Започва подаването на заявления за стикери за „Зелена зона“

Снимка: Георги Корнейков, БНР

От днес започва подаването на заявление за издаване на стикери за Зелена зона“ в Бургас. От 1 май зоната ще функционира като е разделена на две. Първата подзона  е от от ул. "24-ти Черноморски пехотен полк" до ул. "Велико Търново"; зоната, заключена между ул. "Георги Баев", ул. "Поморие", ул. "Велико Търново", ул. "24-ти черноморски пехотен полк" и ул. "Адам Мицкевич". Втората зона - ул. "24-ти черноморски пехотен полк" от ул. "Велико Търново", до ул. "Поморийска"; ул. "Поморийска"; паркинг "Северен плаж".

Паркирането ще е платено  всеки ден от седмицата от 11:00 ч. до 20:00 ч. Цената за престой в зоната ще е 1 лв. на час.Заявления за издаване на стикер за "Зелена зона" се приемат от от днес в офиса на ОП "Транспорт" на ул. "Александровска" № 106.

Режимът за платено паркиране се въвежда с решение на Общинския съвет.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха нов терминал за обработка на сярна киселина в Бургас

Нов терминал за обработка на сярна киселина беше открит днес на територията на едно от бургаските пристанища. Към момента там работят 950 служители, обясни кметът на Бургас Димитър Николов. Според него, чрез новата инвестиция бургаското пристанище ще бъде още по-конкурентно. Очаква се за година там да акостират допълнително около 100 кораба...

публикувано на 22.05.18 в 16:14

Двойно повече чужди работници по Черноморието

Два пъти повече чужденци ще обслужват туристите по Южното ни Черноморие това лято. До момента подадените в регионалната служба по заетостта в Бургас декларации от работодатели са за наемане   на 822 - ма сезонни работници от трети страни, посочи Пенка Кирилова, директор на Регионалната служба по заетостта: „Основно – от Украйна,..

публикувано на 22.05.18 в 16:03

Димитър Николов: Загубите на „Бургасбус“ бяха очаквани

Не се притеснявам за финансовата сигурност на „Бургасбус“. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов относно загубите на общинския превозвач. Според отчета на предприятието за миналата година загубите са от близо 4 милиона лева . „При налагането на новата система, беше прогнозирано, че ще се мине през такъв критичен период. След..

публикувано на 22.05.18 в 15:37

Хора с увреждания ще танцуват и ще научат повече за права си по проект на „Социален център“ - Бургас

24 лица със специфични потребности ще научат повече за гражданските си права и ще участват в занимания по танци по проект „Граждани на България – граждани на Европа“. Той ще бъде реализиран от сдружение „Социален център“ – Бургас в продължение на 6 месеца. „През 2016 година потребителите ни участваха в серия от танцови занимания и чрез..

публикувано на 22.05.18 в 14:53

Американката Елизабет Самънс ще се включи в бургаското шествие за 24-ти май

Журналистът и писател  Елизабет Самънс посети заедно с дъщеря си София днес БНР_ Бургас. След София и Варна, тя ще остане няколко дни в нашия град и ще се включи в празничното шествие по повод 24- ти май. Елизабет е незряща, живее и работи в Охайо. В България я води  програма за професионален обмен, по която работи община  Бургас, в лицето на..

публикувано на 22.05.18 в 14:09

"Зелени Балкани": Островът в Поморие струва три пъти по-малко

Изкуствено създадения остров в Поморие не струва 680 000 лв, а три пъти по-малко. Това отговори Димитър Попов от „Зелени Балкани“ във връзка с обвиненията за нецелесъобразно усвояване на държавни и европейски средства . Нападките идват от Национална асоциация „Българско Черноморие“.  Проверка на Министерството на околната среда и водите показала, че..

публикувано на 22.05.18 в 12:54

Заради катастрофа е ограничено движението в част от пътя Каблешково-Лъка

В едната лента се осъществява движението в част от пътя Каблешково - Лъка, съобщават от Пътната агенция. Причината е пътен инцидент. Катастрофата е станала преди разклона за Каменар, информираха слушатели на БНР - Бургас.

публикувано на 22.05.18 в 11:57