Започва подаването на заявления за стикери за „Зелена зона“

Снимка: Георги Корнейков, БНР

От днес започва подаването на заявление за издаване на стикери за Зелена зона“ в Бургас. От 1 май зоната ще функционира като е разделена на две. Първата подзона  е от от ул. "24-ти Черноморски пехотен полк" до ул. "Велико Търново"; зоната, заключена между ул. "Георги Баев", ул. "Поморие", ул. "Велико Търново", ул. "24-ти черноморски пехотен полк" и ул. "Адам Мицкевич". Втората зона - ул. "24-ти черноморски пехотен полк" от ул. "Велико Търново", до ул. "Поморийска"; ул. "Поморийска"; паркинг "Северен плаж".

Паркирането ще е платено  всеки ден от седмицата от 11:00 ч. до 20:00 ч. Цената за престой в зоната ще е 1 лв. на час.Заявления за издаване на стикер за "Зелена зона" се приемат от от днес в офиса на ОП "Транспорт" на ул. "Александровска" № 106.

Режимът за платено паркиране се въвежда с решение на Общинския съвет.


ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Бургас организира състезание по английски за второкласници

Община Бургас организира състезание по английски език за всички желаещи ученици от втори клас. То се нарича "We love English" и ще се проведе на 23.02.2019 г. от 10:00 до 11:00 часа. Срокът за подаване на заявления за участие е до 08.02.2019 г. Разпределението по зали ще бъде публикувано в интернет страницата на Община Бургас ( www.burgas.bg ) и..

публикувано на 16.01.19 в 08:50

Грипът ни поваля за седмица, удря с хрема и кашлица

За около седмица продължава лечението на разпространения грипен вирус. Това каза председателят на съюза на Общопрактикуващите лекари в Бургас д-р Петко Желязков. Според него, заболяването протича в началото с хрема, болки в гърлото и кашлица. "Нещата за един, два дена се влошават. Започва мъчителна кашлица, инфекцията прониква в дълбочина в..

публикувано на 16.01.19 в 08:35

Инсталация за предварително третиране на отпадъци заработи в Несебър

 Новоизградената инсталация за предварително третиране на смесени битови отпадъци беше официално открита днес. Съоръжението ще обслужва общините Несебър и Поморие и е разположено на над 2 хиляди кв. м.. Намира се в Претоварната станция за отпадъци в землището на с. Равда. Към момента се обработват около 40 000 тона смет годишно.   Инвестициите..

публикувано на 15.01.19 в 17:06
Снимката е илюстративна.

Променят данъците на автомобили в Бургас

Общинският съвет в Бургас трябва да гласува новата формула, по която ще се изчисляват данъците на автомобилите. Причината за измененията в Наредбата за местните данъци и такси е заради промяната в закона през ноември миналата година, поясни шефът на Дирекция “Местни приходи от данъци, такси и реклама” Румен Шарпов. „Новата формула вече..

публикувано на 15.01.19 в 16:46

В Сливен вятърът достига до 50 км/ч

Вятър с пулсации до 50 километра в час духа в Сливенско, съобщи  Снежана Кънева, началник на общинския отдел "Сигурност и управление при кризи". Към момента няма данни за нанесени щети. От общината обявиха готовност за реакция при възникване на извънредни ситуации.  В социалните мрежи се появиха снимки и информация за обърнато полуремарке по пътя..

публикувано на 15.01.19 в 16:28

Големи проекти ще преобразят Ахелой през тази година

Един от най-значимите проекти през тази година е изграждането на буни за запазване и защита на ахелойския бряг. Това стана ясно по време на обсъждането на проектобюджета за 2019 г. в  Ахелой. Проектът, който освен буни, включва и изграждане на пристан, вече е внесен в регионалното министерство и очаква одобрение за финансиране, съобщиха от Община..

публикувано на 15.01.19 в 15:51

Започна строителството на общежитие за Художествената гимназия в Сливен

Започва строителството на ново общежитие за учениците от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ в Сливен. Символичната първа копка бе направена  с благословията на Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий. Гост на празничното събитие бе областният управител Чавдар Божурски. Общежитието ще се намира в двора на..

обновено на 15.01.19 в 15:46