране на смесени битови отпадъци беше официално открита днес. Съоръжението ще обслужва общините Несебър и Поморие и е разположено на над 2 хиляди кв. м.. Намира се в Претоварната станция за отпадъци в землището на с. Равда. Към момента се обработват около 40 000 тона смет годишно.   Инвестициите..

публикувано на 15.01.19 в 17:06
Снимката е илюстративна.

Променят данъците на автомобили в Бургас

Общинският съвет в Бургас трябва да гласува новата формула, по която ще се изчисляват данъците на автомобилите. Причината за измененията в Наредбата за местните данъци и такси е заради промяната в закона през ноември миналата година, поясни шефът на Дирекция “Местни приходи от данъци, такси и реклама” Румен Шарпов. „Новата формула вече..

публикувано на 15.01.19 в 16:46

В Сливен вятърът достига до 50 км/ч

Вятър с пулсации до 50 километра в час духа в Сливенско, съобщи  Снежана Кънева, началник на общинския отдел "Сигурност и управление при кризи". Към момента няма данни за нанесени щети. От общината обявиха готовност за реакция при възникване на извънредни ситуации.  В социалните мрежи се появиха снимки и информация за обърнато полуремарке по пътя..

публикувано на 15.01.19 в 16:28

Големи проекти ще преобразят Ахелой през тази година

Един от най-значимите проекти през тази година е изграждането на буни за запазване и защита на ахелойския бряг. Това стана ясно по време на обсъждането на проектобюджета за 2019 г. в  Ахелой. Проектът, който освен буни, включва и изграждане на пристан, вече е внесен в регионалното министерство и очаква одобрение за финансиране, съобщиха от Община..

публикувано на 15.01.19 в 15:51

Започна строителството на общежитие за Художествената гимназия в Сливен

Започва строителството на ново общежитие за учениците от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ в Сливен. Символичната първа копка бе направена  с благословията на Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий. Гост на празничното събитие бе областният управител Чавдар Божурски. Общежитието ще се намира в двора на..

обновено на 15.01.19 в 15:46